Tuiniertips, Urban Garden, Verticaal tuinieren

15 DIY verticale tuin ideeën voor binnen die helpen ruimte te creëren

Benjamin

Urban gardener

Tuinieren binnenshuis kan een uitdaging zijn als je weinig ruimte hebt. En, om je te helpen zijn hier de 15 briljante verticale indoor tuinideeën.

Door een paar van deze toe te passen, zul je meer ruimte kunnen creëren in jouw urban garden!

1) Verticale pallet plantenbak

Verticale pallet plantenbak

Maak een verticale palletplanter om eenvoudig en goedkoop een schattige binnentuin te maken. Ze bieden voldoende ruimte voor het kweken van kruiden en vetplanten zonder veel vloeroppervlakte in beslag te nemen. Bekijk hoe je er een kunt maken.

Of bekijk deze video:

2) Plant kamerplanten in een dressoir

Planten in een oud dressoir kast

Een beetje eigenzinnig idee! Gebruik een oude ladekast om een ​​prachtige binnentuin te creëren. Plant wat varens en vetplanten in de laden en plaats er ook wat bovenop om een ​​prachtige binnentuin te creëren.

3) Indoor Ladder plantenbak

indoor ladder plantenbak

Eerder schreven we veel over het gebruik van een ladderplanter op een balkon of daktuin. Een praktisch idee! Je kunt het ook op je binnentuin toepassen!

Een oude ladder is perfect om meerdere kamerplanten te kweken in een beperkte ruimte. Om dit te maken, voeg je eenvoudig verschillende houten planken toe op de laddertrap om planken te maken.

Plant vervolgens je kamerplanten erop, maar zorg ervoor dat je kamerplanten plaatst die vergelijkbare lichtbehoeften hebben. Hier is meer erover.

4) DIY-pothanger

DIY touw potten hanger

Een unieke (of misschien wel bizarre) manier om je favoriete kamerplanten te laten zien. Dit eenvoudige project vereist slechts wat afvalhout, touw en een paar eenvoudige houtbewerkingsgereedschappen.

Het beste eraan is dat met het systeem water geven een fluitje van een cent wordt. Alle afvloeiing van de vorige pot druipt in de onderstaande planten, dus je hoeft alleen maar de plant boven water te geven en zeker een schotel onder de onderste pot plaatsen. Hier is de tutorial.

5) TV-tafeltje verticale tuin

Heb je een oude tv-standaard? Maak er een verticale binnentuin van. Dit is een geweldige manier om je oude tv-standaard te recyclen en te transformeren naar een levende schoonheid. Je kunt het schilderen voor een frisse nieuwe look of het gebruiken zoals het is voor een rustieke uitstraling.

6) Hangende Plastic fles Cactustuin

DIY Hangende plastic fles cactus tuin

Wil je een verticale tuin met frisdrankflessen maken? Volg dit idee. Het enige dat nodig is, zijn flessen in tweeën gesneden, cactusplanten of vetplanten, en veel kleurrijke draden om een ​​echt cool decoratief uiterlijk te krijgen. Hier kun je de volledige tutorial bekijken.

7) Schoenorganisator Verticale tuin

Schoen organiser verticale tuin

Een organizer voor een hangende schoen is perfect voor je verticale binnentuin. De zakken zijn de ideale maat voor het kweken van individuele planten en kruiden. Haal de DIY-instructies hier op.

8) Verticale kruidentuin

verticale kruidentuin

Wil je kruiden laten groeien, maar heb je geen ruimte (ook een tekort aan budget)? Nou ja, zelfs een houten plank is genoeg. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele plankjes, haken, spijkers en hamers en je bent helemaal klaar om je eigen kruiden te laten groeien (lees meer op insteading.com)

Lees ook ons artikel over de beste kruiden voor je verticale tuin

9) Weckpot Vertical Garden

weckpotten hangende kruidentuin

Gooi die oude weckpotten niet weg, gebruik ze op een creatieve manier om een ​​indoor kruidentuintje te maken. Metalen banden en schroeven houden de potten op hun plaats tegen een stuk hout dat op de muur is gemonteerd. Vul de grond in en plant je favoriete kruiden om ze het hele jaar door te gebruiken. Lees hier meer over Mason Jar-toepassingen!

10) Hangende kokosnootplantenbak

zelfgemaakte hangende kokosnoot plantenbak

Gebruik kokosnootschalen na het eten om deze super schattige hangende binnentuin te creëren. Dit project is uniek, nog steeds eenvoudig en vereist niet veel. Bekijk de tutorial hier.

11) Pallet containerpaneel

pallet container paneel

Schik een palletbord en hang er meerdere potten op. Het is makkelijk! En het beste deel is dat het veel verticale ruimte creëert. Lees meer bij thedefineryco.com

Bewaar ook een potje om je knoflook in te kweken

12) Verticale omlijstingsplantenbak

Een cool idee voor je kamer als het wat zon krijgt om het groener te maken, kun je een muurplanter als deze ophangen in je kamer. Zie de stap voor stap tutorial op deze website.

13) Verticale pottenhouder van palletplanken

Verticale planken houders voor je potten

Demonteer een palletbord en scheid de palletplanken; spijker ze op de muur en hang de potten eraan. Eenvoudig, lees hier meer.

14) Hangende terracotta plantenbakken

Hangende terracotta plantenbakken

Verticaal tuinieren is een zegen voor wie te weinig ruimte heeft. Een tutorial is hier beschikbaar.

15) IJzeren rooster pot houder

metalen verticale plantenrek

Je kunt een rooster maken zoals dit door de ijzeren staven te lassen of ze op een andere manier te weven zodat je de potten kunt ophangen. Je kunt dat ook in je favoriete kleur schilderen. * Het raster kan ook van hout zijn. Lees hier meer

Leave a Comment