Niet woekerende bamboe: Fargesia Rufa, Robusta, Murieliae & Nitida

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Mooie sierlijke niet woekerende bamboe, dat is de Fargesia in verschillende vormen.

Omdat er zoveel opties zijn wil ik met dit artikel laten zien wat de verschillen zijn.

Niet woekerende bamboe

Fargesia robusta: vaste plant voor tuin terras en balkon

Fargesia robusta: vaste plant voor tuin terras en balkon

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze Bamboesoort is polvormend. Dit wil zeggen dat hij niet door de tuin woekert. Fargesia kan uitstekend dienen als afscheiding maar kan natuurlijk ook solitair staan. Hij is winterhard en groenblijvend. Het groen witte effect komt doordat het schutblad achterblijft op de jonge stengels. Let op deze bamboe soort kan met gemak 3,5 meter worden! Wij leveren deze vaste plant in een 2 liter pot ( 14 bij 14 cm) de hoogte van de plant is 30/40 cm boven de pot. Voor tuin terras of balkon van schramas.com

Check de laatste prijzen hier

Fargesia Asian Wonder: Rode Bamboe

Fargesia Asian Wonder: Rode Bamboe

(bekijk meer afbeeldingen)

De Fargesia Asian Wonder is de enige rode bamboe ter wereld. Deze Fargesia is een echte exclusieve bamboesoort die maar zelden in winkels te vinden is. De rode kleur komt na 2/3 jaar. De stelen worden rood door direct zonlicht, dus hoe meer zonlicht, hoe roder de stammen. De stelen kunnen na een aantal jaren 2cm in doorsnee zijn. Naast zijn rode stammen heeft de Fargesia prachtig felgroen blad.
Deze Fargesia groeit als een compacte struik, met veel stelen dicht bij elkaar en kan wel 3 tot 4 meter hoog worden. De stelen groeien kaarsrecht omhoog en zullen bovenin iets hangen.
Naast het feit dat deze soort niet woekerd is is hij ook nog eens winterhard tot -18 graden Celsius!

Verzorging
Fargesia Asian wonder is groenblijvend, winterhard, en niet woekerend. Een ideale tuinplant dus! De plant wenst een plek in de zon of halfschaduw. In de zomer en op warme dagen heeft deze plant behoorlijk wat water nodig. Wij adviseren een plantafstand van 40-60 cm indien de plant in de volle grond wordt geplaatst.

Check de laatste prijzen hier

Fargesia murieliae: Paraplu bamboe

Fargesia murieliae: Paraplu bamboe

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze Bamboesoort is polvormend. Dit wil zeggen dat hij niet door de tuin woekert. Fargesia kan uitstekend dienen als afscheiding maar kan natuurlijk ook solitair staan. Hij is winterhard en groenblijvend. Deze bamboe soort word ook wel paraplu bamboe genoemd en is uitermate geschikt om uw tuin een exotisch tintje te geven. Let op deze bamboe soort kan met gemak 3,5 meter worden!

Check de laatste prijzen hier

Fargesia nitida ‘Vulcano’

Fargesia nitida ‘Vulcano’

(bekijk meer afbeeldingen)

De Fargesia nitida ‘Vulcano’ is een niet-woekerende bamboe die niet al te hoog wordt. Het is een prachtige winterharde bamboe hij volledig winterhard. De bamboe krijgt mooie Groen/Zwart kleur stengels. De fargesia nitida volcano is een snelle groeier maar zeker niet woekerende soort. De halmen buigen licht door waardoor er een fontein achtige vorm ontstaat waardoor de bamboe erg sierlijk maakt.

Check de laatste prijzen hier

Fargesia Rufa

Fargesia Rufa

(bekijk meer afbeeldingen)

De Fargesia Rufa komt oorspronkelijk uit China en is zeer eenvoudig in onderhoud. De Fargesia Rufa is groenblijvend, winterhard tot -20 en niet woekerend. Een ideale tuinplant dus! Deze gunstige eigenschappen maken de Fargesia Rufa tot de meest verkochte bamboe van Nederland. De maximale hoogte van de Fargesia Rufa is 3 meter. Dit maakt de plant ook geschikt om een mooie dichte haag mee te creëren. De Fargesia Rufa behoud het hele jaar door zijn blad en geeft een echte Oosterse sfeer aan je tuin.

Verzorging
De plant wenst een plek in de zon of halfschaduw en heeft matig tot veel water nodig. In de zomer en op warme dagen heeft deze plant behoorlijk wat water nodig. Wij adviseren een plantafstand van 40-60 cm wanneer je de plant in de volle grond plaatst.

Check de meest actuele prijzen hier