Kun je elke soort zeep in je dispenser gebruiken? Ook schuimende handzeep?

by Joost | Geupdate op:  februari 11, 2022

Op zich kun je elke soort zeep in je zeepdispenser gebruiken. Of het nou zeep is om je handen te wassen, de afwas te doen of je haren een lekker sopje te geven.

Ook kun je werkelijk elk merk erin gebruiken, ook als je een merk zeepdispenser hebt met zijn eigen navulling kun je ook andere toevoegen.

De enige zeep die niet in elke zeeppomp kan is schuimende handzeep.

Kun je elke soort zeep in je dispenser gebruiken Ook schuimende handzeep

Laten we heel even stilstaan bij schuimende handzeep.

Hoe werkt schuimende handzeep eigenlijk?

Zeep is een van die dingen die je pas ziet als hij leeg raakt.

Door de vooruitgang op het gebied van zeeptechnologie, met name schuimende handzepen, wordt zeep echter een meer merkbare substantie in je huishouden.

Zeep is geëvolueerd van zijn alomtegenwoordige handzeepjes naar vloeibare en schuimopties.

Vloeibare zeep werd pas in de jaren 70 op de markt gebracht en schuimende zeep is pas recent populair geworden.

Openbare toiletten en zakelijke toiletten over de hele wereld vertrouwen nu bijna uitsluitend op opties voor vloeibare zeep vanwege hun relatieve netheid, duurzaamheid, gebruiksgemak en kosteneffectiviteit.

Dus als vloeibare zeep zo’n verbetering was, waarom is er dan behoefte aan schuimende handzeep en hoe werkt schuimende handzeep eigenlijk?

Schuimende handzeep

Eerlijk gezegd is schuimende handzeep een vorm van vloeibare zeep.

Het is afgeleid van een verdunde vorm van vloeibare zeep die is doordrenkt met lucht om een ​​schuimend schuim te creëren wanneer het de dispenser verlaat.

Gespecialiseerde dispensers zijn vereist om schuimende handzeep correct te gebruiken.

Sommige zijn ontworpen voor gebruik zonder bijvullen, en andere (permanente dispenser in openbare toiletten en bedrijven) worden regelmatig bijgevuld.

Sommige zeep wordt bewaard in een houder die onder druk staat en sommige worden gemengd met lucht in de dispenser wanneer de pomp wordt geactiveerd.

Dit soort dispensers worden niet bijgevuld door meer zeep toe te voegen, maar worden opnieuw gevuld met een verzegeld pakket of patroon van zeep onder druk.

Voordelen van schuimende handzeep

Schuimende handzeep wordt beschouwd als milieuvriendelijk, betaalbaar, efficiënt, hygiënisch en een allround duurzame optie.

Het lijdt geen twijfel dat het de afgelopen vijf tot tien jaar snel in populariteit is gegroeid.

Fabrikanten hebben er baat bij minder zeep per verkoop te hoeven produceren en consumenten profiteren van minder zeep, verpakking en transport per eenheid.

Lees ook: dit zijn de beste automatische zeepdispensers om te kopen