Met 4 deze tips creëer je een naadloze overgang van buiten naar binnen

by danny@db-online-marketing.nl | Geupdate op:  november 3, 2023

Terwijl de winter voor de deur staat en het weer minder geschikt is om buiten te zijn, hoeft dit niet per se te betekenen dat je niet meer van de sfeer van buiten kunt genieten. Waarom zou je de natuur niet naar binnen halen door je tuin bij je woonkamer te betrekken? Hier zijn enkele tips om een klein beetje buiten mee naar binnen te brengen.

Haal de natuur in huis

Buiten bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en maak daarom gebruik van materialen zoals zoals hout, steen of rotan voor je interieur. Dit kan voor je meubels, bijvoorbeeld een mooie houten eettafel met rotan stoelen, natuurlijke stoffen zoals linnen gordijnen voor het raam of wat dacht je van houten wandpanelen aan de muur? Door natuurlijke materialen te gebruiken voeg je veel warmte en levendigheid toe aan je interieur, net als in je tuin.

Haal de natuur in huis

Maak gebruik van een glazen wand

Om je tuin nog meer te betrekken bij het interieur kun je gebruik maken van een glazen wand, investeer bijvoorbeeld in mooie openslaande deuren of een grote schuifui. Door gebruik te maken van glas zorg je dat er een naadloze verbinding ontstaat tussen de tuin en binnenshuis. Het gebruik van glas als materiaal zorgt ook voor meer lichtinval en daarnaast geeft het een ruimtelijk effect aan je woonkamer.

Kies voor dezelfde materialen en kleuren

Door dezelfde materialen en kleuren te kiezen die je ook in de tuin hebt, zorg je automatisch voor een naadloze overgang. Heb je bijvoorbeeld een grote glazen wand, zoals openslaande deuren, trek dan de vloer door naar buiten. Kies bijvoorbeeld voor een zelfde soort tegel of ga voor een houten vloer en zorg dat het terras buiten ook is gemaakt van hout. Het kiezen van dezelfde materialen en kleuren in zorgt voor een gevoel van harmonie en rust in een ruimte.

Maak af met accessoires en planten

Ook kunnen accessoires, bijvoorbeeld gemaakt van natuurlijk materiaal zoals rotan, steen of hout, je interieur moeiteloos een buitengevoel geven. Zet bijvoorbeeld op je salontafel een mooie schaal en leg hier materialen in zoals schelpen en unieke stenen, koop een mooie rotan mand of leg een vloerkleed neer gemaakt van jute. Ook planten mogen uiteraard niet ontbreken, voeg een heleboel grote planten toe aan je interieur om het gevoel van buiten naar binnen te halen.

Het is zoals je hebt kunnen lezen vrij eenvoudig om je tuin te laten samensmelten met je woonkamer. Als je kiest voor dezelfde stijl, materialen en kleuren, ontstaat er automatisch een vloeiende overgang van binnen naar buiten zonder dat daar hele grote verbouwingen aan te pas moeten komen.