Beste composteerbak & compostvat +compostmolen beoordeeld

by Joost | Geupdate op:  januari 30, 2022

De beste tuiniertips in je mailbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van urban garden en binnen tuinieren tot weelderige tuin

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Wil je starten met compost, bijvoorbeeld voor je tuin? Geweldig! Het milieu is je dankbaar.

Er zijn een hoop opties die je kunt aanschaffen en dat maakt het ook lastig de bomen door het bos te zien.

Daarom kijk ik in dit artikel naar de beste composteerbakken en vatten die er op dit moment op de markt zijn.

Beste composteerbak

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

17 kamerplanten zonder zonlicht x
17 kamerplanten zonder zonlicht
Beste composteerbakken beoordeeld

Overall beste composteerbak: Garantia Thermo-Wood

Overall beste composteerbak: Garantia Thermo-Wood

(bekijk meer afbeeldingen)

Compostbak met bedrieglijk echte houtlook
Stevige robuuste composteerbak
Gemakkelijk te vullen dankzij twee grote vulkleppen
Praktische compostverwijdering door twee verwijderingskleppen
Uitgekiend ventilatiesysteem: ventilatieopeningen aan alle vier de zijden verborgen onder de houten omkasting – zijwanden blijven over het gehele oppervlak decoratief
Gemaakt van het kwaliteitsmateriaal Thermolen
zonder bodemrooster

Thermolen® – Het nieuwe en innovatieve kwaliteitsmateriaal:
Thermolen® is geschuimd waardoor zeer goed isolerende muren ontstaan. De opgewekte warmte (zonnestraling micro-organismen) blijft in de composteerbak en versnelt de verrotting. Thermolen® is een UV- en weerbestendige kunststof en garandeert een lange levensduur van de composteerbak. Thermolen® is duurzaam vervaardigd uit 100% gerecycleerd polypropyleen en is 100% recycleerbaar.

Afmetingen: L x B x H 72 x 72 x 90 cm

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste grote composteerbak: Eco-oh!

Beste grote composteerbak: Eco-oh!

(bekijk meer afbeeldingen)

Met een composthoop verwerk je tuin- en keukenafval to vruchtbare grond. Deze compostbak biedt een goede oplossing voor het verwerken van compost in jouw eigen tuin.

Door de modulaire opbouw is deze compostbak eenvoudig op te bouwen en naar wens uit te breiden. De voorkant van de compostbak is zo gemaakt dat er een aantal planken eenvoudig weggehaald kunnen worden. Zo kun je eenvoudig de compost tijdens het verteringsproces omzetten. De zijkanten laten voldoende zuurstof bij de compost. Hierdoor kunnen vieze geuren voorkomen worden. Het duurzame materiaal is bestand tegen zonlicht (UV), water, rotting en knaagdieren. De lage warmtegeleiding beperkt het warmteverlies naar de omgeving.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope composteerbak: Koopman International

Beste goedkope composteerbak: Koopman International

(bekijk meer afbeeldingen)

Composter vierkant model, kunststof. Afmeting 80 x 65 x 60 cm. Kleur grijs

Check de laatste prijzen hier

Beste kleine compostbakje voor het aanrecht: Compost Caddy

Beste kleine compostbakje voor het aanrecht: Compost Caddy

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze handige Compost Caddy past vanwege zijn compacte formaat op ieder aanrecht. Het is een uitermate handig GFT bakje! De inhoud is 2,5 liter en is voldoende om het dagelijkse GFT afval in te doen. Mocht de Compost Caddy vanwege veel GFT afval halverwege dag al vol zitten dan neem je hem aan de handige draagbeugel mee naar de container om hem daarin rechtstreeks te kunnen legen. Om nare geurtjes tegen te gaan is de Compost Caddy voorzien van een deksel die er overigens ook af kan. Het grootste voordeel van dit model compost bakje is dat de binnen emmer ’s avonds gewoon mee kan draaien in de vaatwasser of natuurlijk gewoon even met de hand af te wassen.

Er zijn vijf kleur combinaties mogelijk: een witte basis met groene details, witte basis met rode details of een witte basis met grijze details, een grije basis met aquakleurige detials en een zwarte basis met grijze details.
Kies zelf jouw favoriete kleur van de Compost Caddy of pas de keuze aan bij de kleur van de keuken.

Specificaties:

Afmetingen 24,5 cm breed, 17,5 cm hoog en 18 cm diep.

De inhoud telt 2,5 liter.

Kleuren combinaties: wit met grijze details of wit met rode details, wit met groene details, grijs met aquakleurige details en zwart met grijze details.

Uitneembare binnen emmer is eenvoudig te reinigen in de vaatwasser of gewoon met de hand af te wassen.

Voorzien van en handige draagbeugel.

Afneembare deksel tegen nare geurtjes.

De Compost Caddy is deels gemaakt van gerecycled kunststof.

De siliconen hoekdetails zorgen ervoor dat de Compost Caddy niet makkelijk verschuift.

Speciaal voor de Compost Caddy zijn er biologisch afbreekbare zakjes van 7L. Het gebruik van de zakjes zorgt voor minder ongedierte in uw GFT container. Met name in de warmere perioden van het jaar een fijne bijkomstigheid. De zakjes zijn 100% composteerbaar doordat zij van maiszetmeel gemaakt zijn.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste metalen composteerbakje: Navaris

Beste metalen composteerbakje: Navaris

(bekijk meer afbeeldingen)

GROEN AFVAL SCHEIDEN: Gooi jij etensresten nu altijd bij het gewone vuilnis? De Navaris compostbak is ideaal als je afval wilt scheiden. In de praktische bak met een inhoud van 5 liter kun je al je organische afval kwijt.
FRISSE KEUKEN: De meegeleverde koolstoffilters blokkeren nare geurtjes uit het bakje en zorgen er zo voor dat je keuken fris blijft. Een filter gaat ongeveer een jaar mee.
MOOI DESIGN: De afvalemmer is gemaakt van metaal in crèmekleur. Hij is afsluitbaar met deksel en eenvoudig op te tillen dankzij de handgreep. Door z’n compacte grootte kun je het prullenbakje bewaren op het aanrecht of onder de gootsteen.
VOOR GFT-AFVAL: Gebruik het emmertje voor eierschalen, theezakjes, koffiedik, aardappel- en bananeschillen, etensresten of bedorven voedsel.
EENVOUDIG TE REINIGEN: De afvalbak voor compost kan in de vaatwasser, maar zet de temperatuur niet te hoog. Reiniging van de filters wordt afgeraden.

Met het compostbakje van Navaris is het scheiden van groen afval een peulenschil.
BIO-AFVAL OPSLAAN
Heb je nog geen goede plek om je gft-afval op te slaan? De compacte container van Navaris is de ideale plek om resten van groente, fruit, vlees en ander eten in weg te gooien.
GEEN VIEZE GEUREN
Wees niet bang voor vervelende geurtjes, want die worden tegengehouden door de meegeleverde filters en het deksel.
PRAKTISCH HANDVAT
De handige draagbeugel zorgt ervoor dat je de emmer makkelijk mee kunt nemen om de inhoud te legen in de organische afvalbak. Omdat het woord compost duidelijk te lezen is op de bak, weten ook gasten waar ze hun afval kunnen deponeren.
SPECIFICATIES
Inhoud: 5 Liter
Grootte: 21.5 x 23.2 cm
Materiaal: IJzer, roestvrij staal, kunststof, syntethische vezel met actief koolpoeder

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste compostmolen: Palmat

Beste compostmolen: Palmat

(bekijk meer afbeeldingen)

Ben je op zoek naar een extra grote compostmolen met een maximale inhoudscapaciteit van 105 liter? Dan is deze hoogwaardige PALMAT® compostmolen precies wat u zoekt! De molen is gemaakt van zeer hoogwaardig kunststof en tegelijkertijd is het zeer duurzaam in gebruik, waardoor het duurzaam is in gebruik. Daarnaast heeft het een unieke en fascinerende uitstraling en het speciale compartiment maakt dit model uniek in zijn klasse!

Door gebruik te maken van deze compostmolen kan je op een efficiënte en eenvoudige wijze huis-en tuinafval composten. Het meegeleverde bevestigingsmateriaal zorgt ervoor dat je het zonder veel moeite of energie kan monteren. Daarnaast is de molen uitgerust met een beluchtingssysteem, waardoor je vervolgens het proces kan versnellen. De oersterke deur zorgt dat het nare en vervelende geuren tegenhoudt.

Waarom de PALMAT® compostmolen:

Enkele compartiment voor efficiënter gebruik van huis-en tuinafval
De gallon beschikt over een maximale inhoudscapaciteit van 105 liter
Meegeleverd bevestigingsmateriaal voor eenvoudige en snelle montering
Gemaakt van hoogwaardig kunststof en metaal
Krachtige stopper voor comfortabel gebruik tijdens de werkzaamheden
De oersterke deur is gemakkelijk open en dicht te schuiven
De compostmolen heeft een afmeting van 63 x 60 x 74 centimeter
Eenvoudig en snel te reinigen door middel van een tuinslang of vochtige doek
XL compartiment:

Bij aankoop van deze compostmolen ben je verzekerd van een hoogwaardige enkele gallon van maximaal 105 liter. Dit helpt bij het efficiënter en beter werken met huis- en tuinafval. De enkele compostmolen heeft een lengte van 58 centimeter, een breedte van 60 centimeter en een hoogte van 74 centimeter. Door deze compacte vormgeving en het lichtgewicht maakt het de compostmolen ideaal voor het plaatsen in iedere gewenste hoek.

Eenvoudig te reinigen:

De fascinerende compostmolen van PALMAT® kan je zeer makkelijk en snel onderhouden door de buitenkant eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. Ook is het mogelijk om de molen los te koppelen van het standaard om het vervolgens grondig te reinigen door middel van een tuinslang. Op een eenvoudige en efficiënte wijze een grondige reiniging van de hele compostmoelen, wat zorgt voor langdurig gebruik.

Ingebouwd beluchtingssysteem:

De compostmolen beschikt over een ingebouwd beluchtingssysteem, zodat je geen vervelende of nare geuren ondervindt. Daarnaast helpt dit bij het versnellen van het composteringsproces, waardoor het niet nodig is om heel lang te wachten. De Heavy Duty constructie is geschikt voor alle seizoenen, waardoor het niet uitmaakt of het regent, sneeuwt of zonnig is. Het hele jaar door kan jij werken met deze ideale compostmolen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste compostthermometer: CT

Beste compostthermometer: CT

(bekijk meer afbeeldingen)

Specificaties:
10-76 graden celcius
compostthermometer
roestvrij staal
werkt zonder batterij

Check de meest actuele prijzen hier