Borstels en zeepdispenser voor je tuinslang | Top keuzes & tips

by Joost | Geupdate op:  februari 11, 2022

Ben je van plan om de tegels in je tuin dit weekend een goede schrobbeurt te geven? Daar bestaat een goede schuurborstel voor die op je tuinslang bevestigd kan worden.

Maar misschien heb je toch liever een zachte waterbezem of een speciale borstel om je auto of caravan mee te poetsen.

Er zijn zelfs borstels voor op de tuinslang die speciaal voor het wassen van je huisdier zijn!

Borstels en zeepdispenser voor je tuinslang  Top keuzes & tips

Kortom, er zijn verschillende handige borstels, bezems of waterpistolen te koop om op je tuinslang te bevestigen, allemaal met een eigen functie.

Wij laten je graag vijf toppers zien:

Beste zeepdispenser voor tuinslang Afbeeldingen
Borstel voor tuinslang huisdierenMy Pet Brush Borstel-voor-tuinslang-huisdieren-My-Pet-Brush

(bekijk meer afbeeldingen

Beste borstel voor tuinslang tegels: Schuurborstel met tuinslangaansluiting Beste-borstel-voor-tuinslang-tegels-Schuurborstel-met-tuinslangaansluiting

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste borstel voor tuinslang auto: Autoborstel uitschuifbaar met tuinslangaansluiting Beste-borstel-voor-tuinslang-auto-Autoborstel-uitschuifbaar-met-tuinslangaansluiting

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste zachte tuinslangborstel voor je tuin: Waterbezem – zacht Beste-zachte-tuinslangborstel-voor-je-tuin-Waterbezem-zacht

(bekijk meer afbeeldingen

Beste spuitpistool met zeepdispenser voor tuinslang: Relaxdays Beste-spuitpistool-met-zeepdispenser-voor-tuinslang-Relaxdays

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste borstels en zeepdispensers voor je tuinslang beoordeeld

Borstel voor tuinslang huisdieren: My Pet Brush

Borstel-voor-tuinslang-huisdieren-My-Pet-Brush

(bekijk meer afbeeldingen)

Heb je een harige viervoeter in huis en is deze lieverd aan een wasbeurt toe?

Deze super My Pet Brush Tuinslang vachtborstel voor huisdieren is geweldig geschikt om jouw hond of kat lekker in te zepen, zijn vacht te masseren en te borstelen.

In het handvat van de haarborstel zit een reservoir dat je bijvoorbeeld met een goede hondenshampoo kan vullen. De borstel heeft rubberen pinnen met kleine openingen waar water en zeep uitkomen.

Deze borstel is ontzettend handig voor harige huisdieren en erg gemakkelijk in gebruik. De borstel wordt geleverd met een slang van ongeveer 120 cm en een waterkraan adapter.

De grootte van de borstel is 11 x 28 x 7 cm. Je huisdier zal genieten van een wasbeurt met deze borstel. Let op, gebruik niet te heet water om je trouwe viervoeter te wassen!

Bekijk hem hier bij bol.com

Beste borstel voor tuinslang tegels: Schuurborstel met tuinslangaansluiting

Beste-borstel-voor-tuinslang-tegels-Schuurborstel-met-tuinslangaansluiting

(bekijk meer afbeeldingen)

Deze handige Schuurborstel met tuinslangaansluiting – 150 cm heeft een universele tuinslangaansluiting. Tijdens het wassen en schuren met deze borstel kan je zelf de waterhoeveelheid die je toevoegt bepalen.

Er zitten gaatjes in de borstel, zo wordt het water over het te wassen oppervlak verdeeld. Het water loopt door de aluminium borstelsteel, deze steel bestaat uit drie delen en heeft een maximale lengte van 1.50 meter.

De steel heeft comfortabele en zachte handgrepen. Ideaal voor het grondig reinigen van buitenmuren, tuintegels en tuinmeubilair.

Bekijk hem hier bij Tuinadvies

Beste borstel voor tuinslang auto: Autoborstel uitschuifbaar met tuinslangaansluiting

Beste-borstel-voor-tuinslang-auto-Autoborstel-uitschuifbaar-met-tuinslangaansluiting

(bekijk meer afbeeldingen)

Het wassen van je auto, caravan of motor is misschien niet de leukste bezigheid, maar met de speciale Autoborstel uitschuifbaar met tuinslangaansluiting wordt het wassen van de auto een stuk eenvoudiger.

Deze borstel kom met een fijne uitschuifbare steel en een universele tuinslangaansluiting. Je kiest zelf hoeveel watertoevoer je wil tijdens het wassen met deze zachte borstel.

Op de uitschuifbare aluminium borstelsteel plaats je de borstel. Door de gaatjes in de borstel wordt het water over het oppervlak verspreid.

Ideaal dus voor het schoonmaken van al je voertuigen. De steel heeft een lengte van maximaal een meter en de steel is afgewerkt met zachte handgrepen.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste zachte tuinslangborstel voor je tuin: Waterbezem – zacht

Beste-zachte-tuinslangborstel-voor-je-tuin-Waterbezem-zacht

(bekijk meer afbeeldingen)

De Waterbezem – zacht borstel is makkelijk aan te sluiten op iedere tuinslang met een slangconnector van ½ en is meteen klaar voor gebruik.

Fijn om ook de wat kwetsbare of krasgevoelige oppervlakken mee te reinigen. De driedelige aluminium steel is erg geschikt om op hoogte te kunnen poetsen, twee meter lang is deze steel.

Je kan echter ook slechts twee delen gebruiken en dan is de lengte van de steel 1.35 meter. Alle drie de delen zijn makkelijk in en uit elkaar te draaien en er zit een zacht handvat op het aansluitstuk.

De waterbezem heeft zachte borstelharen, je kan hem dan ook voor zoveel doeleinden gebruiken! In en rond het huis is het een perfect hulpmiddel. Ook te gebruiken voor het reinigen van verschillende vloeren, zonder krassen.

Eigenlijk veeg en reinig je in een keer, dat spaart een hoop tijd uit! De waterbezem wordt geleverd met een slangconnector van 1/2.

Check de laagste prijzen hier

Beste spuitpistool met zeepdispenser voor tuinslang: Relaxdays

Beste-spuitpistool-met-zeepdispenser-voor-tuinslang-Relaxdays

(bekijk meer afbeeldingen)

Dit Spuitpistool met Zeepdispenser van het merk Relaxdays is zeer geschikt voor reinigen en besproeien. Je kan een volle straal instellen, maar ook een fijne nevel.

Zelfs de dosering van het water kan je zelf bepalen, wat erg gemakkelijk is. Het handige spuitpistool heeft verder nog een zeepdispenser aan de achterzijde.

Vul de dispenser met zeep, zodat tijdens het reinigen de zeep zich met het water mengt. Dit waterpistool werkt ontzettend fijn wanneer je de auto, camper, of boot wil schoonmaken.

Ook alle ramen van het huis zijn goed schoon te maken en de kozijnen kan je perfect reinigen tot in de hoekjes.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Waarom is een tuinslang met zeepdispenser handig?

Doordat de borstel aan een tuinslang is bevestigd, kan je tijdens het wasproces continu over water beschikken.

Na de eerste afspoelbeurt stop je het water wanneer het ergste vuil eraf is. Dan zeep je het te reinigen oppervlak goed in en sproei je het oppervlak af totdat het zeepvrij is.

Veel makkelijker dan een emmertje met spons.

Inzepen van je huisdier

Het is heel fijn om je huisdier buiten te wassen met de tuinslang, zo blijft je badkamer lekker schoon! Schaf allereerst een goede shampoo aan voor je huisdier.

  1. Vul het reservoir van de borstel, maak de vacht van je huisdier nat en zeep hem in.
  2. Masseer vervolgens de shampoo in met de borstel, als het goed schuimt en het vuil is losgekomen kan je beginnen met het uitborstelen van het vuil.
  3. Spoel daarna de shampoo zorgvuldig uit de vacht.
  4. Herhaal de behandeling indien nodig nog een keer.

Auto wassen

Voordat je met de borstel in de weer gaat dien je altijd van te voren de auto schoon te spuiten om krassen in de lak te voorkomen.

Koppel een zachte borstel aan de tuinslang om de auto te wassen, maar gebruik een harde borstel voor de velgen.

Op een zomerse dag is het toch leuk om de auto een poetsbeurt te geven? Bovendien is het veel goedkoper dan de wasstraat.

Welk reinigingsmiddel?

Er worden soms ouderwetse middeltjes als Dreft, groene zeep of allesreiniger gebruikt om de auto te wassen. Daarnaast wordt naspoelen met azijn en water wel eens geadviseerd.

Echter worden deze methoden ook weer tegengesproken aangezien de lak van de auto aangetast zou kunnen worden. Er bestaat ook speciale autoshampoo en daarmee zit je in ieder geval altijd goed!

Conclusie

Hopelijk heb je nu een beeld gekregen over opzetstukken voor de tuinslang, veelal zijn het borstels, maar ook een waterpistool als opzetstuk is een goede aanschaf. Dankzij deze tools voor je tuinslang zal schoonmaken vast niet meer zo vervelend zijn.

Vooral niet als het lekker weer is buiten! Succes met het maken van je keuze!

Bekijk ook eens deze handige automatische zeepdispensers voor bij je thuis als je wat tijd hebt.