Welke materialen heb je nodig om in je tuin te werken? 

by danny@db-online-marketing.nl | Geupdate op:  maart 17, 2023

Voor de ene is het zijn favoriete bezigheid en voor de andere is de grootste verschrikking; werken in de tuin is niet voor iedereen weggelegd. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de indeling heb je verschillende tuingereedschappen nodig. In dit artikel wordt er een opsomming gemaakt van de twee voornaamste toestellen en de mogelijkheden die je hebt binnen elke categorie. Hopelijk maakt dit de zoektocht naar de juiste toestellen eenvoudiger waardoor werken in de tuin misschien net dat tikkeltje leuker wordt. 

Verschillende soorten grasmachines

Het tuingereedschap bij uitstek is natuurlijk de grasmachine. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een grasmachine heb je altijd nodig wanneer er gras groeit in je tuin. Welk type van machine je het beste koopt, hangt wel af van de grootte van je tuin. Voor de hele kleine tuinen heb je bijvoorbeeld een handmaaier. Deze maait het gras doordat je kracht zet op het toestel tijdens het afrijden. Het eerste grote voordeel bij een handmaaier is dat je geen kabel nodig hebt waardoor het toestel zelf ook heel weinig lawaai maakt. Bovendien is het erg klein en compact waardoor het eenvoudig te stockeren is. 

Bij heel grote tuinen heb je vandaag de mogelijkheid om te kiezen voor een zitmaaier. Zoals de naam het al zegt, kan je op deze maaier zitten terwijl je het gras afrijdt. Dit is ergonomisch beter dan voor lange tijd gebogen achter je machine aan te lopen. Hou er wel rekening mee dat dit een robuust toestel is dat best op een droge plaats wordt opgeborgen. 

Bij een klassieke tuin wordt er ook meestal gekozen voor een klassiek grasmachine. Deze zijn nog steeds het populairst, maar indien je niet graag zelf het gras afrijdt, kan je kiezen voor een robotmaaier. Die moet je enkel instellen en het toestel rijdt het gras voor jou af. 

Verzorg je hagen met een snoeischaar

Verzorg je hagen met een snoeischaar

Indien je een haag of meerdere hagen in je tuin hebt staan, is een snoeischaar onmisbaar. Voor kleine takjes en hout, kan je voor een handmodel kiezen. Heb je verschillende hagen die je in vorm moet houden, dan kies je best voor een groter model. 

De belangrijkste overweging die je moet maken bij het aankopen van een groter model, is de aandrijving. Net zoals bij de meeste tuingereedschappen, heb je bij een snoeischaar ook de keuze uit drie verschillende aandrijvingen. De eerste mogelijkheid is op elektriciteit. Het voordeel is dat je deze zo lang kan gebruiken als je zelf wil, zolang je maar een verlengkabel hebt. Bij een snoeischaar op batterijen ben je afhankelijk van een accu, maar je hebt ook meer bewegingsvrijheid. Een derde mogelijkheid is op benzine. Hier heb je ook de bewegingsvrijheid en kan je ook werken zolang je benzine op voorraad hebt. De meest gekozen optie is nog steeds op elektriciteit, maar dat is voor iedereen verschillend.