Kamerplanten

Kamerplanten soorten

Nephrolepis

Filter op
Prijs
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Gezellige groene Nephrolepis hangplantDe ...
Krulvaren Nephrolepis Biserrata Macho L 110 cm hangplant
Gezellige groene Nephrolepis hangplantDe ...
Krulvaren Nephrolepis Biserrata Macho L 110 cm hangplant
Sfeervolle Nephrolepis hangplant Door middel ...
Krulvaren Nephrolepis Exaltata Green Lady S 60 cm hangplant
Sfeervolle Nephrolepis hangplant Door middel ...
Krulvaren Nephrolepis Exaltata Green Lady S 60 cm hangplant
Groenkleurige Nephrolepis hangplant voor binnen ...
Krulvaren Nephrolepis Biserrata Macho S 50 cm hangplant
Groenkleurige Nephrolepis hangplant voor binnen ...
Krulvaren Nephrolepis Biserrata Macho S 50 cm hangplant

Nephrolepis

De Nephrolepis is een echte aanwinst voor in huis. De plant staat vooral bekend als de krulvaren. Dit om zijn daadwerkelijke krullende uiterlijk. Deze plant is prachtig voor in huis en is over het algemeen redelijk uitdagend om te onderhouden. Varens hebben namelijk zo’n 1 à 2 keer per week water nodig en kunnen in zowel veel als weinig zonlicht overleven. De krulvaren staat bekend om zijn sfeervolle groene bladeren die krullend van binnen naar buiten uitrollen. Varens zijn één van de meest populaire kamerplanten voor in huis! De Nephrolepis is niet giftig voor huisdier en kind. Deze plant is daarentegen wel sterk luchtzuiverend. Doordat de plant een sterk luchtzuiverend systeem heeft zal het klimaat in huis verbeteren. Deze krulvaren kan namelijk als een soort luchtverfrisser fungeren. Deze kamerplant of hangplant is dan ook een echte aanwinst voor in jouw woning!

De Nephrolepis in combinatie met een bloempot

Zoals we weten staat de Nephrolepis in Nederland ook wel bekend als de krulvaren. Een varen heeft opvallende lange bladeren die naar de zijkant of beneden krullen. Doordat deze plant niet per sé heel hoog is maar vaak wat breder uitloopt, heb je hiervoor genoeg ruimte nodig bij jou in huis. Denk bijvoorbeeld aan een kast in de huiskamer of bijvoorbeeld aan een een mooie plek in de buurt van het aanrecht bij jou in de keuken? De krulvaren moet natuurlijk wel worden gecombineerd met een leuke bloempot. Hiervoor zijn verschillende opties. Deze kamerplanten soorten kunnen bijvoorbeeld heel goed in een hoge bloempot of een bloempot op poten worden geplaatst. Hierdoor heeft de krulvaren namelijk de ruimte om door te groeien naar beneden als dit nodig is. Ook kent het assortiment van Plantenwinkel.nl veel verschillende bloempot soorten die ieder een eigen stijl met zich meebrengen. Hou jij bijvoorbeeld van een strak interieur? Denk dan eens aan een kunststof bloempot. Dit zijn voornamelijk bloempotten met bijvoorbeeld een witte of zwarte kleur die jouw interieur een rustige sfeer bieden. Of ben jij iemand die meer van een bohemian stijl houdt? Neem dan eens een kijkje naar de rotan bloempot of een bamboe plantenbak. De Nephrolepis is een plant die je kan combineren met allerlei verschillende soorten bloempotten. Combineer deze mooie plant met jouw favoriete bloempot voor een stijlvol interieur!

Het verzorgen van een Nephrolepis

De Nephrolepis is een best uitdagende plant om te verzorgen. Deze krulvaren heeft prachtige opvallende bladeren die jouw huis sieren. Het is natuurlijk wel van belang dat de krulvaren een juiste verzorging krijgt en dat start bij het plaatsen van de plant in een bloempot. Wat heb je allemaal nodig? Het is van belang dat de krulvaren in potgrond staat waar de wortels zich in kunnen wortelen. Uit deze potgrond kunnen de wortels tevens voedingsstoffen opnemen. Voor een extra beetje hulp bij de verzorging kun je ervoor kiezen om ook hydrokorrels onderin de bloempot te plaatsen. Deze hydrokorrels zorgen voor een goede afwatering op het moment dat er iets te veel water wordt toegediend aan de Nephrolepis. Zo minimaliseer je de kans op rotting van de wortels. Verzorg je deze krulvaren uitstekend? Top! Dan word jij namelijk rijkelijk beloond met prachtige bladeren en de sterk luchtreinigende functie in huis. De Nephrolepis is dan ook een erg veelzijdige kamerplant.

Wil jij een Nephrolepis of krulvaren kopen?

Ben jij op zoek naar één van de meest hippe kamerplanten die jouw huis een echte toevoeging biedt? De Nephrolepis is een echte aanwinst voor in iedere woning. Deze prachtige krulvaren is veelzijdig en staat op iedere plek in huis te stralen. Combineer de Nephrolepis met een leuke bloempot van Plantenwinkel.nl en zet deze weg op een opvallende plek in de huiskamer, badkamer, slaapkamer of kantoor. Genieten maar!