De Graslelie staat ook wel bekend als de makkelijkste luchtverfrisser. Deze kamerplant filtert volgens NASA 95% van allerlei schadelijke stoffen uit de lucht, waaronder formaldehyde en benzeen.
Een echte luchtzuiverende plant dus.
En je hoeft er bijna niks voor terug te doen!
Groene vingers of niet, deze plant overleeft het wel. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Graslelie onwijs populair is als kantoorplant. Naast de gemakkelijke verzorging en voordelen voor de gezondheid, verbetert deze luchtzuiverende kamerplant ook je prestaties en concentratie.
Geef de plant twee keer per week een klein scheutje water om de potgrond licht vochtig te houden. Zorg er wel voor dat hij geen natte voeten krijgt. Je kunt hem beter een keer vergeten water te geven, dan teveel water geven. Besproei hem verder af en toe met een plantenspuit: zo houd je de luchtvochtigheid goed hoog. Oorspronkelijk komt de Glaslelie uit de Zuid-Afrikaanse tropen, waar het een bodembedekker is. Hier heeft de plant een lichte plek, uit direct zonlicht. En dit is dan ook de beste plek om de Graslelie binnenshuis neer te zetten.
De graslelie is door NASA op een lijst met luchtzuiverende planten gezet, dit naar aanleiding van een door hen verrichtte studie naar luchtzuiverende planten die in ruimtestations dienst zouden kunnen doen
Luchtzuiverende plant met aantrekkelijk groen met wit bladeren die sierlijk omhoog staan. De Chlorophytum is een erg sterke plant en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een favoriet van vele mensen. Deze plant kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Geef het voldoende water in de warmere maanden, in de koudere maanden volstaat een kleinere hoeveelheid water. Doe je dit, dan heb je een mooie plant voor de komende maanden.
Het is een sterke plant doordat de plant knollen in de aarde heeft zitten die reservevoedsel bevatten. Mede hierdoor is deze plant gemakkelijk in de verzorging.
Van oorsprong komt deze plant uit Zuid-Afrika.