Beste duivenwering en vogelwering: pinnen en diervriendelijke oplossingen

by Joost | Geupdate op:  januari 24, 2022

De beste tuiniertips in je mailbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van urban garden en binnen tuinieren tot weelderige tuin

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Duivenwering of duivenpinnen, een ideaal systeem om op een nette, vrij onopvallende manier uw terras, dakgoot, balkon, vensterbank of richels afschermen.

Maar er zijn best een hoop opties, hier bespreek ik de handigste systemen om jouw huis vogelvrij te verklaren.

Beste duivenwering beoordeeld

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

17 kamerplanten zonder zonlicht x
17 kamerplanten zonder zonlicht
Beste duivenwering en vogelwering beoordeeld

Overall beste vogelwering: Pestinext Vogelpinnen

Overall beste vogelwering: Pestinext Vogelpinnen

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je op zoek bent naar vogelwerende oplossingen dan bieden onze roestvrijstalen met plastic vogelpinnen een verscheidenheid aan voordelen. Ze zijn ideaal voor dakranden, vensterbanken, richels en andere locaties waar vogels graag slapen en nestelen. Ze zijn eenvoudig te installeren, effectief en veroorzaken geen schade aan vogels of andere dieren, maar ze elimineren schade veroorzaakt door vogels en eventuele aansprakelijkheid.

Effectief waar toegepast; fysieke barrières zoals vogelpinnen elimineren het vermogen om te zitten, te rusten of te nestelen. Controleer voor de beste resultaten regelmatig of er geen bladeren, afval of andere rotzooi de spikes verstoppen.

Prijs is per meter vogelpin

Het gebruik van vogelpinnen is een eenvoudige oplossing voor alle grote problemen die vogels kunnen veroorzaken. Het installeren ervan is heel eenvoudig en omvat het aanbrengen van een strip langs het oppervlak dat je wilt beschermen.

Vogelpinnen zijn eenvoudig te bevestigen op diverse ondergronden.

Omdat de basis van de strips van plastic zijn, kun je ze ook eenvoudig in kleinere stukjes breken om de juiste maat te krijgen die je zoekt.
Vogelpinnen zijn een oplossing voor de lange termijn. Deze producten zijn bedoeld om vele jaren mee te gaan, dus na een eenvoudige en snelle installatie kan je eigendom zeer lang worden beschermd tegen plaagvogels. De vogelpinnen zijn gemaakt van corrosiebestendig roestvrij staal met plastic.

Vogelpinnen zijn een humane oplossing tegen overlast van vogels. Hoewel ze er misschien dreigend uitzien, doen de stekels de vogels nooit kwaad. Ze zijn alleen bedoeld als afschrikmiddel en ontmoedigen de vogels om te landen en te rusten op het oppervlak waarop je ze hebt geïnstalleerd. De vogels zullen gewoon naar een andere locatie gaan waar het voor hen handiger is om te landen.
De vogelpinnen zijn redelijk onopvallend. De materialen zijn ontworpen om perfect op te gaan in de omgeving, dus de meeste mensen zullen niet eens merken dat je ze aan hebt aangebracht totdat ze dichtbij komen. De vogels zullen ze echter opmerken, en dat is waar het echt telt.
Tegen deze vogels kun je deze vogelpinnen inzetten
Vogelpinnen zijn effectief in te zetten tegen:

Duiven
Spreeuwen
Meeuwen
Kraaien
Eksters
andere grote vogelsoorten
Dit heb je nodig om vogelpinnen te installeren
Hulpmiddelen welke je nodig hebt om veilig vogelpinnen te installeren zijn:

Een veilige, stevige ladder.
Schroefjes voor het vastzetten van de vogelpinnen.
Silicone kit voor extra stevigheid.
Eventueel een schroefmachine.
Werkwijze voor het monteren van vogelpinnen
Natuurlijk is de werkwijze afhankelijk van waar je vogelpinnen wilt gaan installeren. Ik noem hier de algemene dingen voor installatie.

Stap 1.

Reinig het oppervlak waarop je vogelpinnen wilt gaan installeren. Waarschijnlijk ligt daar een behoorlijke hoeveelheid vogel poep. Gebruik hiervoor als het kan stromend water zodat de rommel die eraf komt direct weg stroomt.

Maak het na het wegspoelen schoon met een ammoniak oplossing voor ontvetten van het oppervlakte. Laat het daarna even goed drogen.

Stap 2.

Kies de juiste montagemethode op basis van het oppervlak waarop je de vogelpinnen wilt gaan installeren. Je kunt kiezen om ze vast te spijkeren, te schroeven, te lijmen met kit of een combinatie.

Op Hout. Ik adviseer je om de vogelpinnen deels te schroeven en over de gehele basis een rand silicone kit te doen. De vogelpinnen zitten dan absoluut goed vast. Neem 3 schroeven per vogelspin van 50 cm en doe een laagje silicone over de gehele basis. Schroef ze aan op beide uiteinden en in het midden. Druk de rest goed aan laat laat het drogen.
Op Steen. Je kunt vogelpinnen op steen vast zetten met schroefjes en kit. Neem hiervoor een goede bouwlijm of siliconenkit. Teken de te boren schroefgaatjes af, gebruik een plug, doe siliconen op de basis en schroef ze vast.
Stap 3.

Je kunt vogelpinnen eenvoudig inkorten met een fijn handzaag. Neem een kleine metaalzaag en je kunt op die manier de vogelpin aan het einde op maat zagen.

Hier kun je vogelpinnen op installeren
Vogelpinnen kun je op diverse oppervlakken installeren. Er zijn heel veel verschillende modellen vogelpinnen en voor elke toepassing is wel een ander model te vinden. Onze gewone standaard vogelpin kun je op heel veel oppervlakten installeren zoals:

Nok van het dak.
Op de rand van een schutting.
Op dakranden.
Op buizen.
Randen, richels, vensterbanken
Lichten, torens, masten, antennes
Daken, borstweringen, kroonlijsten
HVAC-installaties
Balken, liggers
Veranda’s, luifels, deuren en ingangen
Er zijn nog wel meer toepassingsmogelijkheden op te noemen. Onze vogelpinnen hebben een een zeer flexibele basis waardoor ze ook op ronde buizen gemonteerd kunnen worden.

Afmetingen van BOB`s vogelpinnen
basis lengte 50 cm
basis breedte 2,3 cm
draaddiameter 1,3 mm
pin lengte 10,5 cm
aantal pinnen 50 st
Kenmerken van BoB`s vogelpinnen
Lengte van een pin is 105 mm
Vogelpinnen zijn van RVS 304
De draaddiameter van de pinnen is 1,3 mm
Materiaal van de basis is polycarbonaat
Bescherming Breedte van pin tot pin is 70 mm
Basismaat is 50 mm lang
Basismaat is 25 mm tot 40 mm breed

Check de laatste prijzen hier

Edialux Bird Spikes Duivenwering

Edialux Bird Spikes Duivenwering

(bekijk meer afbeeldingen)

Beschermt tegen duiven, kauwen, ekster en kraaien
Bird Spikes is een ideaal systeem (kant en klaar) om oppervlakken, die duiven of ander gevogelte aantrekken, te beschermen.

Hierbij kun je denken aan:

Vensterbanken
Muurtjes
Dakgoten
Nokken
Balustrades
Monumenten.
Bird Spikes zorgt dat duiven of andere vogels zich niet kunnen nestelen. Daarbij voorkomt het vervuiling, nesteling of geluidsoverlast. Bird Spikes is eenvoudig te monteren en te plaatsen. Het waarborgt een jarenlange totale bescherming. De aard van het materiaal is van een dergelijke discretie dat een perfecte en esthetische integratie mogelijk is.

Specificaties Bird Spikes
De totale lengte is 165 cm en de hoogte van de pinnen bedraagt zo’n 11 cm. Pinnen zijn gemaakt van roestvrij staal. Ideaal tegen duiven, kauwen, eksters, kraaien, etc.

Check de laatste prijzen hier

Beste vogelpinnen montagekit: Verminbuster

Beste vogelpinnen montagekit: Verminbuster

(bekijk meer afbeeldingen)

Montagekit voor duivenpinnen
Houd vogels en duiven op afstand met de duivenpinnen van VerminBuster. Deze montagekit is speciaal gemaakt voor de duivenpinnen. Hierdoor is hij ontzettend sterk en weerbestendig. De montagekit is geschikt voor alle ondergronden. De tube bevat 310ml montagekit en is daarmee geschikt voor ongeveer 10 meter duivenpinnen.

Redenen om voor deze montagekit te kiezen
Speciaal gemaakt voor duivenpinnen
Ontzettend sterke hechting
Geschikt voor alle ondergronden
Zon- en weerbestendig
Inhoud voor 10 meter duivenpinnen
Sterke hechting
Omdat de montagekit speciaal voor de duivenpinnen is gemaakt is er een zeer sterke formule samengesteld welke ontzettend goed hecht met de duivenpinnen. Hierdoor kun je de duivenpinnen middels deze montagekit op alle ondergronden bevestigen.

Wilt u zeker zijn van een goede bevestiging van de duivenpinnen? Dan is deze montagekit de ideale oplossing!
Specificaties
Merk: VerminBuster
Doeldier: Duiven & Vogels
Geschikt voor: Buiten
Kleur: Wit
Inhoud: 310ml

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste diervriendelijke duiven verjager: Nep kraai

Beste diervriendelijke duiven verjager: Nep kraai

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze levensechte, zee grote vogelverschrikker kraai is de meest vreedzame, diervriendelijke en decoratieve manier om verlost te worden van duiven die je balkon of terras bevuilen. Deze verjager is extra groot (60cm) en met veel oog voor detail ontworpen, waardoor hij er ook nog zeer aantrekkelijk uitziet. De valk is gemaakt van duurzaam plastic, bestand tegen weersomstandigheden en UV-straling en zowel staand worden gebruikt als worden opgehangen dankzij de meegeleverde ophanghaak. Ideaal voor op het balkon, terras of in de tuin. Ook zeer geschikt ter decoratie van uw tuin of balkon.

Specificaties
Productafmetingen: (lengte / breedte / hoogte): 38,5 / 61 / 32,5 cm
Materiaal: kunststof
Kleur: zwart

Check de meest actuele prijzen hier