Koopgids, Tuiniertips

11 essentiële hulpmiddelen voor je urban garden | tuinier gereedschap

Joost

Urban gardener

Om je een idee te geven van de grootte van mijn tuin, vroeg iemand me onlangs welke gereedschappen ik heb gekocht sinds ik twee jaar geleden naar Amsterdam verhuisde.

Ik dacht heel hard na en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik niet heel veel ruimte heb voor grote tuinier gereedschappen.

Handgereedschap is perfect voor tuinieren in verhoogde bedden, containers en bloembakken.

Een handspaan heeft een plastic, houten of metalen handvat en een gebogen mes van metaal of kunststof dat aan het einde op een punt komt, zodat je grond kunt scheppen en kleine gaten kunt graven.

Je kunt het ook gebruiken om onkruid uit te graven of zelfs kleine meerjarige bloemen te transplanteren.

11 tools aan handig tuinier gereedschap voor je urban garden

Gelukkig heb je ook helemaal niet veel nodig wanneer je lekker gaat klussen aan je urban garden.

Dit zijn de essentiële tools voor jouw urban garden:

Compacte tuinierset

Compact handgereedschap moet van hoge kwaliteit zijn, stevig genoeg om een beetje kracht op te kunnen zetten. Een troffel met een snijkant, zoals de DeWit-schoffel met scherpe randen, kan dubbele taken uitvoeren wanneer het tijd is om door wortels te snijden om overwoekerde potplanten van elkaar te scheiden.

Metaal is duurzamer dan plastic, maar plastic is lichtgewicht en wordt geleverd in heldere kleuren die het gemakkelijker maken om het te vinden wanneer je het in de tuin neerzet.

De driedelige DeWit Garden Tool Set-inclusief een handschep, een cultivator en een dibber heeft ash houten handvatten.

Precisie schaar

Om kruiden te snoeien of stelen door te snijden tijdens het bijsnoeien van bloemen, is Tajika Flower Shears, gemaakt door een Japans bedrijf dat al vier generaties handgemaakte gereedschappen produceert, ook nuttig voor andere huishoudelijke taken.

Precisieschaar. Deze scharen hebben grote handvatten en kleine, scherpe messen. Gebruik een precisieschaar voor precisietaken, zoals het snijden van kruiden, planten met zachte steel en bloemen, en voor het trimmen van miniatuurplanten. Houd de schaar bij de hand voor het snijden van open grondzakken en pakketten.

Natuur touw voor ophangen van potten en vastbinden van takjes

Natural Garden Twine van Nutscene is nuttig voor een veelvoud aan taken buiten het binden van onhandelbare tomatentakken aan de brandtrap. Het is heel redelijk om touw in een keukenla te bewaren; vertel de knoflookschiller om een ​​beetje te bewegen om plaats te maken.

Spuitfles

Er zijn veel mooie sproeiers, misters en andere gadgets voor tuinieren, maar kijk niet verder dan deze betaalbare tool. Een spuitfles kan worden gebruikt voor het besproeien van kleine, delicate planten of bloemen, of voor het spuiten van ongediertebestrijders.

Gebruik altijd afzonderlijke spuitflessen voor water en pesticide en meng ze niet (en gebruik in de meeste gevallen zoveel mogelijk een organisch bestrijdingsmiddel).

Kies een fles met een spuitmond met spuit- en mistbesturing.

Handhark

Handheld hark. Deze mini-hark wordt gebruikt voor het “draaien” of losmaken van de tuinaarde in een pot of zaaibed voorafgaand aan het planten.

Een hark met strak gespannen, scherpe tanden – soms een “handcultivator” genoemd – kan worden gebruikt om onkruid te verwijderen.

Kleine schoppen

Schoppen. Een van de meest veelzijdige tuingereedschap-als je maar één gereedschap kon kopen, dan is dit het! Gebruik een schop om vuil in potten te scheppen, de aarde-voor-plant los te maken voor transplantatie, zaailingen over te brengen en gaten te graven in krappe kavels (met de punt).

Snoeischaar

Als je bomen, struiken, rozen of meerjarige bloemen laat groeien, zijn goede handsnoeiers essentieel. Handsnoeiers snijden de kleine stengels en takken van deze planten.

Er eentje vinden die goed bij je hand past is de sleutel. Er zijn handsnoeiers voor linkshandige mensen, rechtshandige mensen, kleine handen en grote handen.

Handsnoeiers zijn er in twee soorten:

  1. Aambeeld handsnoeiers snijden door een scherp mes in een zacht metalen aambeeld aan de onderkant te drukken. Deze zijn het minst duur en kunnen het beste worden gebruikt voor zachte, houtachtige takken zoals frambozen.
  2. Bypass-snoeischaren beschikken over twee messen die als een schaar snijden. Deze zijn duurder dan aambeeldsnoeischaren, maar zullen grotere takken van rozen, struiken en kleine bomen gemakkelijker snijden.

Als je je snoeischaar goed onderhoudt, door ze jaarlijks schoon te maken, in te oliën en aan te scherpen, zouden ze vele jaren mee moeten gaan.

Tuinhandschoenen

De meeste urbanites zijn dol op mode, en ze willen er ook in de tuin goed uitzien. Maar tuinkleding moet net zo veel gaan over functionaliteit als mode.

Natuurlijk kun je de nieuwste Gucci-modderlaarzen kopen en de kleur afstemmen op je designerhoed, maar tuiniers moeten ook praktisch zijn; focus op beschermende handschoenen.

Potten, plantenbakken en manden

Een urban gardener heeft een praktisch apparaat nodig om gereedschap, planten, aarde, compost en zaden rond te houden. Hoe eenvoudiger hoe beter.

Een eenvoudige, kleurrijke rubberen tuinkuip is lichtgewicht, duurzaam, flexibel en gemakkelijk te gebruiken in de tuin.

Meer chique rieten manden zijn ideaal voor het snijden van bloemen en kruiden. Er zijn metalen draadmanden die geweldig zijn voor het oogsten van groenten.

Je kunt eenvoudig de grond van je producten in de mand afwassen. Bij twijfel is er altijd een plastic emmer van 5 gallon. Ze zijn soms gratis en zo veelzijdig als je verbeeldingskracht.

Tip: kijk ook eens naar deze kweektafels voor meer plek binnen

Gieters

Het hebben van een bewateringssysteem dat eenvoudig te gebruiken, handig en dichtbij is, is belangrijk. Vinyl of plastic gieters zijn de goedkoopste manier om te bewateren, maar een leuke designer gieter staat prachtig als ornament naast je planten.

Ze zijn zwaarder, maar de moeite waard in gemak.

Het is ook belangrijk om een goede gieter te kopen. Gieters verschillen van sproeikoppen doordat ze een zachte waterstraal op je planten afgeven.

Sommige meer geavanceerde mondstukken hebben multi-sproeikoppen met een zachte spuitoptie. Gebruik gietstokken en de zachte spuitoptie op het mondstuk voor zachte zaailingen, kleine bloemen en jonge planten.

Kruidenschaar

Wanneer je aan urban gardening doet voor de heerlijke verse kruiden, zoals ik, dan wil je ook een aparte schaar om de kruiden gemakkelijk te kunnen snijden voor in je gerechten.

Dit heet een kruidenschaar.

Lees ook: het beste bonsai gereedschap om te starten