Beste insectenhotel beoordeeld: top 5 van XL to bouwpakket

by Joost | Geupdate op:  januari 27, 2022

De beste tuiniertips in je mailbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van urban garden en binnen tuinieren tot weelderige tuin

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Een insectenhuisje biedt een aangename schuilplek aan veel nuttige insecten. Zo kunnen solitaire bijen (een niet-stekende soort) goed gebruik maken van de gaten en gangetjes om hun eitjes in te leggen.

En zo zijn er nog veel meer insecten die in verschillen hoekjes en gaatjes willen nestelen. Leuk voor kinderen om dit proces te volgen!

Daarom heb ik hier de leukste insecten huisjes beoordeeld.

Beste insectenhotel beoordeeld

Beste insectenhotel beoordeeld

Overall beste insectenhotel: Natuurmonumenten Insectenhuis Zeshoek

Overall beste insectenhotel: Natuurmonumenten Insectenhuis Zeshoek

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit product is ontwikkeld in samenwerking met Natuurmonumenten. Gevuld met bamboe en rond hout is dit insectenhuis ideaal voor solitaire bijen en andere insecten zoals oorwormen en kevers. Ook voor spinnen vormt dit insectenhuis een prima onderkomen. Het nestkastje in het midden is zeer geschikt voor hommels. Fraai vormgegeven, degelijk uitgevoerd in vurenhout en afgewerkt met een blanke lak op waterbasis.

Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Zo helpen bijen bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen. Door dit Insectenhuis te plaatsen helpt u ze van daaruit hun nuttige werk te doen. Plaats het Insectenhuis op een zonnige plek in de buurt van bloeiende planten.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope insectenhotel: Able & Borret

Beste goedkope insectenhotel: Able & Borret

(bekijk meer afbeeldingen)

Merk: Able & Borret
• Product: insectenhotel
• Kleuren: bruin, rood en zilver
• Materialen: bamboe en metaal
• Afmetingen: 25,3 centimeter hoog, 15,2 centimeter breed en 8,7 centimeter diep
• Ophanging: met een haakje
• Gewicht: 629 gram
• Inclusief bevestigingsmaterialen: nee
• Garantie: 5 jaar

Nuttig en sfeervol
Het Able & Borret insectenhotel is niet alleen een leuke toevoeging aan een tuin, het heeft ook nog eens een zeer nuttige functie. Het insectenhotel kan onderdak bieden aan verschillende soorten insecten, die hierdoor kunnen overwinteren. Tijdens koude maanden zoeken insecten naar beschutting en een plaats om te verblijven. Het insectenhotel is daarom voorzien van afzonderlijke vakken met verschillende indelingen. Doordat er verschillende vormen, ingangen en gaatjes zijn is er altijd wel een comfortabel plekje te vinden. Het Able & Borret insectenhotel kan worden opgehangen en is gemaakt van natuurlijke materialen.

Gebruik
Voor het gebruiken van het Able & Borret insectenhotel kan er een haakje aan de muur of op een andere plek bevestigd worden. Het insectenhotel kan daaraan worden opgehangen. Verder hoef je zelf niks te doen, zodat insecten hun gang kunnen gaan. Door de verschillende vormen en materialen, is er voldoende te beleven voor insecten. De beestjes kunnen een plekje vinden om in weg te kruipen en de materialen kunnen zelfs dienen als voedsel. Nadat de dieren overwinterd hebben in het Able & Borret insectenhotel, kunnen ze in het voorjaar hun weg voortzetten om weer de natuur in te gaan.

Kenmerken
• Met verschillende vakken voor insecten
• Gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen
• Zeer licht van gewicht en overal op te hangen

Waarom een insectenhotel?
Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom een insectenhotel goed is voor de tuin en natuur. Om te beginnen heeft het Able & Borret insectenhotel een elegante uitstraling en kan het een aantrekkelijke toevoeging zijn aan de tuin. Praktisch gezien biedt het tijdens de wintermaanden onderdak aan verschillende soorten insecten. Deze nuttige dieren zijn onmisbaar en kunnen gebruik maken van de gaatjes, holletjes en ruimtes om in weg te kruipen. Hierdoor draag je op een natuurlijke manier bij aan een biologisch evenwicht in je eigen natuurlijke omgeving. In het voorjaar kunnen de insecten dan weer hun weg vervolgen.

Technische informatie
Het Able & Borret insectenhotel is gemaakt van bamboe en heeft een dakje gemaakt van metaal. De kleuren van het product zijn zilver, bruin en rood. Het hotel heeft een gewicht van slechts 629 gram en is daardoor gemakkelijk op te hangen. Voor de bevestiging moet er een schroef worden gebruikt, waaraan het insectenhotel kan worden opgehangen. Daarvoor heeft het hotel een haakje aan de achterzijde. De afmetingen van het artikel zijn een breedte van 15,2 centimeter, een diepte van 8,7 centimeter met een hoogte van 25,3 centimeter.

Check de laatste prijzen hier

Beste hangende insectenhotel: Garden Spirit Honingraad

Beste hangende insectenhotel: Garden Spirit Honingraad

(bekijk meer afbeeldingen)

Mooi model Bijenhotel, insectenhotel van Garden Spirit. o.a. zullen de Bijen er zich snel thuis voelen! De afmetingen van dit model insectenhotel zijn 11x27x33 cm. In het riet zullen de Bijen zich nestelen. In de dennenappels zullen o.a. spinnetjes en oorwormen zich schuil houden. Het insectenhotel is makkelijk op te hangen d.m.v. de voorgeboorde gaatjes.
Voordelen;

Merk: Garden Spirit
FSC keurmerk
Unieke kleuren uit de Garden Spirit lijn, goed te combineren met andere modellen
Makkelijk op te hangen
Zware kwaliteit
Specificaties;
Dit Bijenhotel insectenhotel biedt onderdak voor Bijen en andere insecten.
Dit houten Insectenhotel is gemaakt van grenen planken. De planken hebben een dikte van 12 mm.
De Insectenhotel is voorzien van het FSC-keurmerk, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer.
Door dit Insectenhotel te plaatsen, trekt men insecten aan, die weer zorgen voor bestuiving van planten, bloemen, fruitbomen, kruiden en groenten. Tevens bestrijden natuurlijke vijanden elkaar, zoals bladluis.
Tip voor het ophangen;
Hang het Insectenhotel tenminste vanaf een halve meter van de grond, tot max. 2 meter hoog.
Hang het Insectenhotel richting het zuiden op een zonnige plek met veel bloemen in de omgeving.
Verder zorgen deze Insectenhotels, Bijenhotels en Vlinderhotels voor volop leven in uw tuin! En dat is genieten!

Check de meest actuele prijzen hier

Beste grote insectenhotel: Dokkodo Palazzo XL

Beste grote insectenhotel: Dokkodo Palazzo XL

(bekijk meer afbeeldingen)

Het stijlvolste insectenhotel: Insectenhotel “Palazzo”
Hang het insectenhotel in de herfst op en de insecten bedanken je voor de fijne huisvesting in de regenachtige en koude maanden, door in het voorjaar te zorgen voor een extra mooie bloemrijke tuin,

Met dit XL insectenhotel doe je nét iets meer voor de natuur! Er is ruimte genoeg om extra veel insecten onderdak te bieden.
Solide, duurzaam, karakteristiek, kwalitatief, stijlvol en elegant. Aan de combinatie van deze eigenschappen heeft het insectenhuis Palazzo zijn majestueuze uitstraling te danken. Wat voor type tuin je ook hebt, het Palazzo zal een smaakvolle blikvanger zijn. Dit insectenhotel heeft dan ook niet voor niets de naam “Palazzo”, want dit is een insecten hotel uit de categorie “Champions League”. Kortom, maak je tuin of balkon compleet met dit paleiswaardige insectenhotel.

Waarom dit insectenhotel

EENVOUDIG: Eenvoudig op te hangen door middel van de aanwezige opening aan de achterzijde.
NATUURLIJK: Het Palazzo heeft een houten zadeldak, diverse compartimenten met riet, geboorde stammen en dennenappels.
KWALITEIT: Hoge kwaliteit, gaat lang mee en 100% in Europa gemaakt. Het groene dak zorgt ervoor dat het niet te vochtig wordt in het insectenhuis en dat het het hele jaar door bewoond kan worden.
BLIKVANGER: Door het unieke “Palazzo” design met een groen dak een echte blikvanger in je tuin.
TUINHULP: Met dit insectenhotel in je tuin zorg je voor extra tuinhulp. Insecten helpen graag je tuin mooi houden. Bijen bestuiven bloemen en lieveheersbeestjes en gaaswespen helpen planten van bladluis af.
PERFECTE AFMETINGEN: Niet te groot, niet te klein. Met deze afmetingen past een insecten paleis altijd in je tuin: 30,0 x 9,5 x 50,5 cm (l x b x h)
HOOGWAARDIG VERBLIJF: Deze insecten verblijven graag in dit insectenhotel: wilde bijen, kevers, graafwespen, lieveheersbeestjes en nog veel meer.
4 SEIZOENEN HOTEL: Mede door het geïmpregneerde zadeldak kun je dit insectenhotel het hele jaar door buiten hangen. Insecten (in het bijzonder de metselbij) zullen je dankbaar zijn en zijn in het voorjaar weer van groot nut voor bloemrijke tuinen.
Zorg voor de natuur, zorg voor je omgeving met dit design insectenhuis palazzo. Je hangt hem eenvoudig op aan een muur of boom of desgewenst kun je hem ook aan een paal monteren.

De materialen in dit insectenhuis zijn gemaakt van:
Dennenhout, berkenhout, dennenappels van coniferen, riet, gegalvaniseerd gaas.

Een insectenhotel is juist ook in de herfst en winter belangrijk.

Koop een insectenhotel in het najaar en als dank zorgen de insecten in het voorjaar voor een bloemrijke tuin!
Waarom? Omdat je de insecten op deze manier een goede plek bied om te overwinteren, als tegemoetkoming zorgen zij in de lente en zomer er dan weer voor dat jouw tuin er goed uitziet!
De metselbij bijvoorbeeld, die ook graag verblijft in dit insectenhotel “Palazzo”, vertoeft in de rieten buisjes. Ze overwinteren hier graag en zorgen er zo voor dat ze weer fit zijn in het voorjaar. Ook gebruikt de metselbij het insectenhotel om te broeden, ze leggen hun eieren in de gaten en sluiten deze weer met een mengsel van leem en secreet. In de lente van het volgende jaar komen de larven uit en breken ze hun weg vrij naar buiten.
Het insectenhotel “palazzo” is weersbestendig en kan het hele jaar buiten hangen.

Waarom een insectenhotel in je tuin?
Insecten zijn onmisbaar voor de natuur. Ze maken een belangrijk onderdeel uit van de ecologische kringloop, ook de tuin. Insecten zorgen voor een belangrijk biologisch evenwicht. Denk onder meer aan de bestuiving van diverse planten, maar ook het voedsel wat ze voor vogels zijn.

De laatste jaren hebben insecten het moeilijker gekregen. Dat komt niet alleen door landbouwgif, plagen en ziektes. Ook in tuinen hebben insecten minder nestel- en overwinterplekken beschikbaar. Rommelige plekjes waar insecten in kunnen huizen zijn er steeds minder. Met een insecenhuis zorg je voor een verblijf voor deze nuttige beestjes.

Gebruik insecten van een insectenhuis als tuinhulp
Insecten zijn goed voor de planten in je tuin. Zo helpen lieveheersbeestjes en gaaswespenhelpen planten van bladluis af en zorgen bijen voor bestuiving van bloemen. Bovendien zorgen insecten ook voor meer vogels in en om je tuin. Je helpt dus ook nog eens de vogelpopulatie en zorgt voor nog meer gezelligheid in je tuin.

Een insectenhotel is dus erg goed voor het mooi én gezellig maken van je tuin!

Zo heb je nog meer plezier van je insectenhotel
Zorg voor een omgeving die rijk is aan planten en bloemen
Hang het insectenhuis op een plek met de meeste zon.
Insecten (en eitjes) overwinteren in de winter in het insectenhotel (hibernarium). Laat het hotel in de winter gewoon hangen.
Zorg op warme dagen ook voor een bakje met water voor de insecten
Als er veel (bloeiende) bloemen in de buurt zijn van het kastje heb je de meeste kans op bezoek van hommels en solitaire bijen.
De meeste bijen sluiten hun nest af met aarde die goed aan elkaar kleeft, met name leem voldoet goed. Wie een heuveltje leem kan aanbieden, zal de bijen nog beter helpen.
Leerzaam insectenhotel voor kinderen
Het insecten Palazzo heeft diverse soorten componenten waardoor het meerdere soorten bezoekers zal verwelkomen. Waaronder lieveheersbeestjes, gaasvliegen, graafwespen en wilde bijen.
Dit is erg leerzaam voor kinderen. Door simpelweg te kijken leren ze ontzettend veel van de natuur en bovendien leren ze niet bang te zijn voor insecten. Insecten zoals bijvoorbeeld de muurwesp of graafwesp die nuttig zijn bij het bestrijden van ongedierte in de tuin zoals bladluizen, vliegen en allerlei soorten rupsen komen niet op etenswaren en zoetigheid af en steken ook niet.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste insectenhotel bouwpakket: Relaxdays

Beste insectenhotel bouwpakket: Relaxdays

(bekijk meer afbeeldingen)

Als je tuinieren met je kinderen leuk vind, dan is dit bouwpakket zeker een leuke aanwinst voor jullie gezin.

Met de nestkast voor insecten draag je actief bij aan het beschermen van diersoorten. Het insectenhotel helpt kevers, wilde bijen, gaasvliegen en andere insecten om te overwinteren. In de 2 kamers van het bijenhuis met verschillende vullingen voelen de insecten zich op hun gemak. Hang de insectenkast op in de tuin of op het terras en geniet van hoe de insecten in de rondte vliegen. Het is een feest voor de hele familie om het vlinderhuis helemaal zelf in elkaar te zetten.

Insectenhotel bouwpakket
– Afmeting H x B x D: ca. 26 x 16 x 6 cm
– Boorgaten D: ca. 0,7 mm
– Holle bamboestokken in verschillende groottes
– Gewicht: ca. 500 g
– Materiaal: Dennenhout, bamboe, staal
– In verschillende kleuren

DIY insectenhuis
– Voor kevers, bijen, gaasvliegen etc.
– 2 kamers met verschillende vullingen
– Belangrijke bijdrage aan bescherming van diersoorten
– Leuk om te knutselen met de hele familie
– Fascinerend om naar te kijken

Zo zorg je voor leven in het insectenhotel
– Zorg voor genoeg voedingsbronnen door aanwezigheid van wilde bloemen en kruiden
– Richt de ingang van het kastje naar het zuiden zodat het zoveel mogelijk zonlicht krijgt
– Hang het op een droge en beschutte plek
– Verplaats het bijenhuis in de winter niet naar een warme plek om te voorkomen dat de eitjes te vroeg uitkomen

Check prijzen en beschikbaarheid hier