Kunstnest voor huiszwaluw en boerenzwaluw

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Geschikt nestmateriaal voor de huiszwaluw, zoals leem en klei, verdwijnt steeds meer uit de natuur. Voor huiszwaluwen wordt het daardoor steeds moeilijker om een stevig nest te maken.

De achterkant is vaak wit gemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat dit de huiszwaluwen aanspreekt en ze dan sneller gebruik maken van het kommetje.

Als je er eentje op gaat hangen, open het kommetje dan nooit tijdens het broedseizoen, dit verstoort het broedproces.

Kunstnest voor huiszwaluw en boerenzwaluw

Kunstnest huiszwaluw enkel

Kunstnest huiszwaluw enkel

(bekijk meer afbeeldingen)

Geschikt nestmateriaal voor de huiszwaluw, als leem en klei, verdwijnt steeds meer uit de natuur. Voor huiszwaluwen wordt het daardoor steeds moeilijker om een stevig nest te maken. Door het ophangen van een enkel of dubbel kunstnest onder de gevel van uw huis, helpt u deze koloniebroeder aan passende huisvesting.Kunstnest voor de huiszwaluw kunt u hangen onder oversteken van daken aan bebouwing. Het liefst meerdere bij elkaar omdat de huiszwaluw een koloniebroeder is.Aanbevolen door Vogelbescherming Nederland.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Kunstnest huiszwaluw dubbel

Kunstnest huiszwaluw dubbel

(bekijk meer afbeeldingen)

Doordat geschikt nestmateriaal (bijvoorbeeld leem en klei) verdwijnt, wordt het voor huiszwaluwen steeds moeilijker om een stevig nest te maken. Door het ophangen van een enkel of dubbel kunstnest onder de gevel van uw huis, helpt u deze koloniebroeder aan passende huisvesting.Kunstnest voor de huiszwaluw kunt u hangen onder oversteken van daken aan bebouwing. Het liefst meerdere bij elkaar omdat de huiszwaluw een koloniebroeder is.

Check de laatste prijzen hier

Kunstnest Boerenzwaluw

Kunstnest Boerenzwaluw

(bekijk meer afbeeldingen)

Alleen in een insectrijke omgeving doen boerenzwaluwen het goed. Met een kunstnest help je ze een handje. Erg leuk om te zien als de jongen wat groter zijn, de kopjes steken over de rand.

Tips voor het ophangen:

* Plaats dit nest in een permanent geopende schuur of loods, een plek waar de boerenzwaluw zich thuis voelt en altijd naar binnen kan.
* Zorg er dan voor dat katten, ratten en muizen er niet bij kunnen.
* Boerenzwaluwen houden niet van geverfde muren. Indien je een muur toch wil schilderen, verf dan rond de nestlocatie(s) heen. Het kalken van muren is wel geschikt. Dit geeft een prima absorberende ondergrond om het nest tegen te bouwen.

Check de meest actuele prijzen hier