Vriesea Hieroglyphica: de Zuid-Amerikaanse Bromelia

by Joost | Geupdate op:  januari 23, 2022

Herkomst: De Vriesea behoort tot de bromelia en is van oorsprong een echte wereldreiziger. Zijn voorouders groeiden hoog in het ruige Cordilleras de los Andesgebergte en diep in de warme oerwouden van Uruguay.

Overal in Midden- en Zuid-Amerika komen bromelia’s voor, de een nog mooier dan de ander.

Standplaats: Om optimaal te kunnen genieten van uw bromelia, zet u de plant op een lichte plaats (niet in de felle zon) en op kamertemperatuur. Bromelia buiten? De Bromelia kan goed uw balkon of terras opsieren. De bromelia is een tropisch gewas en kan dus niet tegen vorst. Na half mei kan een bromelia naar buiten. Wij raden u aan de plant(en) gedurende de eerste week ‘s- nachts af te schermen of binnen te zetten.Verzorgingstips: Geef de Bromelia één keer per week water in de koker en houdt de grond iets vochtig. 1 x per maand toevoegen van plantenvoeding is voldoende.Deze plant is niet geschikt voor consumptie.

Kolibri Greens Vriesea Hieroglyphica

Kolibri greens Vriesea Hieroglyphica
(bekijk meer afbeeldingen)

Dit plantje genaamd Vriesea Hieroglyphica is een plan wat groeit in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Vriesea valt erg op door de vele verschillende kleuren en soorten. Wist je dat Vriesea Hieroglyphica zijn naam te danken heeft aan de bijzondere tekeningen op het blad? Deze plant heeft een speciaal watersysteem; midden in de plant zit een buisje waar je het water in kan gieten. Daardoor kan de plant het water rustig op zich nemen.

Hoe verzorg ik mijn groenblijvende Bromelia?

De Vriesea is een kleurrijke plant die over de gehele wereld populair is. Ze vraagt niet om veel water, maar ze vindt het wel fijn als de grond matig vochtig is. Let hierbij wel op dat je niet te veel geeft. Een laagje water in de pot zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten. Een klein scheutje is al voldoende. De beste standplaats van een Vriesia is op een lichte plek met een minimale tempratuur van 15 graden. Vermijdt direct zonlicht. De Vriesea heeft een minder lange levensduur dan de bovenstaande producten, waardoor verpotten niet nodig is.

Hoe verzenden wij een kamerplant?

Wij pakken iedere bestelling met zorg in. Wij hebben een speciale verpakking ontwikkeld die ervoor zorgt dat jouw planten en potten tijdens de verzending niet breken. Deze doos is speciaal voor onze planten en potten ontwikkeld. Door het ingebouwde interieur zitten de planten en potten vast in de doos. Zo zorgen wij ervoor dat jouw planten en potten goed bij jou worden afgeleverd zodat je er nog maandenlang plezier van kan hebben!

Check de laatste prijzen hier