Dispensers zijn ontworpen voor nauwkeurige levering van zeep en shampoo.
Hoe dik de vloeistof ook is kunnen ze het naar buiten pompen, en hebben een pompsysteem met stevige druk.
Het bevestigen van een dispenser in je bad of douche, of zelfs aan de muur in de keuken, met een van deze handige constructies is helemaal niet moeilijk.
Je hebt zelfs geen gereedschap nodig!
Ik wil het vandaag hebben over het bevestigen van zeepdispensers zonder boren aan de badkamer muur.
Vooruit plannen is belangrijk! De siliconen die worden gebruikt om deze dispensers aan de muur te bevestigen, hebben een uithardingstijd van 24 uur nodig, wat betekent dat je de douche niet kunt gebruiken. Gebruik een andere badkamer, maak alternatieve plannen of gebruik een dagje extra deodorant!
Zodra je de perfecte locatie heeft gekozen, verwijder je de dispenserkamers van de montageplaat.
Pro-tip: in sommige dispensers kunnen in de hoek worden geïnstalleerd, op voorwaarde dat de hoek haaks is.
Als jouw dispenser hoekmontage mogelijk maakt, test je deze eerst door de montageplaat tegen de hoek te houden. De twee buitenste panelen van de plaat moeten volledig, vlak contact maken met elke muur.
Het montageoppervlak moet schoon en droog zijn om de tape te laten plakken en de siliconen volledig te laten uitharden.
Gebruik ontsmettingsalcohol en een doek om laagjes, zeepresten, aanslag en wat dan ook van de muur te verwijderen.
Installeren op glasvezel? Gebruik in plaats daarvan nagellakremover (aceton). Het verwijdert de wasachtige resten die vaak overblijven na het glasvezelvormproces.
Jouw dispenser heeft mogelijk al dubbelzijdig tape op de achterkant van de montageplaat, of je moet deze mogelijk zelf aanbrengen op de vier hoeken van de montageplaat die contact maken met de muur.
De tape houdt het apparaat op zijn plaats terwijl de siliconen uitharden. Met de tape op zijn plaats op de plaat, verwijder de achterkant om de lijm te onthullen.
Bij sommige dispensers wordt een tube siliconenkit meegeleverd, anders moet je er eentje kopen. Knijp alles uit in een golvende lijn langs de lengte van elk paneel van de plaat dat contact maakt met de muur (tussen het tape).
Lees ook: dit zijn een paar van de beste hangende zeeppompjes
Druk de montageplaat tegen de muur en houd hem een minuut stevig vast. Er kan wat siliconen uit de gaten van de plaat komen, dit is normaal.
Pro-tip: voor hoekinstallaties is het raadzaam om de dispenserkamers terug op de montageplaat te plaatsen voordat je de montageplaat op de muur plakt – dit zou moeten helpen voorkomen dat de plaat tijdens de installatie verdraait.
Zodra de plaat op zijn plaats zit, verwijder je de kamers opnieuw en houd je de plaat gedurende één minuut stevig tegen de muur, zoals hierboven.
Na een minuut kun je het laten hangen
… voor 24 uur. Dit zorgt ervoor dat de siliconen volledig zijn uitgehard en dat je een veilige hechting hebt aan de bad- / douchewand die het gewicht van een volledige dispenser ondersteunt.
Zoals hierboven vermeld, mag de douche gedurende deze tijd niet worden gebruikt.
Als iemand absoluut moet wassen, is een bad nemen het beste zodat er niets op spat.
Als er alleen een douche beschikbaar is, kun je de randen van de dispenser afdekken met waterdichte tape (zodat het water niet achter de unit komt), waarbij je er goed op moet letten dat je tijdens het douchen niet op het gebied spat.
Dit wordt niet aanbevolen (omdat het de uitharding van de siliconen zou kunnen voorkomen), maar als je onder de douche moet en geen keuze hebt, doe het dan zo…
Nadat de siliconen zijn uitgehard, kun je de kamers vullen en weer op de montageplaat bevestigen.
Voordat je de dispenser kunt gebruiken, moet je de pomp vullen.
Herhaal dit totdat er een aardige hoeveelheid zeep in de pomp is gekomen. Nu is ie klaar voor gebruik!