Tradescantia: de schattige kleine kamerplant of hangplant

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

De Tradescantia is een hele populaire kamerplant en dit begrijpen wij wel!

Het is geen moeilijke plant als het om de verzorging gaat. De grond van deze kamerplant mag licht opdrogen tussen de gietbeurten door.

Er zijn een hoop verschillende en daarom neem ik je mee in de plantkeuzes.

Tradescantia de schattige kleine kamerplant of hangplant

Tradescantia “Pallida” Paarse hart plant

Tradescantia "Pallida" Paarse hart plant

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze Tradescantia soort heeft donkerpaarse bladeren die oorspronkelijk uit Mexico komen, maar ook in Spanje en Marokko worden gevonden. Het is een van de weinige planten die we hebben die het ook buiten goed doet! Net als andere Tradescantia doet hij het goed bij helder indirect zonlicht. Hij groeit ook heel snel. Als je hem goed verzorgt, zal hij je belonen met kleine driehoekige roze blaadjes!

Potgrond
Tropische kamerplantenmix

Geschikt voor gesloten terrarium

Water geven
2x/week

Licht
Helder indirect zonlicht

Check de laatste prijzen hier

Tradescantia Zebrina

Tradescantia Zebrina

(bekijk meer afbeeldingen)

Schitterende kamerplant makkelijk te verzorgen! Zilver met paars blad.
Ontzettend populair!
Kan nu ook naar buiten!

Check de prijzen hier

Tradescantia Quadricolor

Tradescantia Quadricolor

(bekijk meer afbeeldingen)

De Tradescantia Quadricolor is een fantastische en unieke kamerplant. Hij valt op door zijn groen wit gestreepte bladeren en paarsachtige kleur aan de onderkant van het blad. De oorsprong van deze kamerplant ligt in de tropische gebieden van Noord – en Zuid-Amerika en hij behoort bij de Commelinaceae familie.

Verzorging

De Tradescantia Quadricolor is geen moeilijke kamerplant als het om de verzorging gaat. De grond mag iets meer opdrogen tussen de waterbeurten door. Geef in de zomer ongeveer 1 keer per week water, in de winter is 1 keer in de anderhalf á 2 weken voldoende. Deze kamerplant houdt van een plek met veel licht, uit het directe zonlicht. Zorg ervoor dat de temperatuur overdag altijd boven de 18 graden blijft. ’s Nachts mag het gerust zakken naar 12 graden.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Tradescantia Tricolor

Tradescantia Tricolor

(bekijk meer afbeeldingen)

Tradescantia tricolor heeft weinig uitleg bij zijn naam nodig. Het is een plantje met een opvallende verschijning en past in praktisch elke omgeving. Hij ontvangt graag veel licht maar zet hem niet in directe zon. Laat de grond opdrogen vooraleer terug water te geven. Deze plant is een snelle groeier en laat zich zeer gemakkelijk stekken.

Check de meest actuele prijzen hier

Tradescantia Nanouk

Tradescantia Nanouk

(bekijk meer afbeeldingen)

De Tradescantia Nanouk is een plaatje om naar te kijken. Haar bladeren zijn afwisselend lila en groen. Elk blad is net even anders verdeelt met de verhouding lila en groen. Aan de onderkant van haar blad gaat de lila kleur over in een diepere paarse kleur, hierdoor is ze echt adembenemend.

Ze ziet er op eerste oog wat fragiel uit, maar als je de bladeren voelt, zal je merken dat de bladeren veel meer kunnen hebben als dat ze laten blijken. In de lente tot herfst kan de Tradescantia Nanouk mooie roze of witte bloemen laten zien die vanuit het midden van het hart van de vetplant.

Als de Tradescantia Nanouk groot genoeg is zal ze in plaats van een staande vetplant, een hangende vetplant worden. Super leuk om in een hangpot te combineren voor een kleurrijk en vrolijk interieur.

Verzorging:

Makkelijk – gemiddeld – moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Tradescantia Nanouk 1x in de twee weken water. Tussen de waterbeurten door mag de grond even droog zijn.

Licht: De Tradescantia Nanouk ​houdt van een lichte/zonnige plaats. Wanneer haar bladeren verkleuren betekend dit teveel zonlicht en kun je haar iets meer bij het raam vandaan zetten.

Voeding: Geef haar 1x per maand het gehele jaar cactus voeding en deze Tradescantia Nanouk beschouwt je als een vriend.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Tradescantia Violett Hill

Tradescantia Violett Hill

(bekijk meer afbeeldingen)

De Tradescantia Violet Hill is een hele populaire kamerplant en dit begrijpen wij wel! Hij valt op door zijn zilverkleurige blad met een paarse streep. De oorsprong van deze kamerplant ligt in Noord – en Zuid-Amerika en hij is onderdeel van de Commelinaceae familie. In Nederland voelt hij zich prima op zijn plek als kamerplant.

Verzorging

De Tradescantia Violet Hill is geen moeilijke plant als het om de verzorging gaat. De grond van deze kamerplant mag licht opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de zomer ongeveer 1 keer per week water, in de winter is 2 keer per week voldoende. Zet de Tradescantia Violet Hill niet in het directe zonlicht, maar wel op een plek met genoeg licht neer. Zorg dat de temperatuur ’s nachts niet onder de 12 graden komt, overdag minimaal 18 graden.

Check de meest actuele prijzen hier