Ctenanthe Calathea planten die de lucht zuiveren

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

De Ctenanthe valt onder de Calathea en kan dus goed vertoeven in de schaduw. Zet de plant dus gerust op een wat donkerdere plek in huis. Geef de plant eenmaal per week wat water.

Giet in de zomer wat meer dan tijdens de winterperiode. Belangrijk is dat de plant niet in direct zonlicht komt te staan vanwege bladverbranding.

Ctenanthe Calathea

Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’

Ctenanthe Setosa 'Green Flag'

(bekijk meer afbeeldingen)

De Ctenanthe Setosa komt van oorsprong uit de Tropische regenwouden van Brazilië en Costa Rica. Hier groeit de plant in de schaduw van grotere planten en bomen. Net zoals de Calathea soorten vouwt de Ctenanthe Setosa haar bladeren s’ avonds dicht, om ze bij het ochtendlicht weer te openen.

Verzorging & tips Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ – 45cm
De Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ is een vrij gemakkelijke, tropische kamerplant. Echter zijn er wel een aantal aandachtspunten om op te letten bij deze plant. De Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ tolereert geen fel zonlicht. Hierdoor kunnen de bladeren verbranden. Zet de Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ op een schaduwrijk plekje, zonder direct zonlicht om nog lang van de plant te genieten.

Waterbehoefte Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ – 45cm
De Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ heeft graag een lichtvochtige grond. Let er echter wel op dat je niet té veel water geeft. Dit kan onderin de pot blijven hangen en wortelrot veroorzaken. Geef liever meerdere keren kleine beetjes water om dit te voorkomen.

Lichtbehoefte Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ – 45cm
Zoals gezegd houdt deze kamerplant niet van direct of teveel zonlicht. Van de lente tot aan de herfst kan je de Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ het beste op een plek zetten met halfschaduw. In de wintermaanden kan je deze kamerplant verplaatsen naar een iets lichtere plek maar nog steeds zonder direct zonlicht.

Is de Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ – 45cm giftig?
De Ctenanthe Setosa ‘Green Flag’ is geen giftige kamerplant bij aanraking. Toch raden we je aan om deze plant niet te consumeren of te verwerken in voedsel.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Ctenanthe ‘Burle-Marxii’ Tiengebodenplant

Ctenanthe 'Burle-Marxii' Tiengebodenplant

(bekijk meer afbeeldingen)

De Calathea ‘Insignis’ staat bekend om zijn lange, golvende groene bladeren. Naast dat hij een luchtzuiverende werking heeft, is het ook nog is een plaatje om naar te kijken. Een bijzondere eigenschap is dat hij ’s avonds zijn bladeren sluit om ze vervolgens in de ochtend weer te kunnen openen. Deze bijzondere kamerplant is afkomstig uit de tropen en helemaal klaar om bij jou in de woonkamer te kunnen gaan shinen!

Verzorging
Calathea’s zijn van origine schaduwplanten maar kunnen ook in het licht staan, zolang hij maar niet in direct zonlicht geplaatst wordt. Controleer regelmatig de grond door je vinger in de grond te stoppen en te voelen. Calathea’s verbruiken over het algemeen relatief veel water. Voelt hij droog aan? Dan heeft hij water nodig. In de winter zou zo’n 1 keer water per week voldoende moeten zijn waar hij in de zomer 2 keer water per week nodig heeft.

Check de Tiengebodenplant hier of bij de onderstaande webshops:

Ctenanthe Amagris

Ctenanthe Amagris

(bekijk meer afbeeldingen)

De Ctenanthe Amagris is een kunstwerk! Afkomstig uit tropisch Zuid-Amerika, deze plant is één om niet te vergeten. Het heeft een prachtige donker tot lichtgroen patroon op zijn bladeren en een aubergine kleurige bladonderkant. Prachtig om naar te kijken! Maak uw omgeving bijzonder en haal uw eigen Ctenanthe Amagris bij ZynesFlora.
Waarom steeds meer mensen hun Ctenanthe Amagris bij ZynesFlora bestellen:
✅ Veilige verzending Dankzij onze speciaal ontwikkelde dozen worden de planten altijd veilig naar je toe verzonden, en komen deze zonder schade aan.

✅ Zeropackaging en FSC-gecertificeerd ZynesFlora is beschikt over de certificaten Zeropackacing en FSC. Dit houdt in dat voor iedere 10.000 dozen die wij gebruiken 77 bomen worden teruggeplant. Ook zijn onze dozen 100% recyclebaar.

✅ 100% recycled plastic verpakkingen De plastic verpakkingen waar wij gebruik van maken zijn voor 100% gemaakt van recycled PET.

✅ Goedkoopste De wereld mag wel wat groener worden, en dat willen wij graag toegankelijker maken met aantrekkelijke prijzen.

✅ Hoge kwaliteit Doordat de kamerplanten direct van de kweker komen, worden ze in de mooiste kwawliteit aan je geleverd.

✅ Kloppende maten Wij geven altijd duidelijk aan wat de afmetingen zijn, en of deze iets kunnen afwijken.

Hoe kun je de Ctenanthe Amagris het best verzorgen?
▶ Standplaats
De Ctenanthe Amagris kan het beste op een schaduw plek geplaatst worden. Dit is een plek van gemiddeld 3-5 meter van het raam, waarbij de plant 1 tot 2 uur zonlicht per dag krijgt. De Ctenanthe Amagris houdt van een hoge luchtvochtigheid en warme ruimtes. Perfect voor de woonkamer.

▶ Watergeven
Laat de grond van de Ctenanthe Amagris altijd kort uitdrogen, voordat er opnieuw water wordt gegeven.

▶ Temperatuur
De meeste kamerplanten komen uit een tropische omgeving. Het is daarom verstandig om een minimale temperatuur van 10 graden aan te houden en een maximale temperatuur van 32 graden. Idealiter is de temperatuur tussen de 18 en 24 graden.

▶ Voeding
De Ctenanthe Amagris kun je eens per 2 weken voeding geven. Tijdens het groeiseizoen is dit belangrijk!

Wist je dat…?

▶ Giftig
De Ctenanthe Amagris is niet giftig.

▶ Gebedsplant
De Ctenanthe Amagris wordt ook wel de gebedsplant genoemd. Dit komt zo, omdat de nieuwe bladeren van de Ctenanthe Amagris gevouwen ter voor schijn komen!

Check de meest actuele prijzen hier of bekijk ze hieronder: