Tuiniertips, Urban Garden

Je kunt lente uien laten groeien in water – dit is hoe

Joost

Urban gardener

Noedels, salades en pasta of zelfs veel meer, er zijn zoveel recepten waarin je lente uien kunt proberen. Is het niet beter om ze vers te laten groeien in je huis?

Het kweken van lente uien in water is ook super eenvoudig. Je hebt hiervoor geen tuin nodig; het enige wat je nodig hebt om lente ui te laten groeien is:

  1. een zonnige vensterbank
  2. transparante pot of glas
  3. en lente uibollen

Lente uien binnen kweken

Vanaf de volgende keer dat je een bosje groene uien koopt, gooi je hun worteldeel niet weg. Je kunt deze gebruiken om je eigen groene uien uit de restjes te halen.

 Lente uien laten groeien in water

  • Snijd de ui-bladeren fijn, maar bewaar de bollen met minstens 2,5 centimeter groen gedeelte erboven.
Lente uitjes in glas water
Foto van junbelen.com
  • Neem een ​​transparante, schone pot of glas waardoor zonlicht gemakkelijk kan doordringen. Vul de helft met water en plaats die erin met de wortels naar beneden. Je kunt zoveel bollen in het glas stoppen als je maar wilt, maar vul dat niet op.
  • Plaats het glas op een warme en zonnige vensterbank die minstens vier uur zonlicht ontvangt. Vergeet niet om om de dag van water te veranderen, binnen twee tot drie dagen zie je de wortels groeien en scheuten vormen.

Oogsten van lente ui

Na een week of twee zullen je uibollen veel jonge groene bladeren van ongeveer 15 tot 20 cm laten ontkiemen. Je kunt ze zo veel afsnijden als je wilt en ze weer in de pot laten liggen, zodat ze weer teruggroeien.
Op deze manier kun je 2-3 groene uien oogsten.

Lees meer: dit zijn kweektunnels voor het kweken van je groente