Rhipsalis Ramulosa ‘Red Coral’: de perfecte hangplant

by Joost | Geupdate op:  januari 27, 2022

De Rhipsalis Ramulosa ‘Red Coral’ is een zeer sterke groene kamerplant. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan goed tegen de droogte.

Kan makkelijk jaren meegaan en naar verloop van tijd zal de Rhipsalis ook groter worden. In de natuur komt deze hangplant veelal voor in Afrika en Zuid-Amerika.

Rhipsalis Ramulosa ‘Red Coral’

(bekijk meer afbeeldingen)

De Rhipsalis is een vetplant en heeft geen stekels. Het kan dus het water voor langere tijd opslaan in de vlezige bladeren. Verzorging Rhipsalis Ramulosa ‘Red Coral’ Eens per week een klein scheutje water is voldoende.

Bijsnoeien kan op elk gewenst moment. De plant kan zowel op een half lichte als lichte plaats staan. Hoe meer de plant in de zon staat des te meer water er nodig is.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

De Rhipsalis Ramulosa is een prachtige Rhipsalis Soort die in de natuur voorkomt in een groot gebied in Zuid-Amerika. Hier groeit deze Rhipsalis Ramulosa Red coral als Epifyt tussen de takken van bomen.

De Rhipsalis Ramulosa Red coral maakt mooie lange bladeren die een golvend patroon lang de zijkanten hebben. De bladeren groeien vaak naar beneden en kunnen wel 70cm lang worden. Hierdoor is de Rhipsalis Ramulosa Red coral goed geschikt als hangplant.

De Rhipsalis Ramulosa heeft de bijnaam Red Coral gekregen omdat haar bladeren een prachtige rode gloed krijgen wanneer de plant veel zonlicht krijgt. Geen je haar weer een iets minder zonnige plaats kleuren de bladeren terug naar de frisgroene kleur. De rode kleur kan al naar een paar dagen zon zichtbaar worden op de plant. Hierdoor is deze Rhipsalis Ramulosa Red coral een echte eyecatcher.

De Rhipsalis Ramulosa Red coral is een gemakkelijke bloeier en gaat vaak in de herfst en winter bloeien. Uit de zijkanten van haar bladeren krijg de Rhipsalis Ramulosa Red coral allemaal kleine groen-witte bloemetjes. Wanneer deze bestoven zijn veranderen ze in kleine witte besjes.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Rhipsalis Ramulosa Red coral cactussen in een 12cm pot.

Deze cactus is erg fragiel, maar doordat ze gewild is en een prachtig uiterlijk heeft willen we haar toch aanbieden. We pakken deze cactussen zo goed mogelijk in. Toch kan het voorkomen dat er tijdens het transport enkele stengels afbreken. Deze kan je na +- 2 weken drogen weer oppotten. Deze groeien dan vanaf het voorjaar weer verder.

Makkelijk – gemiddeld – moeilijk: makkelijk

Geef de Rhipsalis Ramulosa Red coral​ in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Kalanchoe is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Rhipsalis Ramulosa Red coral​ houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de cactus compacte en mooi groeit.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Selenicereus Rhipsalis Ramulosa Red coral​ je als een vriend.