Van bladinsecten af met spray, capsules of concentraat

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Bladinsecten kunnen heel vervelend zijn als je er last van hebt, buiten of op je kamerplanten.

In dit artikel neem ik de manieren met je door waarop je eraf kunt komen.

Van bladinsecten af met spray, capsules of concentraat

Leaf Insects Bladinsecten Concentraat

Leaf Insects Bladinsecten Concentraat

(bekijk meer afbeeldingen)

Organifer Leaf Insects Concentraat heeft een indirecte en preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van natuurlijke agressors zoals o.a. De bladluizen, schildluis, wortelluis, wolluis, wollige dopluis, witte vlieg, rupsen (inclusief de buxusrups) taxuskever, leliehaantje, galmug, spint, tripsen, preimot, zwarte bonenluis, aardbeibloesemkever, bladvlo.

Het middel wordt opgenomen door het blad van plant, struik of boom. Met het verhogen van haar weerbaarheid zal door deze opname de plant als het ware een eigen afweersysteem ontwikkelen. Zuigende en vretende bladinsecten verdwijnen omdat ze het voedsel niet lekker vinden. Andere insecten zullen er geen last van hebben. Op deze wijze zal overlast en schade vanzelf verdwijnen.

Organifer Leaf Insects Concentraat bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruiden extracten. Het product is van natuurlijke plantaardige oorsprong en niet giftig voor mens en dier.Organifer Leaf Insects kan toegepast worden in de siertuin, moestuin en op terras of balkon door middel van spuiten. Eetbare gewassen kunnen veilig geconsumeerd worden.

Eigenschappen:

✔Uiterst effectief tegen alle zuigende en vretende bladinsecten

✔o.a. Tegen Bladluizen, Schildluis, Wortelluis, Wolluis, Wollige dopluis, witte vlieg, rupsen, buxusrups, taxuskever, leliehaantje, galmug, sprint, tripsen, preimot, zwarte bonenluis, aardbeibloesemkever, bladvlo.

✔Planten ontwikkelen een natuurlijk afweersysteem

✔Breed inzetbaar op iedere plant en gewas

✔Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren

✔Plantversterkend bij invloeden van buitenaf

✔Werkt preventief alswel curratief

✔Veilig voor mens, dier en milieu

✔Stimuleert groei, de vitaliteit en weerbaarheid van de plant

✔Toepasbaar in de Siertuin, Moestuin, Kas, Bosbouw, Tuinbouw, Terras, Balkon.

✔100% Natuurlijk en plantaardig

Toepassing

Preventief toedienen vanaf het moment dat de plant, struik of boom begint uit te lopen. Vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Ook wanneer er al schadelijke insecten en aantastingen zichtbaar zijn kan Organifer Leaf Insects worden toegepast. Het middel heeft een werkingsduur van vier weken waarna vervolgbehandeling noodzakelijk is om eventueel nog aanwezige insecten te weren.

Het middel goed schudden voor gebruik. Spuiten met een grote druppel heeft de voorkeur boven aangieten omdat het sneller de werking vertoond. Mocht het zo dat spuiten niet mogelijk is dan kunt u als alternatief de bodem aangieten.

Aangieten:

Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben. 25ml Leaf Insects Concentraat oplossen in 10 liter water ( goed voor 10m2) Hierna ‘ beregenen met ruim water ( 10 mm)

Bodem Behandeling:

50ml Leaf Insects Concentraat oplossen in 2,5 liter water en toedienen in de grond bij de haarwortels van het gewas. Maak met een steel gaatjes van ca 15 cm diep. (10 stuks per m2 wortel oppervlak). Giet hierin ca 250mll. Oplossing en maak de gaatjes weer dicht.

Spuiten:

25ml Leaf Insects concentraat oplossen in 5 liter water. Bovenzijde en onderzijde van de bladeren van de planten druipnat spuiten. Voor een optimale werking van de vloeibare vorm zijn droge omstandigheden een vereiste, zodat bladopname kan plaatsvinden. Belangrijk is bewolkt en bedekt weer. Niet spuiten boven 25 graden celcius.

Dosering

Gebruik /Hoeveelheid / Oplossing / Oppervlakte

Preventief – lichte aantasting / 10 ML / 1 Liter water / 10m2

Curatief – zware aantasting / 20 ML / 1 Liter water/ 10m2

Achtergrondinformatie:

De volgende bladinsecten zijn de meest voorkomende en actuele schadeveroorzakers:

Bladluis

Bladluizen zijn kleine groenachtige insecten, die zich passief voeden met het floëemsap van de plant. Planten kunnen veel last hebben van bladluis. De luizen bevinden zich voornamelijk op de jongere delen van een plant. Luizen zijn schadelijk doordat ze virussen kunnen overbrengen en chlorosis, groeistoornissen, verdroging en necrosis kunnen veroorzaken. De schade kan verergeren doordat de luis een stof afscheidt (honingdauw), waarop zich roetdauw schimmels ontwikkelen. Bladluizen kunnen ook het Closterovirus overbrengen.

Witte vlieg

De witte vlieg is een soort van wantsachtig insect die virussen kan overbrengen. De larven van de witte vlieg voeden zich aan de onderkant van de bladeren. Hierbij scheiden ze een plakkerig toxisch speeksel uit, honingdauw. In de honingdauw ontwikkelt zich roetdauwschimmel. Aangetaste bladeren verkleuren zwart. Witte vlieg komt veelal voor in kassen. Daarom kan besmetting gedurende het gehele jaar optreden. Ditzelfde geldt voor de Varenrouwmug. Omdat er een hoge resistentie is ontstaan tegen bestrijdingsmiddelen, is behandeling met alternatieve middelen een uitstekende methode
Spint

Spint is de infectie van spintmijt op planten. Ze leven van plantensappen, die ze opzuigen van het floëemsap uit de bladeren van de plant. Bladeren die heel erg aangetast en necrotisch zijn kunnen hun oorspronkelijke functie niet meer uitvoeren waardoor de plant erg verzwakt en afsterft.

Rupsen

Schade door rupsen is te herkennen aan bladeren met geknabbelde gaten of gekrulde punten. Vraatschade door rupsen komt traditioneel in de late zomer en herfst voor. De laatste jaren kunnen rupsen ook in het begin van het teeltseizoen al voor schade zorgen.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Pokon bladinsecten capsules

Pokon bladinsecten capsules

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb je last van bladinsecten op je planten? Pokon Bladinsecten Capsules Bio is een biostimulant ter verhoging van de weerbaarheid. De kruidenextracten in deze plantkuur ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen, werken verzorgend, voedend en plantversterkend. Hierdoor kan de plant zich beter weren tegen invloeden van buitenaf, waaronder aanvallen van bladinsecten.

Pokon Bladinsecten Capsules Bio werkt indirect bij overlast van o.a. bladluizen, schildluizen, wortelluizen, wolluizen, wollige dopluizen, witte vliegen, rupsen, taxuskevers, leliehaantjes, galmuggen, spint, tripsen, preimotten, zwarte bonenluizen, aardbeibloesemkevers, varenrouwmuggen en bladvlooien.

Zuigende en vretende insecten laten de plant met rust en verdwijnen omdat ze het voedsel niet lekker vinden. De capsules zijn geschikt voor alle kamer- en buitenplanten en moestuin en werken vier weken.

Gebruiksaanwijzing Bladinsecten Capsules Bio

Bodembehandeling tuinplanten
Maak een klein gaatje in de grond van ca. 10 cm diep;
bodembehandeling plant in pot
Maak een klein gaatje in de grond van ca. 5 cm diep.
Stop de capsule in de grond;
Giet het gat vol water en maak vervolgens het gat dicht met grond.
Na behandeling kunnen groente en fruit zonder problemen gegeten worden. Was je groente en fruit wel even voor je ze gaat eten.

Dosering

Voor tuinplanten
Voor elke 50 centimeter dat de plant hoog is, 1 capsule;
Voor planten in pot
1 capsule per 5 liter pot-inhoud.
Biologisch
Dit product is toegelaten in de biologische land- en tuinbouw.

Samenstelling
Dit product bestaat uit kruidenextracten.

Check de laatste prijzen hier

Ecokuur Bladinsecten spray

Ecokuur Bladinsecten spray

(bekijk meer afbeeldingen)

Natuurlijke bestrijding van bladinsecten
Het blijft een doorn in het oog voor iedere tuinliefhebber: ongedierte. Natuurlijk kan je gif gebruiken om van deze diertjes af te komen, maar dit is erg schadelijk voor het milieu, je plant en andere, niet-schadelijke dieren. Bladinsecten Gebruiksklaar van Ecokuur is een natuurlijke manier om bladinsecten te bestrijden.

Hoe werkt Bladinsecten Gebruiksklaar?
De spray is een sterk geconcentreerde samenstelling van diverse natuurlijke extracten. Wanneer je dit aanbrengt op bijvoorbeeld je sierplanten, verandert de smaak van het blad waardoor insecten dit meer lekker vinden. Ze zullen dan vanzelf vertrekken en je planten met rust laten.

Het product werkt onder andere tegen aantasting van de buxusbladvlo, bladluis, witte vlieg, rupsen, taxuskevers, (spint)mijt, trips en wol,- dop- en schildluizen. Je kan het concentraat gebruiken op zowel sierplanten, potplanten als eetbare gewassen. Het product heeft een volledig plantaardige oorsprong waardoor het een perfect alternatief is voor scheikundige gewasbeschermingsmiddelen.

Ecokuur Bladinsecten Gebruiksklaar bevat 800 ml. Het product is gebruiksklaar en zit in een handige spray.

Check prijzen en beschikbaarheid hier