Boomkapstok | Stijlvol en praktisch voor elke ruimte in huis

by Joost | Geupdate op:  februari 10, 2022

Een boomkapstok is een ideale woon accessoire voor elk huis. Het is een zeer praktische manier om het probleem van te weinig opbergruimte op te lossen en eentje die nog goed staat ook. Jullie hadden er keer eentje gezien in een artikel wat ik had gedeeld en daarna veel vragen erover gesteld, daarom heb ik er nu een hele blogpost aan gewijd. Hier de beste boomkapstokken op een rijtje.

Boomkapstok  Stijlvol en praktisch voor elke ruimte in huis

Een boomkapstok voor elk interieur

Kapstokken zijn meubels die niet veel ruimte in beslag nemen en je hoeft niet je hele inrichting eerst aan te passen voordat je er eentje kan gebruiken.

Je voegt een boomkapstok gewoon heel simpel toe aan jouw huidige inrichting. Boomkapstokken komen in verschillende soorten en modellen waardoor deze makkelijk in elk interieur passen.

In dit artikel hebben we de leukste boomkapstokken voor je op een rijtje gezet.

Van hele leuke boomkapstokken voor de kinderkamer tot aan zeer trendy boomkapstokken van metaal. Voor elke woonstijl is wel een mooie boomkapstok te vinden.

Waarom een boomkapstok gebruiken?

Een boomkapstok geeft je veel extra ruimte om spullen op te hangen zonder dat het meubel zelf veel ruimte in beslag neemt. Het is een efficiënte oplossing om snel een opslagruimte te creëren.

Hoewel dit meubel in eerste instantie bestemd is als opslagplaats voor jassen en jackets, kan je het voor nog meer dingen gebruiken.

De leukste boomkapstok voor elke kamer

We zijn hard op zoek gegaan en hebben de leukste boomkapstokken voor je op een rijtje gezet. Of je er nu eentje zoekt voor de kinderkamer, of om het stijlvolle interieur in de hal te complementeren, hier zul je alle inspiratie vinden!

Sprookjesachtige boomkapstok voor de kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer is altijd een gezellige klus. Deze rose sprookjesachtige boomkapstok vinden wij een hele leuke toevoeging voor een kinderkamer om van alles en nog wat op te hangen.

Snip20190909_15(bekijk meer afbeeldingen)

De fraaie boomkapstok heeft heel wat vertakkingen met afgeronde ‘takjes’ als haakjes. Kinderen zullen zich dus niet makkelijk bezeren aan deze boomkapstok. De hoogste is met 127cm ook precies afgestemd op kids.

De kleur is een hele zachte rose en valt beslist in de smaak bij elk kind. Zeker in een kinderkamer met een sprookjesthema past deze boomkapstok er helemaal bij.

Alternatieven voor de kinderkamer

Is rose niet de lievelingskleur van jouw kleintje dan kies je gewoon voor een alternatieve grijze uitvoering.

Deze is net zo een sprookjesachtig lijkende boom met afgeronde vertakkingen en heeft een stabiel voetstuk.

Boomkapstok-voor-de-kinderkamer-cactus(bekijk meer afbeeldingen)

Vind je deze toch iets te kleurrijk dan kun je ook voor deze mooie neutrale kinder boomkapstok gaan. Van onbehandeld hout gemaakt staat deze kapstok erg mooi in elke kinderkamer:

Kinderkamer-boomkapstok-onbehandeld-hout(bekijk meer afbeeldingen)

De boomkapstok is makkelijk in elkaar te zetten schroeven, pennen of boutjes en nodigt uit tot gebruik. Jouw kindje zal zijn of haar spulletjes handig en snel kwijt kunnen zodat ze niet over de grond slingeren.

Stijlvolle boomkapstok voor aan de wand

Onze favoriet voor aan de wand is deze mooie boomkapstokken set.

Boom-Wand-Kapstok-set-met-verschillende-maten-voor-aan-de-wand(bekijk meer afbeeldingen)

Het is een kapstok speciaal voor de wand en kan ook dienen als een mooi decor. Doordat de boomkapstok niet op de vloer hoeft te staan bespaar je ruimte. Dit is ideaal voor kleinere kamers!

De kapstok is te verkrijgen in diverse maten waardoor je een mooie compositie kunt samenstellen op de muur naar jouw eigen behoefte. De grootste maat heeft vijf haken, de medium maat drie haken en de kleinste maat heeft twee haken.

De houten kapstokken hebben een neutrale houten kleur en passen ongetwijfeld op elke muur en in elke ruimte.

Boomkapstok voor aan de wand met meer haken

Denk je dat dit basic model toch nog net te weinig ruimte biedt, dan kies je gewoon voor dit alternatieve model met veel meer haken.

Deze boomkapstok is van hout en is tevens te verkrijgen in diverse maten en kleuren. Ook met deze keuze kan je een mooie samenstelling maken op de muur.

Design-Wandkapstok-Bamboo-Wall-Boomkapstok-aan-de-wand(bekijk meer afbeeldingen)

Trendy metalen boomkapstok

Voor mensen die een beetje durven hebben we deze hele hippe metalen boomkapstok uitgekozen.

Dit meubel heeft een prachtig design dat alles wegheeft van een metalen boom en is een goed voorbeeld van de term “where form meets function”.

Kare-Design-Boom-Kapstok-Technical-Tree-van-metaal(bekijk meer afbeeldingen)

De boomkapstok is vervaardigd van duurzaam roestvrijstaal en is beslist een blikvanger in elk huis. Waar je wel op moet letten bij de aanschaf van dit model is dat je er de ruimte voor hebt. Deze boomkapstok is namelijk bijna twee meter hoog en heeft een redelijk omvang.

Verder staat hij perfect in elke gewenste ruimte en geeft een moderne maar toch ook natuurlijk touch aan het geheel. Praktisch design, daar houden we wel van.

Elegant en van metaal

Ben je niet zo van de opvallende dingen, maar houd je het gewoon lekker simpel dan is deze mooie elegante wit-metalen boomkapstok het antwoord op je vraag.

Wit-metalen-boomkapstok(bekijk meer afbeeldingen)

De kapstok heeft een strakke look met minder vertakkingen en past met zijn witte neutrale kleur bij elk interieur.

Deze is iets minder hoog en zeker minder breed en heeft extra lage haakjes zodat ook de kinderen zelf hun jas kunnen ophangen.

Robuuste houten boomkapstok

Zoek je een houten boomkapstok dan zal je al gauw merken dat je moeilijk een keuze kunt maken. De opties in deze categorie zijn zo divers dat je door de bomen(kapstokken) het bos niet meer ziet.

Je kunt namelijk kiezen uit moderne versies gemaakt van hout, maar je kunt ook kiezen uit een wat meer artistiek design met een praktische overweging.

Deze houten kapstok met vloeiende lijnen vinden wij een prachtig exemplaar hiervan.

Snip20190911_16(bekijk meer afbeeldingen)

De met de handgemaakte kapstok heeft een solide voetstuk en staat er robuust bij, maar zijn voorkomen wordt enigszins verzacht door de vloeiende lijnen van de omhoog gerichte haken.

Het geheel is bovendien netjes afgewerkt zonder scherpe randen en is gemaakt van duurzaam teakhout.

Een wat simpelere houten boomkapstok

Een iets traditionelere uitvoering van een houten kapstok is deze simpele houten boomkapstok. Dit alternatief is net zo praktisch, maar heeft een veel eenvoudiger uiterlijk.

Scandonia-houten-boomkapstok-simpel(bekijk meer afbeeldingen)

Deze kapstok is gemaakt van hout, heeft een natuurlijke uitstraling en past al gauw in elke ruimte. De kapstok heeft zes haken waarvan een paar iets lager hangen voor de jassen van kinderen.

Klassieke staande boomkapstok

Voor de categorie staande hebben we twee verschillende modellen uitgekozen als favoriet, omdat we beide mooi en praktisch vinden. Het ligt aan de stijl van jouw huis welke staande boomkapstok het beste bij de rest van het interieur past.

Onze eerste favoriet is een klassieke staande boomkapstok.

Snip20190911_17(bekijk meer afbeeldingen)

Deze staande kapstok van antiek bruin smeedijzer past in elke ruimte en geeft fijn veel plaats voor jassen, sjaals en mantels. Door de geslingerde haken ziet de kapstok er geweldig uit, ook zonder jassen.

Omdat de kapstok op vier stevige poten staat, is deze stabiele en sterk. De stijl van deze praktische kapstok zorgt voor een klassieke touch in huis.

Wij denken Weense koffiehuis-romantiek meets Franse chic – een combinatie die met elke inrichting te combineren valt.

Een meer design staande boomkapstok

Wil je graag voor wat meer design gaan met de kapstok, dan kun je deze gave boomkapstok overwegen.

Design-kapstokken-tree-boomkapstok(bekijk meer afbeeldingen)

Hoewel duidelijk een boomkapstok, zorgen de strakke lijnen toch voor een zeer moderne look. Het beste van beide werelden, je hebt zowel wat meer natuur is huis als ook een mooi design stuk.

De kapstok komt in verschillende kleuren en past goed in een wat strakker interieur. De kapstok heeft maar liefst twintig ophang haakjes en een mooie hoogte van wel twee meter. Hieraan hangt iedereen maar al te graag zijn of haar jas.

Enige boomkapstok voor de babykamer

In de babykamer mag ook absoluut een boomkapstok staan. Deze vinden we een heel praktisch model.

Op zich vrij eenvoudig, maar met veel ophang mogelijkheid. De boomkapstok heeft een witte kleur en is vervaardigd van stevig MDF.

Babykamer-staande-boomkapstok(bekijk meer afbeeldingen)

Ben je dus op zoek naar een neutrale oplossing voor de babykamer dan is deze witte boomkapstok een goede om te overwegen. Doordat er geen thema aan gekoppeld is, zal hij gewoon door te gebruiken zijn, zelfs al wordt jouw kind een stuk ouder.

Een fleurige muurkapstok

Dit model is nog net iets anders dan de kapstokken die we tot nu toe hebben gezien. Het is een muurkapstok die bestaat uit een muursticker en haakjes. Met de stickers vorm je een boom en de haakjes kan je op de gewenste plek aan de ‘boom’ bevestigen op de muur.

Walplus-Muursticker-Gekleurd-Patroon-Boom-Kapstok-voor-aan-de-muur(bekijk meer afbeeldingen)

Wanneer je iets ophangt aan deze kapstok dan lijkt het alsof je die aan de boom hebt gehangen. Het is een heel fleurig design met een felle kleur en een levendig patroon. Deze zal zeker leuk staan in een kinderkamer en er bestaat geen gevaar dat de kapstok omvalt.

Het aanbrengen van deze muurkapstok vergt wel wat tijd en geduld omdat je de ‘boom’ met de losse stickers eerst moet aanbrengen. Desalniettemin is het een mooi alternatief om in huis te hebben.

Een boomkapstok komt in elke ruimte van het huis van pas

Je kunt in elke ruimte van het huis een boomkapstok neerzetten zonder het huidige decor te storen of opnieuw te moeten inrichten.

Het meubel wordt simpel toegevoegd aan het huidige meubilair. Normaliter zet je de boomkapstok neer op een plek waar de jassen worden uit en aangedaan. Maar ook andere ruimtes kunnen vaak wel wat extra ophang gelegenheid gebruiken.

Met ons favoriete lijstje van hierboven in gedachten, kun je een boomkapstok overal in huis wel toevoegen aan het interieur en daarmee zeer praktische opbergruimte creëeren.

Een boomkapstok in de hal, bij de voordeur of de achterdeur

De hal is altijd een goede plek om een boomkapstok neer te zetten.

Als je het meubel op deze plek vlakbij de voordeur neerzet zal dit als een goede motivatie dienen om de jassen gelijk bij binnenkomst uit te doen. Zodoende krijg je de jassen allemaal op een plek in plaats van overal in het huis.

Is het toch minder praktisch bij de voordeur, dan is een plekje bij de achterdeur misschien een optie om een boomkapstok neer te zetten. Een mooie klassieke kapstok zoals de staande Arlington boomkapstok uit ons lijstje is hier een goede keuze.

Heb je meer dan genoeg ruimte dan plaats je aan beide ingangen een boomkapstok. Ga je bijvoorbeeld veel werken in de tuin, dan is het handig als je jouw jas bij de hand hebt, netjes aan de kapstok bij de achterdeur.

Een boomkapstok in de badkamer

In de badkamer staat een boomkapstok vaak ook goed en kan erg handig zijn.

Je kunt hieraan bijvoorbeeld jouw badjas en handdoeken hangen en andere badspullen zoals scrub-handschoentjes en een badmuts.

Het enige waar je op moet letten bij een boomkapstok voor in de badkamer is dat je er eentje kiest die vocht bestendig is en niet zal gaan roesten. De roestvrijstalen boomkapstok die we hebben gevonden is hier bijvoorbeeld een goede optie.

Een boomkapstok in de slaapkamer

Heb je voldoende ruimte in de slaapkamer dan kun je hier een boomkapstok neerzetten.

Je kunt dan met gemak jouw nachtkleding en ochtendjas ophangen, jouw handtas en zelfs een pas gestreken outfit die je voor de volgende werkdag klaar wilt hebben liggen.

De stijlvolle houten bamboe-stijl kapstok stukken voor aan de muur zijn hier een mooie keuze. Met deze optie creëer je precies zoveel opbergruimte als je nodig denkt te hebben en ook visueel oogt deze set erg mooi.

Heb je wat meer vloerruimte en wil je een mooi statement maken met een natuurlijk design object in de slaapkamer? Ga dan voor de prachtige robuuste houten boomkapstok.

Lees ook: dit zijn de leukste keukenkrukjes bij elk interieur

Een boomkapstok in de kinderkamer

Voor een kinderkamer is een boomkapstok een ideaal alternatief voor een verkleed box.

Deze boxen nemen relatief meer ruimte in beslag. Heb je dus minder ruimte, maar je wil wel jouw kids het plezier geven van een leuke verkleedpartij, dan is een boomkapstok een goede oplossing.

Maar tegelijkertijd hangen ze ook hun schooltas eraan en het is een goede plek voor sjaals, riemen en eventuele sport attributen. Denk aan de fleurige ‘boom’ kapstok met de muurstickers of de schattige boomkapstok voor in de baby kamer.

Een boomkapstok als keuken hulp

De keuken is ook een mooie plek voor een boomkapstok.

Het kan bijvoorbeeld dienen als de gewenste plek voor het hangen van schorten, pannenlappen en handdoeken. Maar tevens kan het een fijne plek zijn voor het ophangen van boodschappentassen en mandjes.

De design boomkapstok in fleurig groen zal goed staan een keuken met wat meer ruimte en een leuke en handige plek zijn voor alle keuken spulletjes die je wilt ophangen.

Een boomkapstok in de wasruimte

In de wasruimte is een boomkapstok ook bij uitstek een handige aanvulling.

Je hangt er snel en eenvoudig kleren op die je eerst wilt lucht drogen alvorens je ze weglegt in de klerenkast. De simpele houten boomkapstok zal het hier goed doen.

Maar ook gewoon als je jouw kleren uit de droger haalt en je wilt ze gelijk ophangen aan een hanger, dan is een boomkapstok in de wasruimte handig om te hebben.

Een boomkapstok in de bergruimte

De bergruimte is een van die ruimtes die ook zeker een boomkapstok kan gebruiken.

Het is een hele goede uitkomst voor het ophangen van spullen waarvoor je geen aparte kast of lade hebt.

Opgeruimd staat netjes en stijlvol met een boomkapstok

We hebben gezien dat een boomkapstok een meubel is dat je op diverse manieren kan inzetten in verschillende ruimtes.

Gelukkig is er voor elke ruimte een geschikte oplossing, want dit multi inzetbare meubel kan je in verschillende varianten krijgen. Voor elke stijl en elk interieur is er wel een passende boomkapstok te vinden. Het lijstje hierboven heeft je hopelijk wat inspiratie gegeven!

Een boomkapstok is een snelle en praktische uitkomst om meer opslagruimte te creëren zonder al te veel moeite.

Op deze manier hoeven jouw spullen niet her en der op de grond en op de bank rond te slingeren, maar vinden ze hun eigen plekje aan de boomkapstok.

Met de toevoeging van een boomkapstok aan jouw interieur creëer je dus niet alleen een goede opbergplek voor alle spullen, maar je maakt een prettig en keurig overzicht. Opgeruimd staat altijd netjes!

Voor nog meer woon inspiratie lees je hier verder over de leukste hangende kastjes!