Ficus Lyrata (Tabaksplant): De vioolbladplant voor in huis

by Joost | Geupdate op:  januari 24, 2022

De Ficus Lyrata is een echte blikvanger in huis. Met grote vioolvormige bladeren heeft hij de bijnaam ‘Vioolbladplant’.

GIFTIG BLAD
Het blad van de Ficus Lyrata is giftig. Plaats de plant dus buiten bereik van huisdieren en kinderen want zij kunnen hier ziek van worden. Raadpleeg altijd een arts bij inname.

Ficus Lyrata

(bekijk meer afbeeldingen)

VERZORGING
De Ficus Lyrata doet het goed op een zonnige standplaats. In de zomer, eventueel op halfschaduw. Te weinig licht kan dan leiden tot bladval, plaats dan de plant wat dichter bij het raam. De grond van de plant moet altijd vochtig zijn maar de wortels moeten niet in het water staan. Geef de plant regelmatig kleine hoeveelheden water en houd er rekening mee dat de Ficus in de zomer 2 keer meer water verbruikt dan in de winter.

KENMERKEN
– Plant
– Lengte ca. 75cm
– Potmaat 21cm
– Let op: de pot op de foto is ter illustratie. Het product zal worden geleverd in een kwekerspot.
– Direct van de kweker
– Gegarandeerd vers

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Ficus Lyrata boom

Ficus Lyrata boom

(bekijk meer afbeeldingen)

De Ficus Lyrata boom is dé kamerplant van het moment. Hij heeft zijn roots in Afrika liggen. Deze Ficus boom 170 cm zal tussen de 160 en 180 cm hoog zijn en kan doorgroeien tot 200 cm. De Ficus Lyrata boom 170 cm heeft een potmaat van 34 cm. De Ficus Lyrata geeft je huis echt een Afrikaanse touch.

We begrijpen goed dat je graag eerst jouw XL plant wilt zien en daarom kunnen wij hiervan een foto sturen via de WhatsApp. Wanneer u naar het volgende nummer een WhatsAppje stuurt, zullen wij een aantal foto’s maken: +31686863976 of klik hier.

Verzorging & tips Ficus Lyrata XL – 170cm
Ook deze grote makkelijke kamerplant heeft verzorging nodig. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent hoe je hem het best kunt verzorgen.

Waterbehoefte Ficus Lyrata XL – 170cm
Wat betreft water houdt deze plant wel van een slokje. Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig blijft, zeker in de zomer. Voel voor elke waterbeurt even diep met twee vingers in de aarde. Is het hier nog nat van de vorige keer, wacht dan even. Een teveel aan water kan namelijk wortelrot veroorzaken, en dit is wel het laatste wat je wilt voor je groene vriend.

Lichtbehoefte Ficus Lyrata XL – 170cm
De Ficus Lyrata vindt het geweldig als hij in het zonnetje staat. Zet hem op een plek waar hij veel licht vangt, het liefst voor een raam.

Is de Ficus Lyrata Boom XL – 170cm giftig?
Let bij deze luchtzuiverende kamerplant op met kinderen en huisdieren. Het sap dat vrijkomt na het snoeien kan irriterend zijn op de huid. Ook het eten van de bladeren kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Check prijzen voor de Lyrata boom hier