Zo maak je je droomtuin werkelijkheid

by danny@db-online-marketing.nl | Geupdate op:  oktober 28, 2022

Droom jij ook van een heerlijke knusse tuin? Een tuin waar je je helemaal vrij voelt en volledig jezelf kan zijn. Een plek om echt te genieten en tot rust te komen. Maar ook een plek om te ontmoeten en samen te komen. Jouw eigen droomtuin. Maar hoe laat je jouw droomtuin werkelijkheid worden? Dat zit hem niet alleen in de indeling en beplanting, maar bijvoorbeeld ook in het kiezen van de juiste tuinmeubelen zoals stoelen. Wij helpen je daarom graag op weg met vijf eenvoudige stappen. 

1. Tuin analyse 

Voordat je jezelf verliest in talloze tuinideeën, is het handig om na te gaan hoeveel er eigenlijk in je tuin past. Je wilt natuurlijk die heerlijke plek om te zonnebaden, maar ook een lounge area met overkapping voor de minder mooie dagen. Er zijn zo veel producten voor in je tuin, zoals bijvoorbeeld een Balinees bed. Wellicht een trampoline of jacuzzi? En wat dacht je van zo’n prachtige zitkuil?

Ga na wat er mogelijk is in jouw tuin en maak een tuin analyse. Kijk hierbij naar de grootte van je tuin, eventuele leidingen die er liggen en stand van de zon in jouw tuin. De tuin analyse zal de basis zijn om de juiste keuzes te maken. 

2. Must have lijst 

Wat moet er per se in jouw tuin komen? Wees creatief en schrijf al je ideeën op. Laat je inspireren door tuinmagazines en in tuinwinkels. Pak je lijst er daarna bij en bekijk wat realistisch is en wat niet. Maak prioriteiten en denk ook na over de lange termijn.

3. De ideale indeling 

Zo maak je je droomtuin werkelijkheid

Maak een schets van jouw ideale tuin indeling. Bij stap 1 heb je de maten al opgenomen, teken dit op schaal uit en begin met schetsen totdat je tevreden bent. Houd hierbij ook de stand van de zon, gedurende dag, in je achterhoofd. 

4. Maak een planning

Nu je de indeling van jouw tuin weet, kun je een planning maken. Moet de tuin nog leeggemaakt worden? Oude stenen of beplanting die er eerst uit moet? Bedenk wanneer de verschillende fases plaats moeten vinden, hoelang ze duren en wie of wat je nodig hebt om het te realiseren. Een planning maakt jouw droomtuin nog meer realiteit. 

5. Ga shoppen

Is jouw tuinplan helemaal af? Dan kun je nu gaan shoppen! Een tuin wordt pas een droomtuin door het toevoegen van de juiste meubels. Wil je bijvoorbeeld een loungeset voor buiten in jouw tuin zetten? Houd dan de sfeer of het thema van jouw droomtuin voor ogen om de juiste keuze te maken. 

Wil jij jouw droomtuin werkelijkheid maken? Volg dan bovenstaande stappen en maak van jouw droom realiteit. Zo geniet jij volgende zomer optimaal van jouw tuin.