Nicotiana Sylvestris “Siertabak”

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Vanaf februari tot half april zaaien in een kweekbakje bij ca. 20 C of vanaf begin april tot mei onder ‘koud’ glas.

De Nicotiana Sylvestris kun je vanaf begin mei buiten uitplanten. Zoetgeurend. Prachtige solitair en als borderplant. Verdient ook een plaatsje op het terras.

Nicotiana Sylvestris

Nicotiana Sylvestris als zaden

Siertabak Sylvestris – wit. Vanaf februari tot half april zaaien in een kweekbakje bij ca. 20ºC of vanaf begin april tot mei onder “koud” glas. Begin mei buiten uitplanten. Zoetgeurend. Prachtige solitair en als borderplant. Verdient ook een plaatsje op het terras.

Hortitops Zaden - Nicotiana Sylvestris wit

(bekijk meer afbeeldingen)

Zaaien onder (warm) glas – Tips and Tricks
Met binnen zaaien, of zaaien onder (warm) glas bedoelen we het zaaien in een zaaibakje in bijvoorbeeld de huiskamer of in een verwarmde hobbykas. Hieronder vind je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.
1. Meng het zaai en stekgrond met een flinke schep scherpzand (rivier zand), dit voorkomt nare bodemschimmels.
2. Bij verwarmde kweek: Totdat de zaadjes kiemen, moet het bakje bij een temperatuur van minimaal 18 ºC of meer worden weggezet. Bekijk de verpakking van je aankoop voor de juiste opkweektemperatuur. Tip! Maak gebruik van een verwarmd kweekkasje, hiermee is eenvoudig een bodemtemperatuur van 20 ºC te realiseren en dit komt het zaaisel zeker ten goede.
3. Pas op voor condens druppels en zorg voor voldoende ventilatie, anders kunnen de ontkiemende zaadjes gaan schimmelen.
4. Zodra aan de kiemplantjes echte blaadjes verschijnen, is het tijd om ze te verspenen. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand, ongeveer 5 cm. Het doel hiervan is het verkrijgen van een sterker wortelgestel. Tip! Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
5. Zorg dat de jonge plantjes voldoende afgehard zijn voordat ze definitief naar buiten verhuizen. Zet de plantjes een week achtereen dagelijks wat langer buiten, zodat ze aan de weersomstandigheden kunnen wennen
Let op! Bovenstaande tips gelden als leidraad, volg altijd de aanwijzingen op de verpakking op.

Check de meest actuele prijzen hier