10 soorten plantensteunen die je thuis kunt gebruiken

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Plantensteunen zijn niet alleen prachtige pergola’s en rozenbogen. Ook de kleinere planten verdienen wel wat hulp. Voor elke soort kunt u wel de juiste ondersteuning vinden.

Daarom heb ik dit artikel samengesteld, zodat je alle verschillende opties kunt herkennen.

Kies de steun die het beste bij jouw groeiplan past.

10 soorten plantensteunen die je thuis kunt gebruiken

Beste soorten plantensteunen

Obelisk rankhulp voor klimplanten

Met de tuin obelisk gemaakt uit donkergroen gelakt metaal word je je eigen tuinarchitect. Rozen, vuurdoorn, klimop en andere klimplanten krijgen zo een goede steun en kunnen zo in een mooie vorm groeien. De rankhulp helpt niet alleen je omhoog groeiende of klimplanten, ook is het een echte blikvanger. Zo een mooie klassieker helpt ook de kleinste tuinen om in de hoogte te groeien.

De decoratieve obelisk bied je vele mogelijkheden en geeft je rozen een goeden houvast.

Rankhulp metaal
• Grootte H x B x D: ca. 192 x 35 x 35 cm
• Gewicht: ca. 1.5 kg
• Materiaal: Gepoedercoat metaal
• Kleur: Groen

Ranktoren van metaal voor sierplanten en gewas
• Vrijstaande, decoratieve rankhulp met bloemenpunt
• Stabiele constructie van lichte stalen buisjes
• Ongevoelig tegen weer en vocht
• Eenvoudig opbouwen met montagehandleiding
• Geschikt voor gewassen, klimplanten in tuin, terras of balkon

Leveromvang
• 2 x rankhulp metaal in onderdelen
• 2 x montagehandleiding
• Decoratie is bij de levering niet inbegrepen

Bekijk bij de Relaxdays plantensteun bij de onderstaande webshops:

Mosstok perfect voor kamerplanten

Mosstok perfect voor kamerplanten

(bekijk meer afbeeldingen)

De mosstok die uw klimplanten helpt ver en breed te groeien!

Net als mensen hebben ook planten ondersteuning nodig. Een goede, gezonde ondersteuning geeft ze een betere kans op groei en bloei. Deze mosstok fungeert als een geweldige plantenzuil omdat het klimplanten in staat stelt omhoog te groeien zoals ze dat in de natuur zouden doen.

Planten hebben de neiging om wild te groeien en zich over de hele plek te verspreiden. Dit ziet er niet alleen slecht uit, maar is ook ongezond voor de plant omdat deze wilde delen veel voeding en water van de plant opnemen. Deze mosstok, gemaakt van vezels uit kokosnootschalen, zorgt ervoor dat planten zoals monstera’s en geldplanten naar boven groeien, met een maximale wateropname, waardoor de plant niet alleen wordt getraind om gezond te groeien, maar ook de groei wordt versneld.

Een must-have voor kamerplanten, deze mosstok helpt potplanten om met succes hun luchtwortels te ontwikkelen en te voeden, waardoor deze planten gemakkelijker meer licht krijgen. Stelt u zich eens voor hoe gemakkelijk deze mosstok het voor planten maakt om te groeien, met al het extra zonlicht en wateropname, hebben uw planten alles wat ze nodig hebben om te stralen en gezond te groeien. De stok is aan de onderkant puntig gemaakt zodat hij gemakkelijk te installeren is. De PVC binnenschaal zorgt voor een sterke ondersteuning van de stok terwijl de buitenste natuurlijke kokosnoot schalen zorgen voor een maximale wateropname.

Voordelen

✔️Gemakkelijk in gebruik
✔️Wordt geleverd met plantenlabels en tuinbinders
✔️Zorgt voor een perfecte groei
✔️Geslepen houten stok
✔️Gemakkelijk in de grond te steken
✔️Versnelt de groei van planten

Hoe te gebruiken

De mosstok kan worden gebruikt door de puntige onderkant voorzichtig in de grond te steken bij de basis van uw planten, waarbij u ervoor zorgt dat u de kluit niet beschadigt. Daarna kunt u de stengels voorzichtig vastbinden met de tuinbinders, zodat de luchtwortels in de mosstok kunnen groeien. Plantenlabels kunnen u helpen een overzicht van uw planten bij te houden en ze dienovereenkomstig te behandelen.

Let op

Deze mosstokken hebben een puntige coco stick onderkant wat het gemakkelijker maakt om ze te gebruiken en te installeren. Wees voorzichtig dat u de kluit niet beschadigt tijdens het installeren van de mosstok.

Check prijzen en beschikbaarheid hier:

Zelfklevende plantenclips voor aan de muur

Zelfklevende plantenclips voor aan de muur

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb jij een prachtig klimmende Monkey Mask, Philodendron Scandens of andere klimmende plant in huis die maar blijft groeien? Dan kan jij misschien wel wat met deze 40 plantenclips. Met behulp van deze plantenclips kan je namelijk je plant de muur, of zelfs het plafond of kasten, laten bedekken. De plantenclips hebben een plakkend voetje die je op de muur of het plafond kan bevestigen. Tussen de twee haakjes kan je de stengels van de plant bevestigen.

Dit setje bestaat uit 20 kleine en 20 grote plantenhaakjes. De grotere kan je gebruiken om aan het begin van de plant meerdere stengels te klemmen. De uiteindes van de plant zijn vaak wat dunner en daar kan je dus perfect de kleine plantenhaakjes voor gebruiken.

Kenmerken
✓ 40 plantenclips – 20 klein & 20 groot
✓ 3M tape
✓ Plakt op alle gladde ondergronden

Bekijk de mosstok bij Bol.com:

Kunststof Plantenstok Groen – Klim-En Geleide stok

Kunststof Plantenstok Groen - Klim-En Geleide stok

(bekijk meer afbeeldingen)

Een steuntje in de “rug”
Sommige planten/bomen/struiken hebben een steuntje in de “rug” nodig tijdens het groeiproces of daarna. De groene Kunststof Plantenstokken met metalen kern van Nature helpen hierbij. Je plaatst de stok naast de steel van de plant die jij in de juiste richting wilt laten groeien. Zo zal jouw plantje geen last hebben van de wind en groeit deze niet in de richting van het licht. De stok is gemaakt van geplastificeerd verzinkt staal en bevat een dop aan beiden zijden, om het staal te beschermen tegen roestvorming.

De Plantenstokken in een notendop:

groene kleur
geplastificeerd verzinkt staal
roest niet
helpt de plant in de juiste richting te groeien

Check de laatste prijzen hier bij Bol.com:

Bamboestokken plantensteun

Bamboestokken plantensteun

(bekijk meer afbeeldingen)

Weerbestendig bamboe. Biedt ondersteuning voor groeiende planten. Voor binnen en buiten gebruik. Diameter: 4 mm. Lengte: 300 mm

Kenmerken:
Afwerking: Groen geverfd bamboe
Gewicht: 0,127 kg.
Draad diameter: 4 mm
Lengte: 300 mm

Check prijzen en beschikbaarheid hier of bij de onderstaande aanbieders:

Epin plant clips

Epin plant clips

(bekijk meer afbeeldingen)

Materiaal: plastic
Kleur: groen
Grootte: 3.3×1.9×1.3cm
Vorm: bladvorm
Aantal: 10

Bekijk de Epin plant clips bij Bol.com:

Klittenband voor planten

Klittenband voor planten

(bekijk meer afbeeldingen)

Met deze klittenband maakt u het stokje en de plant voorzichtig maar toch goed vast, zonder ze te kwetsen. Geen enkele plant valt nog om. Ook geschikt voor kabels die u daarna weer los kunt maken.

• Lengte: 10 m
• Breedte: 13 mm
• Kunsstof

Check prijzen en beschikbaarheid hier:

Gebogen plantensteun

Gebogen plantensteun

(bekijk meer afbeeldingen)

Sommige planten/bomen/struiken hebben ondersteuning nodig tijdens het groeiproces of daarna om niet te gaan doorhangen. De groene Plantensteun van Nature helpt hierbij. Want wie wilt er nou niet genieten van mooie hoge bloeiende planten in de tuin! Je plaatst de steun in de juiste positie om jouw plant zo de meeste steun te geven. De steunen zijn gemaakt van verzinkt staal met een coating, zo zullen de steunen niet roesten.

Elke vorm heeft een functie!
De Plantensteun staand half rond houdt jouw planten losjes bij elkaar. Deze steun kun je gelijk in de grond steken. Ook is het mogelijk om er twee aan elkaar te koppelen, zodat jouw plant extra ondersteunt wordt.

Bekijk de gebogen plantensteun nu bij Bol.com:

Planten steunring conische vorm

Planten steunring conische vorm

(bekijk meer afbeeldingen)

Duurzaam staal. Roestbestendige plastic coating. Biedt subtiele maar effectieve controle om bossige en splaying planten. Stabiliseert krachtige planten tijdens het groeiproces. Hoogte: 600 mm

Kenmerken:
Afwerking: Plastic coating
Materiaal – secundaire constructie: Plastic

Kijk en vergelijk deze steunring bij de onderstaande webshops:

Bloemencirkel plantsteun

Bloemencirkel plantsteun

(bekijk meer afbeeldingen)

Ben jij opzoek naar een mooie ondersteuning van je klimplanten? Dan zouden wij niet verder zoeken en kiezen voor deze set van 2 design plantensteunen. Het frame is gemaakt van roestvrijstaal en de coating bestaat uit zwart kunststof. Zo hoef je niet bang te zijn dat het frame dus wegroest als jij je groene vrienden water geeft.

Door de plant te wikkelen om de klimhulp maak je van je plant een echte eyecatcher. Door de grafische ronde vorm maak je er echt een design item van voor in je interieur. Zo maak je iedere plant hip!

Bekijk de prijzen van de bloemencirkel plantsteun hieronder: