Welk type zonwering kies jij voor jouw tuin?

by danny@db-online-marketing.nl | Geupdate op:  juni 19, 2023

Het zonnetje breekt door en de temperaturen stijgen. En dat betekent dat we weer gezellig buiten kunnen zitten in onze tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet wegsmelt in de brandende zon? Met de juiste zonwering natuurlijk! Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw wensen en stijl. Hieronder vind je de verschillende soorten zonwering, met de voor en nadelen, om je te helpen de beste optie te kiezen voor jouw tuin.

Tuinoverkapping

Wil je de tuin vooral gebruiken om te loungen of om te dineren? Dan is een tuin- of terrasoverkapping misschien wel de perfecte keuze. Deze bestaan uit houten of metalen palen, waarover een doek is gespannen of het heeft een dak van ander materiaal. Het voordeel is dat je er niet alleen schaduw, maar ook meer privacy mee kunt creëren. Een nadeel kan zijn dat een terrasoverkapping een groot oppervlak nodig heeft.

Zonneschermen

Zonneschermen

Zonneschermen zijn een populaire keuze voor het creëren van schaduw in je tuin. Ze zijn er in verschillende maten en kleuren en hebben als voordeel dat ze makkelijk en snel te installeren zijn. En als een scherm niet past bij de uitstraling van je tuin, kun je ook overwegen om speciale zonwerende doeken te spannen. Beide opties nemen niet veel ruimte in beslag en zijn vaak ook bestand tegen regen.

Parasols

Als je geen permanente zonwering wilt, dan kun je wellicht een parasol overwegen. Parasols zijn relatief goedkoop en makkelijk te verplaatsen. Het enige nadeel is dat ze niet altijd de nodige schaduw bieden wanneer de zon het hoogst staat. Daarnaast nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen ze niet goed tegen windvlagen.

Knikarmschermen

De meest gebruikte vorm van zonwering is waarschijnlijk het knikarmscherm. Dit is een praktische en moderne oplossing die zorgt voor voldoende bescherming tegen de zon. Het grote voordeel van deze zonwering is dat je de ruimte eronder optimaal kunt benutten omdat er geen palen of stangen in de weg staan. Bovendien is het mogelijk om te kiezen uit verschillende lengtes en breedtes. Vind een vestiging van een specialist bij jou in de buurt door bijvoorbeeld te zoeken naar Zonwering Antwerpen. Zij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze.

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten zonwering waaruit je kunt kiezen voor jouw tuin. De keuze die je maakt, is afhankelijk van jouw stijlvoorkeur, je budget en je functionele vereisten. Onthoud dat zonwering niet alleen zorgt voor verkoeling, maar ook een bijdrage kan leveren aan de uitstraling van jouw tuin. Kies dus zorgvuldig en schakel de hulp in van een expert. Geniet van elk moment onder jouw nieuwe zonwering!