Fruit met het minste suiker | De 8 lekkerste suikerarme fruitsoorten

by Joost | Geupdate op:  oktober 28, 2020

Al het fruit bevat suiker, hoewel sommige soorten een hoger gehalte hebben dan andere.

Mensen die hun suikerinname willen beheersen, zullen hun consumptie van koolzuurhoudende dranken, chocolade of snoep vaak opgeven of verminderen, maar denken misschien niet aan fruit.

We hebben al eens eerder geschreven over de fruitsoorten met het meeste suiker erin, die moet je dus vermijden. Hier wil ik met je kijken naar de vruchten met het mínste suiker, zodat je hier meer van kunt gaan eten.

Fruit is natuurlijk een gezonde manier om tegemoet te komen aan een zoetekauw en voedingsstoffen aan het dieet toe te voegen, maar sommige soorten fruit, zoals bananen en mango’s, bevatten meer suiker dan vele anderen.

In dit artikel kijken we naar de beste suikerarme vruchten voor iedereen die zijn dagelijkse suikerinname wil verminderen zonder in te leveren op smaak en voeding.

Acht suiker arme fruit soorten

Fruit met weinig suiker kan nog steeds de vezels, vitamines en mineralen leveren die een persoon nodig heeft.

Fruit soorten met weinig suiker zijn:

Aardbeien

Aardbeien zijn, net als veel andere bessen, vaak vezelrijk en bevatten zeer weinig suiker.

Er zit slechts ongeveer 8 gram (g) suiker in acht middelgrote aardbeien. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C.

Perziken

Hoewel ze zoet smaken, bevat een middelgrote perzik slechts ongeveer 13 g suiker.

Bramen

Sommige vruchten hebben een hoger suikergehalte dan andere en veel bessen bevatten zeer weinig suiker.

Net als aardbeien bevatten deze bessen ook tussen 4 en 5 g suiker, 5,3 g vezels en 1,39 g eiwit per 100 g.

Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten.

Het is interessant op te merken dat bosbessen ongeveer het dubbele van de hoeveelheid suiker bevatten als bramen.

Citroenen en limoenen

Niet veel mensen zouden een citroen of limoen halen om als snack te eten. Met echter niet meer dan 2 g suiker per vrucht en een hoog vitamine C-gehalte, zijn deze een geweldige aanvulling op het dieet van elke man of vrouw.

Mensen kunnen een citroen of limoen in bruisend water persen om andere suikerhoudende koolzuurhoudende dranken te vervangen, of zelfs citroensap over een salade persen in plaats van een saladedressing te gebruiken.

Honingmeloen

Een populaire zomersnack, een plakje honingmeloen bevat ongeveer 11 gram verteerbare suiker.

Honingmeloen bevat ook kalium, vitamine C en ijzer.

Sinaasappelen

Een middelgrote sinaasappel heeft ongeveer 14 g verteerbare suikers vertrouwde bron en is ook een uitstekende bron van vitamine C.

Sinaasappelsap en alle andere vruchtensappen die in de supermarkt kunnen worden gekocht, kunnen toegevoegde suikers bevatten. Als een persoon zijn suikerinname wil beperken, is het meestal beter om het fruit zelf te eten dan het sap ervan te drinken omdat je dan ook de vezels binnen krijgt.

Grapefruit

Dit suikerarme fruit is een favoriet ontbijtvoedsel.

Een halve middelgrote grapefruit bevat ongeveer 11 g suiker. Als een persoon grapefruit te scherp vindt smaken, wil hij misschien een kleine hoeveelheid honing besprenkelen of Stevia erop strooien.

Avocado’s

Avocado’s zijn bijna suikervrij. Ze zijn ook een goede bron van gezonde vetten en vezels.

Fruit met een laag suikergehalte in je dieet opnemen

Fruit kan in elke maaltijd worden opgenomen.

Ongeacht het suikergehalte moet fruit deel uitmaken van een gebalanceerd en gezond voedingsplan.

Voordelen van het verhogen van de dagelijkse inname van fruit zijn onder meer:

Een mens kan suikerarm fruit in zijn dieet opnemen bij elke maaltijd:

Ontbijt

Mensen die meestal granen eten, moeten ervoor zorgen dat ze granen kiezen zonder toegevoegde suikers.

Probeer er gesneden bessen of een perzik bovenop. Als alternatief is het eten van een handvol bessen met magere yoghurt ook een gezonde optie.

In plaats van vruchtensap te drinken, dat een hoog suikergehalte heeft, kan het persen van het sap van een halve citroen of limoen in bruisend water een verfrissend alternatief zijn.

Lunch en diner

Zelfs een stevige salade kan elementen bevatten die weinig suiker bevatten. Probeer citroen- of limoensap als dressing of snijd er een avocado bovenop. Sinaasappelschijfjes en bessen maken ook geweldige salade toppings.

Hele vruchten vormen een uitstekend alternatief voor bewerkte desserts. Fruit met een laag suikergehalte kan worden gegeten met gewone yoghurt of worden verwerkt tot een fruitsalade door indien nodig een kleine hoeveelheid honing toe te voegen.

Snacks

Fruit met weinig suiker kan een geweldig snackalternatief zijn. Een persoon kan het snacken met fruit gemakkelijker maken door groter fruit, zoals meloenen, in hapklare stukjes voor te snijden en in de koelkast te bewaren.

Op die manier kun je snel een stukje of twee pakken op het moment dat je zin krijgt.

Fruit om mee te nemen

De meeste mensen kunnen meer fruit aan hun dieet toevoegen, zelfs als ze hun suikerinname willen verminderen. Een persoon kan het kiezen van gezond fruit gemakkelijker maken door:

Alle vruchten bevatten suiker, maar ze bevatten ook gezonde voedingsstoffen, vezels en mineralen, waardoor ze een veel beter alternatief zijn voor snacks die verwerkte suikers bevatten.

Lees ook: hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een appel?