Promoties

Promoot je restaurant op een originele manier

Joost

Urban gardener

10 ideeën voor restaurantpromotie waarvan je zou willen dat je ze eerder had bedacht

 

Promoties? Ze werken zelden zoals ik zou willen, en Groupons moet ik eigenlijk tegen kostprijs voeden.

Hier zijn 10 voorbeelden van ideeën voor het promoten van restaurants die werken. En alsof dat nog niet genoeg is, bieden we ook vuistregels voor het maken van zeer succesvolle marketingcampagnes voor restaurants.

Ken uw klantenbestand

Voordat we meer specifieke aanbiedingen bespreken, is het belangrijk om voor de hand liggende redenen te noemen. Geen enkele manier van restaurant promoten is succesvol zonder diep na te denken over uw klantenbestand. Bevindt u zich in de buurt van kantoorgebouwen? Een stadium? Zijn uw klanten vaak ouder of jonger? Wat motiveert uw klanten, als onderdeel van een ervaring of euros? Begin hier en breid uit naar buiten.

Kijk naar uw zakelijke uitdagingen

Bij elke restaurantpromotie helpt u uw restaurant een uitdaging te overwinnen die uniek is voor u. Is er een slecht presterende omgeving van het bedrijf waarvan je denkt dat het geen aandacht krijgt, of een moment waarop het personeel gewoon nooit zoveel wordt gebruikt als je zou willen?

Dit zijn belangrijke uitdagingen en hoewel dit soms kan worden begrepen door uw team te vragen, heeft een aantal modernere point-of-sales-restaurants technologie die u analyses en rapportage biedt voor alle gebieden van uw bedrijf, waaronder verkoop, arbeid en meer.

Opbrengsten of druk op?

Dit lijkt misschien raar, omdat we allemaal geneigd zijn om standaard te denken dat restaurantpromoties voor inkomsten zijn, maar veel succesvolle promoties gaan gewoon over de pers. Pers kan nog effectiever zijn, omdat de waarde ervan verder gaat dan de dollars en centen van de promotie zelf en uw restaurant op alle uren en dagen van de week kan helpen, en u zelfs kan helpen de juiste soorten klanten te vinden.

Het helpt je ook om constant op de hoogte te blijven van je sociale kanalen, relevante inhoud te delen, omdat potentiële klanten zullen vertellen over hun ervaring in de pers of een perscentrum. Houd dit in gedachten is belangrijk als u de totale impact van uw promo evalueert.
4) Ken uw marges

Ten slotte is het, zoals we allemaal weten, belangrijk om de marges van alles op uw menu te kennen. Dit helpt u bij het creëren van creatieve bundels van aanbiedingen die u in totaal nog steeds de waarde geven die u wenst. Over het algemeen is het het beste om aanbiedingen met hoge marges als leidraad voor de rest van je menu te promoten, maar het is belangrijker om deze cijfers te kennen, zodat je weet hoe diep je korting kunt krijgen.

Voordat we verder gaan, hebben we vaak gezien en gehoord dat succesvolle tactieken net zo eenvoudig zijn als het neerschrijven van de top 5-10 zakelijke uitdagingen die u naast de top 5-10 heeft die uw klanten motiveren. Verbind vervolgens letterlijk de stippen om aan de slag te gaan en gebruik het onderstaande om leuke ideeën op te stellen.

Gebruik een groter evenement

Het inbrengen van een grotere naam, beroemdheid of bekende plaatselijke liefhebber, lijkt misschien een dure beproeving, maar we hebben succes gezien door hen te verleiden door een bepaald deel van de opbrengst naar een liefdadigheidsinstelling van hun keuze te verwijzen. Dit zorgt er niet alleen voor dat mensen het restaurant binnengaan, maar stelt je ook in staat goodwill, bewustwording te genereren en de beroemdheid misschien goedkoper voor de deur te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn het hebben van een bartend voor beroemdheden van 16.00 tot 20.00 uur en het geven van alle opbrengsten van pizza’s aan uw plaatselijke brandweerkazerne of de voedselbank.

Promoot je restaurant op unieke wijze
Feestdagen

Identificeer een vakantie waarvan je houdt, zorg ervoor dat andere lokale concurrenten niets doen en ga niet verder. Voorbeelden hiervan zijn Halloween-kostuumwedstrijden waarbij topkostuums weggeefacties of geschenken krijgen, of zelfs een ander aanbod voor elk van de twaalf dagen van Kerstmis. De promotie krijgt niet alleen business, maar zal ook uw klanten laten delen, koppelen en taggen in content die zij promoten op hun sociale kanalen.

Loyalty-aanbiedingen

Bied mensen die vaker een korting krijgen aan. De sleutel is om van de loyaliteitscomponent een voldoende hoog aantal retourbezoeken te maken om het de moeite waard te maken en mensen toe te staan ​​om eenvoudig in te loggen met het gebruik van loyaliteitstechnologie.

Voor een coffeeshop is het misschien negen koffie kopen en een gratis krijgen, of voor een café of bar kan het zijn dat je elk biertje op je bierkaart drinkt en 10% korting krijgt op bier voor het hele jaar.

Bronnen:

restaurantpromoten.nl

smhsociete.nl

Leave a Comment