Hoe haal je een zeepdispenser uit elkaar en zet je hem weer in elkaar

by Joost | Geupdate op:  februari 11, 2022

Een deel van de hygiëne en gezondheid van je gezin is afhankelijk van de mini-zeepdispenser die je thuis bezit. Voor sommige mensen is de rol die het speelt in het huishouden zeker niet klein.

Vooral als je kinderen in huis hebt, zijn deze meer dan nuttig om ze snel hun handen te laten wassen, helemaal wanneer het weer lekker weer wordt buiten en ze lekker buiten alles aanraken en grijpen.

Als je zeepdispenser niet werkt, moet je er nog een kopen of een manier vinden om deze te repareren.

Hoe haal je een zeepdispenser uit elkaar en zet je hem weer in elkaar

Voordat je besluit om voor de laatste optie te gaan (we hebben wel een paar hele mooie automatische beoordeeld trouwens), moet je enkele algemene reparatie-trucs voor de gootsteenzeepdispenser proberen.

Vandaag gaat het daar allemaal om!

Juiste manier om je zeepdispenser uit elkaar te halen

Dit betrouwbare gereedschap dat direct naast je aanrecht staat, heeft slechts een eenvoudige vingerpomp nodig om snel zeep vrij te kunnen geven.

Het is een veelgebruikt onderdeel geworden van de meeste gezinnen.

Het is natuurlijk vervelend als je op een ongelukkige ochtend ontdekt dat de pomp niet werkt. Misschien is er een veer gebroken of is er net een opstopping ontstaan.

Om het terug te brengen naar normaal intrekken, moet je het hele ding uit elkaar halen en elk probleem erin oplossen.

Volg daarom deze eenvoudige trucs die ik ga bespreken.

Dispenser demonteren

  1. Om de dispenser uit elkaar te halen, begin je eerst met het losschroeven van het pompgedeelte. Dit is heel eenvoudig en heeft een kleine schroevendraaier nodig die bij het schroefje past.
  2. Vervolgens oefen je een beetje kracht uit en trek je het mondstuk eruit.
  3. Voor het lostrekken van de ring moet je waarschijnlijk behoorlijk wat kracht zetten en, sorry om het te zeggen, maar dat is behoorlijk plakkerig. Je kunt eventueel een goed paar handschoenen gebruiken om je handen schoon te houden.
  4. De zeepige rommel rondom de mond en ring kan de reden zijn van de opstopping dus spendeer ook gelijk wat tijd om de pomp schoon te maken.
  5. Dan is het tijd om het middelste deel los te maken. Gewoon draaien, trekken en een beetje wiebelen. Op een gegeven moment komt het los.
  6. Je vindt een kogellager helemaal onderaan de luchtkamer. Dit is een zeer belangrijk onderdeel om de dispenser goed te laten werken. Bewaar het dus zorgvuldig na het demonteren van de dispenser.

Verhelp zeepverharding (algemene methode)

  1. Begin de houder te vullen met warm water. Voeg ongeveer een eetlepel bleek toe aan het water. Je gebruikt het om de pomp te reinigen.
  2. Nu moet de pomp met de schroeven aan de dispenser zijn bevestigd. je moet ze losschroeven om de pomp geleidelijk uit de dispenser te halen.
  3. Laat de losse pomp weken in warm water. Houd het er ongeveer een kwartier of zo in. Laat het water uit de gootsteen lopen nadat het goed is geweekt.
  4. Zet nu de gootsteen aan om wat warm water te laten lopen. Je moet de pomp onder stromend water houden om goed door te spoelen. Doe dit een paar minuten.
  5. Terwijl je het vasthoudt, druk je meerdere keren op het mondstuk. Dit helpt elke oude zeep eenvoudig uit de pomp te spoelen.
  6. Zodra u ziet dat er schoon water naar buiten spuit, stop je met het spoelen van de pomp.
  7. Pak nu een pijpenrager. Gebruik het om alle troep op te ruimen waar water niet voldoende voor was. Je hoeft alleen maar de rager in de doorzichtige pompslang te steken. Spoel de pomp nogmaals onder water door de spuitmond meerdere keren in te drukken.
  8. De pomp moet nu schoon zijn. Plaats hem terug in de dispenser. Zorg ervoor dat je de schroeven stevig vastdraait, zodat deze er de volgende keer niet uitkomen. Vermijd echter te strak aandraaien.

Pomp is vastgelopen

In sommige gevallen, wanneer je op de pomp van de dispenser drukt, lukt het niet om deze helemaal naar beneden te laten gaan of dat hij zelfs

helemaal niet beweegt. Er kunnen een aantal redenen zijn achter een dergelijke probleem.

Het probleem kan zijn adt er iets is met de veer van het zeepdispensermechanisme. Mogelijk heeft een defect het systeem aangetast. Je moet in dat geval de dispenser demonteren om toegang te krijgen tot de veer.

Kijk of de veer aan de binnenkant goed uitgelijnd is. Als dat niet het probleem is, moet je een nieuwe pomp kopen.

Zeep komt niet uit de zeeppomp

Soms zit de zeepdispenser helemaal vol met vloeistof, maar lukt het nog steeds niet om er zeep uit te pompen. Zelfs wanneer je op de pomp drukt, komt er geen of bijna geen zeep uit.

Dit kan de volgende redenen hebben:

  1. Dit kan komen doordat er zich zeep in de buis heeft verzameld. Je moet in dit geval de pomp losschroeven om de binnenkant te controleren.
  2. Zorg ervoor dat de bovenkant de buis goed op zijn plaats houdt. Als gevolg van onjuiste montage, kan de buis voorkomen dat zeep naar buiten komt.
  3. In enkele gevallen is het probleem een ​​beschadigde buis. Dus het is uiteindelijk ontstaan doordat de zeep in plaats van omhoog gepompt te worden het zich in een spleet of gat perst. Als dat is wat je vindt, moet je kiezen voor vervanging van de buis of de hele pomp.

Pomp blijft beneden steken

In sommige gevallen blijft de pomp van de dispenser naar beneden staan. Na het indrukken keert het niet terug naar de oorspronkelijke positie.

Meestal komt dit probleem voort uit veerschade aan de binnenkant van het mechanisme.

Je moet de pomp van de dispenser losschroeven en kijken naar de veer om erachter te komen. Breng de oorspronkelijk spanning terug in de veer door er een paar keer op te drukken.

Als de spanning absoluut weg is, moet je deze veer vervangen.

Conclusie

Dus, dat is hoe je een zeepdispenserpomp uit elkaar haalt, welk probleem je ook tegenkomt. Het belangrijkste deel hier is om uit te zoeken welk probleem de dispenser heeft en problemen veroorzaakt.

Als het absoluut niet mogelijk is om de dispenser met minimale trucs te repareren, ga dan voor vervanging. Maar meestal volstaat een eenvoudig herstelregime om problemen op te lossen.