Beste PH meters beoordeeld: ijken en kalibratie met één click

by Joost | Geupdate op:  januari 30, 2022

De beste tuiniertips in je mailbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van urban garden en binnen tuinieren tot weelderige tuin

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

PH meten van je water is waarschijnlijk nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Je klikt de one-touch kalibratie knop en het ijken van de meter gaat eigenlijk vanzelf. De meter geeft een piep toon af wanneer de kalibratie is voltooid.

Maar niet alle PH meters zijn even nauwkeurig of gemakkelijk, daarom heb ik dit artikel geschreven om je te helpen bij je keuze.

Beste ph meter

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

17 kamerplanten zonder zonlicht x
17 kamerplanten zonder zonlicht
Beste PH meters beoordeeld

Beste PH meter voor grond en planten: Ecoworks

Beste PH meter voor grond en planten: Ecoworks

(bekijk meer afbeeldingen)

Benieuwd wat de pH-waarde is van je drink-, zwem- of zelfs aquariumwater zonder ingewikkelde strips of te dure apparaten? Dan is de Ecoworks pH-meter inclusief drie kalibratiepoeders, batterijen en gratis verzending de perfecte uitkomst!

De pH meter is nu uitgerust met handige kalibratie knop waardoor dit niet meer met kleine pinnetjes gedaan hoeft te worden! Het ideale instrument dus voor het accuraat meten van drinkwater, aquarium, visserij-industrie, zwembad, grond, school, thuis laboratorium, brouwerijen, restaurants etc.

PH-meter: Hoog nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijke pH meter perfect geschikt om de pH waarde te meten van uw zwembad, spa, aquarium of elke andere vloeistof of grond. De pH-meter meet een pH niveau tussen 0 en 14 en wordt geleverd inclusief de complete kalibratie set van in totaal drie poeders waarmee de pH-meter accuraat geijkt kan worden.

Kalibreren
Kalibratie is het vaststellen van een afwijking door meetwaarden met geldende standaarden te vergelijken. Dit is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat metingen accuraat zijn. De pH meter is uitgerust met een handige kalibratie knop waardoor er geen dunne pinnetjes of schroevendraaiers meer nodig zijn zoals het geval bij oudere modellen. Simpelweg in het kalibratiewater steken en op de knop drukken.

Online gebruiksaanwijzing
pH meters dienen altijd gekalibreerd te zijn met pH poeders met vastgestelde waarden. Zonder deze poeders is er geen mogelijkheid om te weten of de pH meter daadwerkelijk accuraat meet. Ecoworks heeft een set van pH 4.01, 6.86 en 9.18 bijgevoegd voor het kalibreren van de pH meter. Heb je niet zoveel verstand van het kalibreren van pH meters? Geen zorgen! Na aflevering krijg je automatisch een handige Nederlandstalige gebruiksaanwijzing via de mail gestuurd incl. filmpje met uitleg. Kijk ook altijd in je spam-postvak, soms belandt het daarin!

Hoe gebruik ik een pH meter?
Na het kalibreren van de Ph-meter verwijder je de beschermkap en beschermfolie over het LCD scherm. Spoel de PH-meter af met gedestilleerd water en droog het daarna af met keukenpapier. Zet de PH-meter aan door op de ON/OFF knop te drukken. Dompel de PH meter elektrode onder in de te testen substantie en roer voorzichtig rond voor enkele seconden tot de meting op het LCD scherm stabiliseert. De pH waarde is nu af te lezen op het LCD scherm.

PH waarden
De pH-waarde wordt uitgedrukt in een schaal die loopt van 1 tot 14. Een pH-waarde van 7 is neutraal. Een lagere pH-waarde betekent dat de grond of het water zuur is. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder de grond of het water. Een pH-waarde boven 7 betekent dat de grond of het water basisch is. Dat houdt in dat er veel kalk in de grond of het water zit. Hier geldt: hoe hoger de pH-waarde, hoe meer basisch de grond of het water.

Waarom zou je een pH meter overwegen?
Anders dan de teststrips geeft een pH meter direct een getal op het digitale display. Je kunt de meter zelfs even de tijd geven om de temperatuur van de vloeistof te meten zodat de meting nog nauwkeurig wordt. Het is dus veel makkelijker en goedkoper om een meting te doen dan met strips, en je hoeft geen rekening te houden met het opraken van je strips. Je kunt praktisch de hele dag tientallen keren meten zonder dat iets anders op raakt dan uiteindelijk je batterij. Hierdoor weet je ten alle tijden exact de zuurgraad en kan je deze op de ideale waarde houden.

Specificaties:
Beeldscherm: LCD Digital
Nauwkeurigheid: 0,01 pH
Resolutie: 0,01 pH
Werkende temperatuur: 0 ~ 70 ℃
Meetbereik: 0,00 ~ 14,00 pH
Probe Type: Precision Glazen Bol elektrode
Kalibratie Methode: 2 punten Automatische kalibratie

Check de laatste prijzen hier

Beste PH meter voor zwembad en aquarium: WildTech

Beste PH meter voor zwembad en aquarium: WildTech

(bekijk meer afbeeldingen)

Met de meegeleverde batterijen en kalibratiepoeders kun je meteen aan de slag! Water is een heel belangrijk onderdeel van de menselijke gezondheid. En daarom is het ook heel belangrijk om te weten of je wel gezonde water drinkt en gebruikt.

Automatische kalibratie

De pH-meter past zich automatisch aan de verschillende watertemperaturen en kwaliteiten. De resultaten worden meteen vrijgegeven. Daarnaast is de digitale pH meter van tevoren al gekalibreerd! Je kunt dus meteen gebruik maken van de pH meter wanneer je deze in bezit hebt!

Ideaal voor drinkwater, zwembaden, aquariums en meer!

De pH meter is ideaal en te gebruiken voor heel veel verschillende toepassingen. Van drinkwater tot aquariums, van zwembaden tot vijvers, van laboratoriums tot kraanwater. Water is heel belangrijk voor je gezondheid, en de pH meter helpt je hierbij!

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope PH meter: Twenty4Seven

Beste goedkope PH meter: Twenty4Seven

(bekijk meer afbeeldingen)

De zuurtegraad van een vloeistof is voor heel veel toepassingen van groot belang, zo floreren je planten optimaal, kan je gerust in je zwembad zwemmen en heb je niet opeens drijvende vissen in je aquarium. Echter, zijn meetmethodes vaak niet accuraat, betrouwbaar of duurzaam.

Wil jij je pH accuraat meten zonder het gebruik van strips of dure apparatuur? Dan is de digitale pH meter van Twenty4seven wat voor jou!

Wij bij Twenty4seven hebben ons uiterste best gedaan om een goede kwaliteit pH-meter voor onze klanten te vinden.
De eisen die wij hebben gehad bij onze zoektocht is onder andere: Hoe accuraat is de meter? Hoelang blijft het accuraat? Hoe gebruiksvriendlijkheid is het calibratieproces en wat is de bouwkwaliteit van de meter?

Waarom dit de ideale pH meter is:

Gebruiksvriendelijk – De meter is ontzettend makkelijk te gebruiken, je hoeft de meter alleen maar aan te zetten en hij doet zijn werk. De calibratieknop hoeft uitsluitend voor het calibreren gebruikt te worden.
Accurate metingen – De meter heeft 3 puntscalibratie, dit betekent dat de meter bij het calibreren in 3 ijkvloeistoffen wordt gehouden (4.00, 6.86 en 9.18). Hierdoor meet de glasdiode pH op +-0.05 nauwkeurig.
Lees de zuurtegraad direct af – Zo kan je tijdens het afzuren meekijken naar de zuurtegraad en ben je nooit op en neer aan het zuren
A la fabriek gecalibreerd – Bij aankomst is de meter al volledig gecalibreerd, dus batterjien installeren en meten maar!
Ondersteuning als vanouds – Als de meter eenmaal gecalibreerd moet worden laten wij u niet aan uw lot over. U krijgt papieren instructies meegeleverd en we sturen een instructievideo op waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Mocht u toch nog hulp nodig hebben? Dan staat onze klantenservice voor u klaar!

En er is nog meer:

Afleesbare lcd – De lcd is vanaf elke hoek goed afleesbaar.
Licht & compact – Geen onnodig zware apparatuur, maar een lichte en compacte ph meter.
Inclusief opbergdoosje – Zo kan je de meter veilig opbergen en meenemen.
Inclusief batterijen en calibratiekit – Geen extra kosten achteraf, maar direct aan de slag.

Check de laatste prijzen hier