Prunus Rotundifolia laurocerasus ofwel Laurierkers

by Joost | Geupdate op:  januari 26, 2022

De Prunus Rotundifolia op 70cm stam is een prachtige groene plant die mooi tot uiting komt in iedere tuin. Uit onze collectie bomen & struiken.

Prunus Rotundifolia laurocerasus

Bent u op zoek naar een prachtig extra stukje groen in uw tuin? Dan is deze Prunus rotundifolia de perfecte aanwinst! De Prunus is ideaal voor het opzetten van geweldige diepgroene hagen. De Prunus is 70 cm hoog.

Typisch voor deze meest bekende laurierkers “Rotundifolia” (Prunus laurocerasus “Rotundifolia”) zijn de grote (8-15cm) glanzende, ronde bladeren. In het voorjaar is het nieuwe blad frisgroen van kleur.

Groot, glanzend, rond blad
Het gehele jaar groen, winterhard
Grondsoort: voedselrijk, luchtig/waterdoorlatend

Deze laurierkers is mooi wintergroen. Als je van een volle, niet te strakke haag houdt, is de laurierkers “Rotundifolia” een prima keuze. De Prunus laurocerasus “Rotundifolia” verdraagt zowel zon als (half)schaduw en past daarmee in elke tuin.

Hij groeit snel (50-60cm/jaar) en kan een totale hoogte van 4-6m bereiken. Je kunt hem natuurlijk in elke gewenste hoogte en breedte snoeien.

Verzorging en onderhoud
De laurierkers “Rotundifolia” kan het beste op de dag van aankoop worden geplant. Kies bij het planten voor aanplantgrond. Deze Prunus laurocerasus groeit het liefst op een humusrijke, lichtzure, droge tot licht vochthoudende grond.

De snelgroeiende haag is goed bestand tegen een drastische snoeibeurt. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar (maart-april) en in september. Het volstaat dan om hem nog eens af en toe bij te knippen. In het najaar ontstaan er rode bessen die later zwart verkleuren mits de plant niet word gesnoeid. De haag minimaal 1 keer per jaar bemesten dit kan tussen maart en september.

Wanneer moet ik de Laurierkers snoeien?
Snoeien van deze laurierkers kan het beste in het voorjaar (maart-april) en nog eens in augustus-september en is noodzakelijk om een mooie strakke haag te houden. In april/mei bloeit deze laurierkers met prachtige geurende witte pluimen die vlinders aantrekken. In augustus ontstaan zwartrode eivormige bessen die geliefd zijn bij allerlei soorten vogels. Voor mensen zijn de bladeren en bessen giftig.

De geleverde plant, grote & kleur van de pot kan daarom afwijken van de foto, de hoogtes van plant is inclusief pot. U bestelt een prachtige Prunus rotundifolia 70 cm, uit het assortiment prunus, koop hem gemakkelijk en goedkoop online!
Check prijzen en beschikbaarheid hier