Jeneverbes conifeer: Juniperus Chinensis, Scopulorum & Compressa

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

Deze jeneverbes heeft een wat statig voorkomen met zijn zuilvormige, smalle opgaande groei.

De Juniperus is een prima plant om achter in de border te plaatsen, en er zijn zelfs een aantal prachtige varianten van.

Laten we de verschillende soorten nader bekijken.

Juniperus scopulorum “Blue Arrow”

Juniperus scopulorum Blue Arrow

(bekijk meer afbeeldingen)

De Juniperus ‘Blue Arrow’ is een smal opgaande Jeneverbes. Hij blijft ook na jaren smal. Om hem het smalst te houden, snoeit u hem elk jaar licht terug in model. Deze tuinplant staat mooi als solitair, maar een klein groepje van drie planten bij elkaar geeft ook een mooi effect. Goed winterhard en daarom te gebruiken als alternatief voor een cipres.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Juniperus chinensis ‘Stricta’ Chinese Jeneverbes

Juniperus chinensis 'Stricta

(bekijk meer afbeeldingen)

Juniperus chinensis ‘Stricta’ heeft een opgaande kegelvormige groeiwijze en wordt gerekend tot de semi-dwergvormen. Deze conifeer is na 10 jaar ongeveer 180 tot 200 cm hoog en kan goed tegen droogte. De naaldkleur van Juniperus chinensis ‘Stricta’ is blauw grijsgroen. Opvallend kenmerk zijn de vele dichte pluimen.

Hij kan perfect als kerstboompje worden gebruikt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Jeneverbes Compressa Juniperus communis

Compressa Juniperus communis

(bekijk meer afbeeldingen)

Jeneverbes ‘Compressa’ – Juniperus communis.

De Jeneverbes is een mooie, groenblijvende conifeer. De plant heeft veel sierwaarde, kan goed tegen droogte en zorgt voor een mooie verticale element in de tuin.

Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 19 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.

Check beschikbaarheid hier