Hoe kun je een loszittende inbouw zeepdispenser aandraaien?

by Joost | Geupdate op:  februari 11, 2022

Een handzeepschaal of fles commerciële zeep kan in de weg zitten en de plek rondom je aanrecht rommelig maken.

Een handig alternatief is om een ​​ingebouwde dispenser voor vloeibare zeep te installeren.

Zeepdispensers zijn er in vele stijlen en afwerkingen die bij je kraan passen. Sommige kraansets bevatten zelfs een bijpassende zeepdispenser.

Hoe kun je een loszittende inbouw zeepdispenser aandraaien

Het installeren van een ingebouwde zeepdispenser kan een heel eenvoudig doe-het-zelf-project zijn, vooral als je aanrecht een extra gat heeft.

Als er geen opening beschikbaar is, is het ook mogelijk om een ​​andere opening in de gootsteen of het aanrecht te boren om een ​​zeepdispenser te monteren.

Ga er bij dit project echter van uit dat er een bestaande plek beschikbaar is, of dat je niet een nieuwe installeert maar alleen op zoek bent hoe je een loszittende inbouw zeepdispensers kunt aandraaien.

Gereedschap en materialen

Kanaaltang of steeksleutel

Een dispenser voor vloeibare zeep aandraaien

  1. Steek de zeeppompfitting door de rozetplaat en steek deze in de opening met de meegeleverde schuimrubberen of rubberen ring om het bovenste gedeelte af te dichten. Als je dispenser niet met een ring is geleverd of deze stuk is gegaan, gebruik dan stopverf voor loodgieters om het weer af te dichten. Dit zorgt ervoor dat er geen water uit de bovenkant van de gootsteen lekt als de zeepdispenser nat wordt.
  2. Zorg ervoor dat je de zeepdispenser centreert. In veel gevallen is het gat groter dan de behuizing van de zeepdispenser, en dit laat je wat ruimte over om het te centreren zoals je wilt.
  3. Draai onder de gootsteen de montagemoer op het staartstuk van de zeepdispenser en draai deze met de hand vast om hem op zijn plaats te houden. Voordat je hem helemaal vastdraait, controleer je nogmaals de positie van de zeepdispenser bovenop de gootsteen.
  4. Gebruik een tang of een steeksleutel om nog net iets meer vast te draaien dan handvast.
  5. Schroef de zeepfles en de zeepdispenser onder de gootsteen weer op de behuizing. Dit moet juist net iets minder dan handvast zijn.

Nu kun je de dispenser met zeep vullen door de zeeppomp recht omhoog te tillen om deze te verwijderen en de zeep van bovenaf in te gieten.

Gebruik indien nodig een kleine trechter om de zeep in de opening te krijgen.

Lees ook: dit zijn de beste automatische zeeppompjes