Zeepdispenser links of rechts? Aan welke kant moet je zeeppomp?

by Joost | Geupdate op:  februari 11, 2022

Wanneer ik mijn handen in de badkamer of keuken aan het wassen ben, is mijn eerste instinct om naar rechts te reiken voor de zeep.

Misschien komt het omdat ik rechtshandig ben, of omdat ik het altijd al zo heb gedaan. Om die reden bewaar ik mijn handzeep rechts van mijn kranen.

Het is gemakkelijk te bereiken en ik hoef geen speciale aandacht of moeite te besteden aan het wassen van mijn handen.

Zeepdispenser links of rechts

Maar om de een of andere reden heb ik ervoor gekozen om het mezelf elders in huis moeilijk te maken. In mijn keuken bevinden het afwasmiddel en handzeep zich altijd aan de linkerkant, zodat ik over de kranen moet reiken om te krijgen wat ik nodig heb.

Vandaag heb ik de moedige beslissing genomen om alles wat ik gebruik naar rechts te verplaatsen voor toekomstig gebruik.

Natuurlijk bespaart het niet veel tijd of moeite. Maar op dit moment is zelfs vijf seconden tijdbesparing een extra vijf seconden vrije tijd die ik kan besteden om te gaan zitten.

En hoe is het met jou?

Wanneer jij je handen thuis of in een openbaar toilet wast, reikt je dan van nature naar rechts of links om de zeep te lokaliseren?

Als je thuis bent, plaats je je zeep dan in de buurt van de koudwaterkraan of de warmwaterkraan?

Ik besloot om het iets verder uit te zoeken, en het blijkt dat de “correcte” manier om het te doen, is om de zeepdispenser aan de linkerkant van de kraan te zetten.

Vaak heb je niet echt een keus, in mijn eerste huis zat het bijvoorbeeld aan de rechterkant, omdat er aan de linkerkant een ingebouwde tandenborstelhouder was, dus er was geen ruimte voor de zeepflessen.

Zo raak je er natuurlijk wel aan gewend.

Lees ook: elektrische zeepdispensers die wassen gemakkelijker maken

Waarom hoort de zeepdispenser aan de linkerkant?

Omdat ik rechtshandig was, dacht ik oorspronkelijk dat ik de zeepdispenser aan de rechterkant wilde hebben, maar toen realiseerde ik me dat wat je ook wilt schoonmaken met de zeep (potten, pannen, sponzen) je waarschijnlijk in je rechterhand zal houden.

Voor zeepdispensers met zeep voor de afwas geldt dit natuurlijk helemaal, maar ook met je handen, is de kans dat je rechterhand viezer is dan je linker bijna altijd een gegeven, en wil je het pompje hanteren met je schoonste hand.

Daarom hebben we de dispenser nu links geplaatst.

Als je linkshandig bent, wil je het waarschijnlijk aan de rechterkant plaatsen.

Lees ook: dit zijn de beste automatische zeepdispensers om te kopen