Je handen zijn zo overwerkt en onder verzorgd. Klinkt dit soms als jouw handen?
Zoveel dingen hebben een manier om onze handen te bevlekken, waaronder wroeten in de tuin, ons kind verzorgen, drinken, kleurstof voor levensmiddelen of vele andere voedingsmiddelen.
Sommige vlekken lijken niet te verdwijnen, zelfs niet bij meerdere stevige schrobbeurten.
Azijn is een wonderbaarlijke stof die elke goed voorbereide persoon bij de hand moet hebben.
Of het nu gaat om schoonmaken, salades of om de rookgeur uit kleding te halen, een paar flessen van deze multifunctionele vloeistof in de voorraadkast is een onmisbare voorbereiding.
Maar is het ook geschikt om je handen mee te wassen?
Het reinigen gaat goed, heel goed. Maar is het ook effectief in desinfecteren?
Om te beginnen is azijn ongelooflijk goedkoop in vergelijking met de producten die het overal in huis kan vervangen en kan het worden gekocht in bulkverpakkingen om nog meer te besparen.
En de flessen kunnen gemakkelijk worden hergebruikt voor noodwateropslag of diepvrieswater.
Probeer deze snelle en gemakkelijke manieren om azijn te gebruiken om je huid en haar er schoon en fris uit te laten zien en voelen.
Azijn is niet giftig als reiniger en heeft een bijna onbepaalde houdbaarheid.
Om die vlekken snel en gemakkelijk te verwijderen zonder agressieve zepen en chemicaliën, probeer azijn of appelazijn te gebruiken om je handen te wassen.
Het is eenvoudig, gemakkelijk en zeer goedkoop zonder agressieve chemicaliën en zepen die de gevoelige huid kunnen irriteren.
Met het gebruik van appelazijn giet je het gewoon op je bevlekte handen en wrijf je het binnen enkele seconden samen, dan zie je de bevlekte kleur van je huid verdwijnen.
Daarna de azijn met warm water afspoelen en indien nodig de stappen herhalen.
Vaker wel dan niet hoef je de stappen niet te herhalen, aangezien de appelazijn zeer effectief is bij het oplossen van vlekken.
Oma had gelijk – azijn is een behoorlijk verbazingwekkende multi-tasker!
Veel ouders gebruiken ook azijn om zelfgemaakte schoonmaakproducten te maken, omdat ze zo bezorgd zijn over giftige chemicaliën rond hun kinderen en huisdieren.
Voor het schoonmaken in huis en van je handen heeft azijn echter enkele verrassende nadelen om in gedachten te houden.
Lees ook: kun je je handen wassen met afwasmiddel?
Wanneer je aan het schoonmaken bent om de ziektekiemen die verkoudheid, griep en virussen veroorzaken te elimineren, wil je je azijnmix opbergen.
De reden is dat azijn geen door de EPA geregistreerd desinfecterend middel of ontsmettingsmiddel is, wat betekent dat je niet kunt vertrouwen op azijn om 99,9% van de bacteriën en virussen te doden zoals goedgekeurde schoonmaakmiddelen wel moeten doen.
Sommige beperkingen zijn dat azijn MRSA, STAPH en andere vervelende ziektekiemen die je gezin ziek kunnen maken niet desinfecteert.
Azijn-doe-het-zelfreinigers kunnen wel 20% van de ziektekiemen achterlaten die gezinnen ziek maken, omdat het niet krachtig genoeg is om ze allemaal te doden.
Een goed voorbeeld is rhinovirus, een groep virussen die verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van alle verkoudheden.
Als je de kans wilt verkleinen dat je gezin wordt getroffen door een vervelende verkoudheid of griep, kies dan voor een ontsmettingsmiddel en desinfectiemiddel dat 99,9% van de bacteriën en virussen kan doden.
Ja, het is absoluut veiliger dan bleekmiddel of ammoniak of typische allesreinigers, maar azijn bevat azijnzuur, dus je moet voorzichtig zijn met concentraties.
Het kan de slokdarm, maag, ogen verbranden en oogweefsel beschadigen, dus je wilt er voorzichtig mee zijn rond je kleintjes, maar ook op je gezichtshuid.
De meeste mensen die zich met azijn tot doe-het-zelfreinigingsproducten wenden, klagen over de vreselijke geur die lijkt te blijven hangen.