Plantkeuze, Urban Garden

De 19 gemakkelijkste kamerplanten die je zonder zorg kunt laten groeien

Joost

Urban gardener

Deze 19 gemakkelijkste kamerplanten zijn perfect voor luie, drukbezette mensen en nieuwkomers die gemakkelijk kamerplanten willen planten die met minimale zorg groeien.

Je hoeft geen ervaren plantenkweker te zijn om prachtige kamerplanten bij je thuis te hebben. Je kunt een beginneling zijn die weinig weet van de planten.

Je kunt druk zijn en geen tijd hebben voor hun verzorging of je bent een lui persoon die niet graag planten wil kweken die moeilijk te verzorgen zijn. Maar je wilt misschien wel beginnen aan je urban garden, of je kamerplanten in je rijtjeshuis.

Hoe het ook zij, hier in deze lijst vindt je de gemakkelijkste kamerplanten die weinig zorg en vergevingsgezind zijn.

Deze gemakkelijke kamerplanten vereisen minimale zorg en aandacht!

Deze planten overleven geduldig de barre omstandigheden, ze vergeven je verwaarlozing en kleine fouten. Als je het water geven vergeet of als je ze te veel water geeft, of als je ze niet overplant, vinden ze dit niet erg, zelfs niet voor een langere tijd.

Maar vergeet niet dat er geen plant is die onverwoestbaar is. Je moet ze op zijn minst de minimale groeiomstandigheden geven die nodig zijn voor hun overleving en ze zullen je belonen met prachtig gebladerte en sommige zullen zelfs bloeien.

Laten we ze bekijken:

1) Lucky bamboo (Dracaena Sanderiana)

Lucky bamboo is helemaal geen bamboe, maar een plant die behoort tot het geslacht Dracaena. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant. Geef het gewoon overvloedig water en het zal zelfs bij indirect licht goed groeien.

Tip: bescherm de plant tegen tocht, geef hem af en toe ijzermest.

Bekijk ook deze video, hoe verzorg je lucky bamboo:

2) Jade Plant (Crassula ovata)

Wanneer het binnen wordt gekweekt, krijgt de jade plant de grootte van een kleine struik. Bewaar de plant op een plek die gedeeltelijk of indirect zonlicht ontvangt.

Crassula ovata gemakkelijke kamerplant
Verkrijgbaar bij amazon.co.uk

Deze plant is zeer tolerant ten opzichte van arme bodems en zijn dikke bladeren en stengels werken als reservoirs van water. Deze functie maakt het een van de beste planten voor binnenshuis tuinieren.

 
Tip: niet overwateren

Lees ook: de beste kamerplanten die geen zonlicht nodig hebben

3) Paardenstaartpalm / olifantvoet

De paardenstaartpalm is helemaal geen handpalm maar een vetplant uit de leliefamilie. Het is een elegante en vreemd uitziende kamerplant. Het staat bekend als olifantenvoet vanwege de gezwollen stam, die te wijten is aan wateropslag.

Het is een gemakkelijk groeiende kamerplant die lang leeft. Het groeit echter langzaam maar verdraagt ​​droge lucht en gedijt zelfs in de sterk verwarmde ruimte.

Tip: Vermijd frequent water geven, water moet alleen worden gedaan als de grond droog is.

4) Devil’s Ivy / Golden Pothos

Een mooie, en een van de gemakkelijkste kamerplanten die je kunt laten groeien. De gouden pothos heeft geelgroene, hartvormige bladeren. Het gedijt in de moeilijkste omstandigheden en verdraagt ​​zowel droogte als vocht.

Tip: houd de plant uit de buurt van direct zonlicht, matig het water geven.

  • Het is een luchtzuiverende plant en reinigt formaldehyde, koolmonoxide en benzeen uit de lucht.

5) Snake Plant

Ook de taal van schoonmoeder genoemd, “snake plant” is het gemakkelijkst om te groeien. Deze plant is extreem droogtebestendig, genoeg om in je huis te houden als je vergeet te sproeien.

6) ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia)

ZZ-plant is een tropische plant afkomstig uit Oost-Azië. De bladeren van de ZZ-plant zijn sterk en glanzend en lijken een beetje op die van Zamias.

Zamioculcas zamiifolia in tuincentrum
Foto van plantvine.com

De ZZ-fabriek is waarschijnlijk de gemakkelijkste plant om te handhaven in onze lijst. Deze plant heeft slechts weinig licht nodig en kan bijna alle soorten omgevingen waarderen.

Tip: ZZ plant houdt niet van frequente water en natte voeten.

7) Spiderplant (Chlorophytum)

Een van de meest populaire kamerplanten. De populariteit is te danken aan de taaiheid en het gemak van voortplanting en onderhoud. De plant kan zich aan bijna elke conditie aanpassen.

Spiderplant voor in huis
Foto van thespruce.com

Tip: houd de plant op een lichte plek en houd een beetje vocht vast in de grond.

8) Parapluboom (Schefflera actinophylla)

Deze is gebruikelijk in kantoren en tehuizen, deze prachtige tropische boom wordt een weinig zorgzame en grote kamerplant als deze binnenshuis wordt gekweekt.

Schefflera actinophylla
Foto van ogreen.eu

Tip: vermijd overbelasting. Houd je plant op een heldere plek in je huis of kantoor die indirecte zon ontvangt.

9) Aloe vera

Planten van het aloë geslacht zijn robuuste en probleemloze kamerplanten die gemakkelijk in potten groeien. Met een beetje zorg kun je er een groeien voor vele jaren.

Aloe vera in een pot
Foto van thesill.com

Best geteeld in een zonnige positie, je kunt dat ook in de schaduw laten groeien. Bewaar de plant op een zonnige vensterbank. Hij houdt van af en toe water geven en kan lange tijd zonder water leven.

Tip: vermijd overmatige water afgifte.

10) Vredespalm (Spathiphyllum)

Kweek lelie in je huis, het zuivert de lucht. Met sierlijke gebogen bladeren en statige witte schutbladen die uit het donkere gebladerte oprijzen, oogt vrede lelie elegant.

Het verdraagt ​​weinig licht en geeft de voorkeur aan vochtige grond. Je kunt hem zelfs in een badkamer plaatsen of in kamers met minder ramen.

Tip: evenwicht in bewatering is vereist, houd de plant in de schaduw.

11) Dieffenbachia (Dumbcane)

Perfect voor wie op zoek is naar kamerplanten aangepast aan weinig licht. Dieffenbachias groeien goed in schaduw. Houd de grond gelijkmatig vochtig en goed gedraineerd en behoud de gematigde kamertemperatuur.

Tip: laat de bovenkant iets uitdrogen tussen gietbeurten, zorg voor een goede afvoer.

12) Fiddle leaf vijg

Vioolblad vijg is een stoere kamerplant. Het grote leerachtige gebladerte en de hoogte creëren een statement in de salon.

13) Rubberboom

Rubberboom net bij de deur
Foto van gumtree.com

Een natuurlijke luchtreiniger, rubberboom is uitstekend en gemakkelijk te kweken kamerplant. Naast het occasioneel snoeien en verpotten, is het onderhoud van de rubberboomplant eenvoudig.

Lees ook ons artikel over planten en kruiden voor je verticale tuin

14) Gietijzerfabriek (Aspidistra)

Een van de gemakklijkste planten die je kunt kweken, gietijzeren plant is bestand tegen verwaarlozing, weinig licht, lage luchtvochtigheid en een breed temperatuurbereik.

Aspidistra in huiskamer
Foto van thespruce.com

Tip: gebruik hoogwaardige potgrond.

15) Philodendron

Philhodendrons zijn een van de gemeenschappelijke kamerplanten die je kunt laten groeien. Er zijn verschillende charmante variëteiten, dus je kunt er gemakkelijk een vinden die bij jouw stijl past.

Gemakkelijke huiskamerplant Philodendron
Foto van crocus.co.uk

Deze planten vereisen een matige watergift en geven eigenlijk de voorkeur aan droge grond tussen twee waterbeurten.

16) Chinese Evergreen (Aglaonema)

Aglaonemas in kamer
Foto van dengarden.com

Volgens het Southern Living-magazine is Chinese groenblijvende plant de gemakkelijkste kamerplant. Dit is de plant die je kunt laten groeien zonder zonlicht.

17) Engelse klimop

English klimop wordt veelal buiten gekweekt, maar binnen klimop kweken is mogelijk. Als kamerplant is klimop heel gemakkelijk te onderhouden. Kies een prachtige plantenbak die het zal aanvullen.

Engelse klimop
Verkrijgbaar bij amazon.com

Tip: bewaar de pot op een plek met heldere indirecte zon.

Lees alles over klimop in mijn uitgebreide post

18) Hoya carnosa ‘Golden Tricolor’

Met mooi wasachtig gebladerte en geurige bloemen ziet hoya er prachtig uit. Het heeft een lage waterbehoefte en het maakt niet uit als je vergeet water te geven.

Inch Plant (Tradescantia zebrina)

Ook wel “Wandering Jew” of “Purple heart” genoemd, het is een bloeiende kamerplant met prachtige hangende wijnstokken met aantrekkelijk gebladerte met zebrapatronen.

Tradescantia zebrina
Verkrijgbaar bij amazon.com

Groei het in een pot of hangende mand. Je kunt deze plant ook bij weinig licht houden en hij zal groeien, maar de markeringen op het gebladerte zullen vervagen.

Tip: kijk uit voor bladluizen. Geef de plant water diep maar laat het bovenste oppervlak van de grond uitdrogen tussen gietbeurten.

Naast de planten in deze lijst met “Eenvoudigste kamerplanten”, zijn de meeste vetplanten gemakkelijk te kweken.

Veelgestelde vragen over kamerplanten

We willen in deze post ook van de gelegenheid gebruik maken en veel van de meestgestelde vragen beantwoorden die jullie hebben over het verzorgen van kamerplanten

Wat hebben kamerplanten nodig om gezond te blijven?

Ficusbomen gedijen bijvoorbeeld over het algemeen met indirect licht en vochtige grond, terwijl cactussen fel licht en droge grond vereisen. Zorg ervoor dat je kamerplanten kiest die het goed doen met de hoeveelheid licht die je kunt leveren. Kamerplanten hebben ook regelmatig bemesting nodig om een gezonde groei te behouden.

Hoe vaak moeten kamerplanten worden bewaterd?

Probeer in het algemeen kamerplanten water te geven op de manier waarop ze vocht zouden krijgen in hun natuurlijke omgeving. Sommige planten hebben een periode van droge grond nodig voor dagen of weken. Andere kamerplanten hebben meer regelmatige bewatering nodig, waarbij de grond tussen elke drank mag drogen. Weer anderen geven de voorkeur aan consistent vochtige grond.

Hoe weet je of je planten te veel water geeft?

Als de bladeren bruin worden en verwelken, bestaat de mogelijkheid dat je te veel water hebt gegeven. Op dit moment kan het moeilijk zijn om te zeggen of een plant verwelkt is vanwege een slechte gezondheid of onjuiste waterstanden. Neem en vinger en plaats het in de grond op een punt in de buurt van de basis van de plant.

Is het goed om ‘s nachts kamerplanten water te geven?

‘s nachts water geven is niet nodig: hoewel het idee al jaren bestaat, hebben de meeste planten geen extra verzorging nodig als ze’ s nachts water geven. Er zijn een paar uitzonderingen, maar 99% van je planten, zowel binnen als buiten, moet alleen gedurende de dag worden bewaterd.

Hoe red ik een over bewaterde plant?

Verwelkte, overbewaterde planten zijn niet altijd een verloren zaak.

  • Verplaats je plant naar een schaduwrijke plek, zelfs als het een zonovergoten plant is.
  • Controleer je pot op juiste drainage
  • en creëer, indien mogelijk, extra luchtruimte rond de wortels.
  • Geef alleen water als de grond droog aanvoelt, maar laat het niet te droog worden.
  • Behandel met een fungicide.

Waarom sterven mijn kamerplanten af?

Onjuiste bewatering is vaak de reden voor plotselinge dood van planten. Wortelrot, een gevolg van natte, slecht gedraineerde grond, kan zich voordoen onder het oppervlak van de grond, zelfs als de plant er gezond uitziet. Het probleem is gemakkelijk te zien als je de dode plant uit de pot haalt.

Hoe weet je of je plant doodgaat?

Als je plant al zijn bladeren kwijt is of als de bladeren allemaal bruin zijn geworden, raak dan niet in paniek. Als je vermoedt dat je plant dood is, maar je weet het niet zeker, is het controleren van de stelen de snelste manier om te weten of het dood is. De stelen van de plant moeten buigzaam en stevig zijn en aan de binnenkant een groene inkeping hebben als ze nog in leven zijn.

Hoe weet je of jouw plant te veel zon krijgt?

Afhankelijk van de plant. Over het algemeen zie je gele bladeren als een indicator van te veel water of drassige wortels. Te veel zonlicht, laten we zeggen voor een aloë plant, laat de bladeren zien die een groezelig bruin worden. Breng ze terug naar de schaduw en laat ze niet meer water geven om het zonlicht tegen te gaan.

Kan een plant herstellen van verwelking?

Planten in containers hebben verschillende waterbehoeften dan in de grond gekweekte planten, maar in het algemeen veroorzaakt het laten uitdrogen van een plant verwelkingsziekte, bladval en uiteindelijke dood. Als je merkt dat jouw planten verwelken door een tekort aan water, kun je ze misschien redden door ze onmiddellijk voldoende te hydrateren.

Kan een plant afsterven door te veel zonlicht?

In sommige gevallen kunnen de planten afsterven als gevolg van overmatige opname van water door de wortels van de plant. Te veel zonlicht voor planten kan ze verbranden waardoor ze meestal witte gebieden op de bladeren veroorzaken voordat de bladeren afsterven. Extreme verwelking wanneer ze geen water nodig hebben, is een ander teken van te veel licht.

Waarom hangt mijn kamerplant slap?

Te veel water. Wanneer plant bladeren zacht en geel worden en beginnen te hangen, is teveel water vaak de oorzaak. Wanneer de grond te nat is, kunnen planten onvoldoende zuurstof krijgen, wat leidt tot wortel dood en uiteindelijk de dood van de hele plant.

Moet je een kamerplant elke dag water geven?

Meestal, wanneer de eerste centimeter aarde droog is, is dit een goede indicatie dat water geven nodig is. In de zomer is het water geven van potplanten buitenshuis dagelijks (en zelfs tweemaal per dag) nodig voor de meeste soorten, vooral wanneer temperaturen boven 29 ° C komen.

Toch uitgebreider tuinieren? Lees alles over een bonsai kopen en verzorgen