Kalanchoe kamerplanten: 6 soorten van Magic Bells tot Desert Surprise

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

De kalanchoe is een van de populairste kleine kamerplanten van het moment, en met goede reden.

Het is een gemakkelijke plant die er geweldig uit kan zien, en je kunt ze kiezen in allerlei verschillende vormen en kleuren!

Magic Bells Kalanchoe

Magic Bells Kalanchoe

(bekijk meer afbeeldingen)

De Kalanchoë ‘Magic Bells’ heeft prachtige trossen met lichtgroene ‘lampionnen’, waar bijzondere oranjerode bloemen uit komen: een verrassende kamerplant! Deze aparte botanische eyecatcher komt oorspronkelijk uit Madagaskar en behoort tot de vetplanten. De Kalanchoë ‘Magic Bells’ is makkelijk te verzorgen en kan tot wel 10 weken bloeien.

Verzorging & tips Kalanchoë
Liefst veel licht, maar mag ook in de halfschaduw. Weinig water nodig, een paar scheutjes per keer.

Eigenschappen van de Kalanchoë
Plantsoort: Kalanchoë
De hoogte van de Kalanchoë inclusief pot is 65 cm
De diameter van de pot is 16 cm
De Kalanchoë heeft weinig water nodig
De Kalanchoë is giftig voor huisdieren
De standplaats van de Kalanchoë is indirect licht of half schaduw
De Kalanchoë is niet een luchtzuiverende plant

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Kalanchoe tomentosa

Kalanchoe tomentosa

(bekijk meer afbeeldingen)

Groengrijze, zilverachtige, wollige behaarde bladeren. Dat maakt deze vetplant apart en zeer herkenbaar. En daar komt de naam ‘Pandaplant’ duidelijk vandaan. De bruine randen op de bladeren horen erbij!

Plantenverzorging

Wat je ziet is wat je krijgt. Verwacht geen bloemen op deze plant. Zet hem wel in het licht. Als een echte vetplant kan hij vrijwel droog doorleven, zeker in de winter. En wil je er nog een? Breek dan zachtjes een blad af en leg dat in de pot. Op het breukvlak ontstaan nieuwe wortels.

Check de meest actuele prijzen hier

Kalanchoë ‘Desert Surprise’

Kalanchoë 'Desert Surprise'

(bekijk meer afbeeldingen)

Duo Kalanchoë ‘Desert Surprise’ in ELHO Vibes Fold sierpot (delicaat roze) ↨ 45cm – 2 stuks – planten – binnenplanten – buitenplanten – tuinplanten – potplanten – hangplanten – plantenbak – bomen – plantenspuit. Beschrijving: De Kalanchoë ‘Desert Surprise’ heeft een stoere uitstraling en minimalistische bloemen. Haar bladeren hebben een dierlijk patroon en zijn met hun ‘wild life’-uitstraling dé eyecatcher van de plant. De Kalanchoë ‘Desert Surprise’ kan op een lichte plaats of gewoon de volle zon. – – De naam Vilosa bestaat sinds 2018, toen twee familiebedrijven zich samenvoegden, twee gedreven Kalanchoë specialisten met dezelfde visie en een diepgewortelde liefde voor het telen. Vilosa is een kwekerij met ambitie, waarin met het ambacht van vroeger en de technieken van nu de beste kwaliteit planten worden gekweekt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Kalanchoë Perfecta

Kalanchoë Perfecta

(bekijk meer afbeeldingen)

De Kalanchoë Perfecta is een erg populaire kamerplant en dit begrijpen wij heel goed! De oorsprong van de Kalanchoë Perfecta ligt in Afrika en Azië. Tegenwoordig groeit zijn populariteit in de Nederlandse huiskamers, dat komt vooral door zijn prachtige uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Verzorging

Zorg dat de grond van de Kalanchoë Perfecta licht opdroogt tussen de gietbeurten door. Geef in de zomer ongeveer 1 keer per week water, in de winter zal de grond minder snel opdrogen. Geef dan 1 keer in de 2 weken wat water. Deze kamerplant staat het liefst op een lichte plek of in de volle zon. Zet hem tijdens de hete middagzon niet in de volle zon. Qua temperatuur heeft de Kalanchoë Perfecta geen bijzondere eisen. Houdt de temperatuur overdag op minimaal 18 graden, ’s nachts mag de temperatuur zonder problemen zakken naar 12 graden.

Check de laatste prijzen hier

Kalanchoë Sunny Pink

Kalanchoë Sunny Pink

(bekijk meer afbeeldingen)

De Kalanchoë Sunny Pink kenmerkt zich door haar opvallende bloeiwijze waarbij de knop zich blaadje voor blaadje uitvouwt tot een schitterende bloem. De lichtroze bloemen passen perfect bij de lichtgroene knop.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Kalanchoë Thyrsiflora Flapjack Woestijnkool Woestijnrozet

Kalanchoë Thyrsiflora Flapjack Woestijnkool Woestijnrozet

(bekijk meer afbeeldingen)

De Kalanchoë Tyrsiflora heeft vele namen. Onze favoriet moet wel de flapjack of woestijnkool zijn. Deze schattige vetplant is heel gemakkelijk te verzorgen en komt oorspronkelijk uit, zoals je misschien al verwachtte, de woestijn. Hij groeit in een rozet-achtige formatie. Als de plant niet genoeg licht krijgt, gaat hij etioleren, dat is het proces waarbij de bladeren naar meer zon grijpen.

Bodem
Organisch Cactussen en Succulentenmengsel

Geschikt voor open terrarium

Water geven
1x/week

Licht
Helder indirect zonlicht

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Kalanchoe mix set

Kalanchoe mix set

(bekijk meer afbeeldingen)

De bloemen van deze vetplant groeien in kleine, boeketachtige clusters die omringd zijn door grote, dikke bladeren. Kalanchoë kun je gebruiken als kamerplant en na de laatste vorst mag hij ook naar buiten. Het is een kortedagplant. Dit betekent dat hij bloemen gaat vormen op het moment dat de dag korter is dan de nacht. Zodra de Kalanchoë gaat bloeien, zul je merken dat hij dit zeer uitbundig doet. Op natuurlijke wijze bloeit deze plant in het voorjaar. Je kunt hem weer opnieuw laten bloeien door hem na de bloei zo’n vijf weken in een donkere ruimte te plaatsen. Net zoals de meeste vetplanten is dit plantje kinderlijk eenvoudig te verzorgen. Vergeet je hem een keer water te geven, doet hij er helemaal niet moeilijk over.

Alles op een rijtje
– Geleverd als set van 3 Kalanchoë planten in gemengde kleuren
– We streven ernaar om zoveel mogelijk verschillende kleuren per set te leveren
– De leveringshoogte van deze plant is 25-30 cm (incl. pot)
– Geleverd in een kweekpot van 12 cm
– Voor binnen én buiten
– Zeer eenvoudig te onderhouden
– Deze plant kun je meerdere keren per jaar laten bloeien

Verzorging
De kalanchoë heeft niet veel water nodig. Geef water in kleine hoeveelheden en doe dit pas op het moment dat de potgrond goed is opgedroogd. Dit kun je het beste checken door je vinger tot twee knokkels in de aarde te steken. Zorg eventueel voor een goede drainage. Binnen en buiten staat deze plant graag in de volle zon.

Check de laatste prijzen hier