Maak een verticale tuin met gaas – zo uit de bouwmarkt!

by Joost | Geupdate op:  april 27, 2020

Als je het gemist hebt: planten zijn dé home decor-accessoire. Mensen houden van de groene items die hun huizen vullen. En ik vind het zelf ook helemaal geweldig!

Het is een mooi gezicht in elk huis en de planten ruiken geweldig, dat is ook waarom urban gardening zo populair aan het worden is.

Dit verticale muurplantsysteem was de perfecte oplossing! Het stalen gaas heeft een grote verscheidenheid aan vormen en maten, en je kunt het aan de muur hangen, het als scheidingswand gebruiken of op een plat oppervlak plaatsen als je geen gaten in je muren kunt boren.

Urban-garden-met-gaas-aan-de-muur-verticale-tuin

Het is ook perfect om te decoreren naar smaak: houd het minimaal, voeg een vleugje kleur toe of vul het met persoonlijke items. De opties zijn eindeloos!

Zoals je ziet, ben ik erg opgewonden! En als ik ernaar kijk in mijn huis, krijg ik altijd een glimlach op mijn gezicht, want het is groot, maar dat geeft helemaal niets. Het neemt ook geen ruimte in beslag omdat het aan de muur is.

Benieuwd hoe jij het ook kunt maken?

Onze familiekamer in de kelder heeft onlangs een broodnodige make-over gekregen! De ruimte was totaal verouderd, donker en onuitnodigend.

Ik begon met het geven van de muren een nieuwe laag witte verf en bracht wat nieuwe stukken voor de kamer. Toch vroeg de ruimte om iets moderners en unieks.

Ik koos een gaaspaneel om wat potten aan op te hangen, maar je kunt ook kiezen voor een levende muur

Omdat ik zoveel van planten houd en ik probeer er een in elke kamer mogelijk te maken, heb ik een leuke, super eenvoudige plantenmuur gemaakt om mijn kleine groene collectie te laten zien en een serieus leven te geven aan de ruimte!

Wat heb je nodig voor een verticale tuin met gaas?

Materialen:

  1. Begin eerst met het meten van de hoogte van je gaaspaneel Dit moet mogelijk worden bijgesneden op basis van de hoogte van je plafond. Als dat zo is, heb je een ijzerzaag of haakse slijper nodig om de juiste hoeveelheid eraf te halen. De mijne was toevallig de perfecte hoogte, dus ik liet het zoals het was.
  2. Veeg je gaas af met een schone, vochtige doek om vuil of zand te verwijderen. Spuitverf je gaas met elke kleur naar keuze. Ik ging met een helder en levendig blauw! Laat volledig drogen en ga door met spuiten totdat je volledige dekking hebt. Je kunt ervoor kiezen om een ​​toplaag helder acryl te plaatsen om de verf te beschermen.
  3. Meet waar je wilt dat je draadgaas aan de muur wordt gehangen met behulp van potloodmarkeringen om te helpen bepalen waar je jouw muurankers zult plaatsen. Ik besloot om vier ankers in de muur te plaatsen om het gewicht gelijkmatig te verdelen, vooral als je van plan bent zwaardere spullen / planten op te hangen. Voordat je een gat in je muur boort, moet je ervoor zorgen dat het bit ongeveer even breed is als je anker. Boor een gat en hamer vervolgens je anker voorzichtig in het voorgeboorde gat. Herhaal indien nodig.
  4. Draai je ooghaken gewoon in de ankers en hang je draad aan de haken.
  5. Nu voor het leuke gedeelte! Je mag spelen met de inrichting van je mooie planten, maar echt, je kunt alles wat je maar wilt hangen! Gebruik “s” haken om foto’s of andere decor items op te hangen! Geniet ervan!

Waarom ik kies voor een DIY moderne gaas plantenmuur

Kelders lijken altijd zo donker en somber, maar dit project hielp de ruimte echt helder, licht en luchtig aanvoelen! Het is absoluut mijn favoriete hoek en ik val vaak naar die kant van de bank.

Maar je kunt het uiteraard overal toepassen. In je woonkamer om het wat op te fleuren. Je slaapkamer voor als je wat natuur wilt bij het slapen maar geen ruimte wilt inleveren en natuurlijk ook in de tuin. Het gaas is geschikt om buiten op te hangen aan bijvoorbeeld de schutting.

Deze moderne draadplanthanger zou er in elke kamer geweldig uitzien en ik ben geneigd om het elders te proberen. Zoals de keuken, eetkamer, woonkamer, badkamer of zelfs een slaapkamer boven het bed!