Beste kweektent beoordeeld: top 6 voor elk budget

by Joost | Geupdate op:  januari 29, 2022

De beste tuiniertips in je mailbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van urban garden en binnen tuinieren tot weelderige tuin

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Kweken in huis kan erg leuk zijn, maar je zit met een paar lastige zaken die een kweektent op kan lossen.

Zo krijg je al gauw vast van vocht, is het licht wat je ’s avonds aan hebt niet goed voor de plantgroei of zit je met onjuiste temperaturen in je huis in de zomer of juist winter.

Daarom zijn er een aantal dingen om op te letten bij het kopen van een kweektent, en in dit artikel bekijk ik hoe je een goede tent kiest.

Beste kweektent beoordeeld

Laten we kijken naar de beste kweektenten, daarna zal ik ingaan op waar je op moet letten:

Beste kweektenten Afbeeldingen
Beste prijs/ kwaliteit: Garden Highpro Probox Ecopro Beste prijs/ kwaliteit: Garden Highpro Probox Ecopro

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope kweektent: Relaxdays Growtent Beste goedkope kweektent: Relaxdays Growtent

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kleine kweektent: Garden High Pro Probox Propagator Beste kleine kweektent: Garden High Pro Probox Propagator

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste energiezuinige kweektent: AtomicGrow LED Full Spectrum Beste energiezuinige kweektent: AtomicGrow LED Full Spectrum

(bekijk meer afbeeldingen)

Gemakkelijkste in gebruik: VITA5 Gemakkelijkste in gebruik: VITA5

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste lichtreflectie: Boxwood Highpro Beste lichtreflectie: Boxwood Highpro

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat bespreken we in deze uitgebreide post:

17 kamerplanten zonder zonlicht x
17 kamerplanten zonder zonlicht
Tips voor kweken met behulp van een kweektent

Een kweektent kan een geweldig hulpmiddel zijn voor het versnellen van je planten en het vergroten van je oogst. Kweken met behulp van een tent vereist speciale aandacht voor een aantal zaken. Zo behaal je optimale resultaten na het investeren in een kweektent. Hieronder lees je wat je nodig hebt voor succesvol kweken in een kweektent, en hoe je dat precies aanpakt.

Voordelen van een kweektent

Wellicht ben je kweektenten nog niet eerder tegengekomen. Ze worden vooral geassocieerd met de teelt van cannabisplanten, maar je kunt er nog veel meer mee. Alle planten kunnen in een kweektent het hele jaar door geteeld worden. Omdat je in een kweektent alle parameters van de teelt in de gaten kunt houden en kunt controleren is een kweektent ideaal voor thuiskwekers die een optimale oogst willen. Je controleert eenvoudig de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de tent, en je past deze zo nodig aan. Vooral planten die in een Nederlands klimaat niet of nauwelijks willen groeien, zijn in een kweektent wél te telen. Bovendien heb je grip op geuren die vrijkomen bij de teelt. De meeste tenten kunnen worden aangesloten op een ventilatiesysteem waarmee je nare geuren voorkomt.

De juiste kweektent aanschaffen

Voor je start met kweken in een kweektent zul je natuurlijk eerst over een dergelijke tent moeten beschikken. Kweektenten zijn gelukkig online heel goed aan te schaffen. Bij de aanschaf let je voornamelijk op de afmeting van de tent in combinatie met de ruimte die je er thuis voor hebt. Kweektenten zijn vaak relatief groot en dienen voldoende ruimte te krijgen. Zo bieden veel tenten voldoende ruimte om in te staan, dus moet je rekening houden met een hoogte van minstens 175 centimeter. Het is ook verstandig een tent aan te schaffen die je voldoende mogelijkheden biedt je gewas te bewerken. De tent moet dus voldoende openingen hebben aan alle zijden om je planten bijvoorbeeld te dieven of op te binden. Sommige tenten zijn in hoogte verstelbaar zodat je maximale ruimte kunt creëren voor groeiende planten. Dat kan een aanrader zijn als je snelgroeiende planten teelt, zoals tomaten. Daarnaast zijn sommige tenten voorzien van technische accessoires, zoals lampen en een afzuiginstallatie. Daar gaan we hieronder verder op in.

Lampen en andere benodigdheden

Kweken in een kweektent biedt je volop mogelijkheden alle omstandigheden voor je gewas te controleren. Veel kweektenten bestaan bijna geheel uit canvas waar daglicht niet doorheen kan. Een klein plastic raampje geeft je vaak wel zicht op je planten, maar nooit voldoende lichtinval voor groei van je planten. Daarom zijn lampen onmisbaar als je gaat kweken in een kweektent. Als je voor het eerst gewassen wilt telen in een kweektent is het aan te raden te investeren in een complete set inclusief lampen, zodat je niet zelf een complete set bij elkaar hoeft te zoeken. Andere benodigdheden die bij een kweektent (kunnen) horen zijn afzuigslangen, ventilatoren, koolstoffilters en spiegelkappen.

Welke gewassen zijn geschikt?

Je vraagt je misschien af welke gewassen geschikt zijn voor het kweken in een kweektent. De tent wordt steeds populairder, vooral bij thuiskwekers die wiet kweken. Kweektenten voorkomen nare geuren die door dit soort planten wordt verspreid. Het is daarmee het ideale middel om thuis enkele wietplanten te telen zonder overlast te veroorzaken. Andere planten die van warmte houden, zoals paprika, peper, aubergine en tomaat zijn ook heel geschikt voor teelt in de kweektent. Het voordeel van telen in een dergelijke tent is dat je het hele jaar rond zulke gewassen kunt telen en dat je kunt experimenteren. Je kunt zo zelf uitzoeken onder welke omstandigheden jouw gewassen het goed doen.

Kweektent opzetten en installeren

Nadat je je kweektent hebt aangeschaft zul je deze moeten opzetten en alle lampen en andere technische benodigdheden moeten installeren. Online vind je talloze filmpjes van thuiskwekers die hun kweektent opzetten en demonstreren hoe je dit het beste kunt doen. Fabrikanten van complete sets zullen ook een handleiding meeleveren waarmee je direct aan de slag kunt. Online vind je veel informatie over het kweken in een kweektent, zoals ervaringen van andere kwekers en tips voor een snelle start. Als je een vliegende start wilt maken met je nieuwe kweektent zijn online video’s een goede bron voor handige tips.

Als je je thuisteelt serieus wilt aanpakken kan een tent een prima optie zijn. Wil je daarnaast op efficiënte wijze voorzaaien? Kies dan een voorgroeitent waarin je je zaden kunt laten opkomen. Je verplaatst ze in een later stadium naar de grote kweektent. Een kweeksysteem kan ook uitkomst bieden als je op zoek bent naar een handig systeem voor het opkweken van zaden tot kleine plantjes. In combinatie met een kweektent kun je verrassende resultaten boeken, gewoon in je eigen huis.

Beste kweektenten beoordeeld

Beste prijs/ kwaliteit: Garden Highpro Probox Ecopro

Beste prijs/ kwaliteit: Garden Highpro Probox Ecopro

(bekijk meer afbeeldingen)

De Garden Highpro Ecopro Grow tent heeft alles wat je nodig hebt om ze uit te rusten met materialen die je nodig hebt om er het klimaat mee te kunnen regelen. Hiervoor hebben alle modellen tussen één en twee voordeuren, met één of twee ramen met klittenband. Eén passief ademvenster en twee luchtafzuiggaten, behalve het 240L-model dat er drie heeft.

Mylar

De Probox EcoPro is gecoat met Mylar Premium aluminium dat een unieke reflectie van 97% kan geven. Dit aluminium hecht zich aan een laag ultraresistente 420D nylon gevlochten stof, waardoor het een grote duurzaamheid heeft. Het is voorzien van een waterdichte vloer als montagedeel wat de kweektent meer veelzijdigheid geeft. De dikke ritssluitingen hebben een dubbel stiksel dat zorgt voor weerstand tegen scheuren en de dekking van het binnenste van het gewas.

Het vierhoekige frame, gemaakt van holle aluminium buizen, is eenvoudig in elkaar te zetten door de buizen in de verschillende meegeleverde kunststof verbindingen te steken. (Ze kunnen als afzonderlijke sets worden gekocht als er ooit een verloren gaat.)

Sterke en resistente stof Nylon 420D
Gepatenteerde, sterke en stabiele structuur
Premium mylar reflectiviteit 97%
Max Ophanggewicht 23kg

Specificaties:

Deur voorkant : 60 x 145 cm
Raam voorkant : 20 x 20 cm
Luchtinlaat : 25 x 13.5 cm
Ronde uitvoersokken : 13,5 cm

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope kweektent: Relaxdays Growtent

Beste goedkope kweektent: Relaxdays Growtent

(bekijk meer afbeeldingen)

Met deze growtent worden het kweken in huis echt makkelijk gemaakt. De tot 99.9% lichtdichte en vochtresistente stof is bekleed meet een reflecterende folie, welke tot 95% van het licht reflecteert. Hierdoor wordt de groei van groente, kruiden, fruit en meer bevordert. 4 gaatjes met bandjes maakt het mogelijk om ventilatie, lampen en andere accessoires te installeren. Door een af te dekken raampje kan je zonder veel moeite even naar de stekken kijken.

Lichtdichte kweektent
– Reflectiefolie bevordert de groei
– Uitneembare opvangbak om schoon te maken
– 2-weg-rits voor gemakkelijke toegang
– 4 ingangen voor beluchting, lampen en accessoires
– Eenvoudige opbouw met stokken en hoes

Check de laatste prijzen hier

Beste kleine kweektent: Garden High Pro Probox Propagator

Beste kleine kweektent: Garden High Pro Probox Propagator

(bekijk meer afbeeldingen)

PROBOX PROPAGATOR Tent S met een afmeting van 60 x 40 x 40 cm kan 1 standaard steenwoltray in.
Sterke en resistente stof Nylon 420D
Gepatenteerde, sterke en stabiele structuur
Premium mylar reflectiviteit 97%
Gecertificeerd mylar plantvriendelijk
Sterke en lichtdichte ritsen
Dubbele en zachte stoffen uitgangsokken
Deur voorkant : 55 x 30 cm
Luchtinlaat raam : 50 x 15 cm
Rond afvoersokken : diameter 13.5 cm
Sok voor elektrische bekabeling : 8 cm

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste energiezuinige kweektent: AtomicGrow LED Full Spectrum

Beste energiezuinige kweektent: AtomicGrow LED Full Spectrum

(bekijk meer afbeeldingen)

Ruimte besparend, volledig geurloos en energiezuinig. De set is van hoogwaardige kwaliteit en volledig op elkaar afgestemd. Extreem krachtig door onze speciale AtomX600 full spectrum led lamp. Verbluffende resultaten behalen is nog nooit zo makkelijk geweest voor iedereen.

Waarom Atomic Grow?
Atomic Grow is een Nederlands bedrijf ontstaan uit passie voor kweken. Na jaren ervaring en intensief testen hebben we de ultieme kweekset ontwikkeld. Ontwikkeld om zo krachtig en efficiënt mogelijk te kunnen kweken. De set is energie zuinig zonder dat de prestaties hieronder lijden.

AtomX600:
De AtomX600 is ontwikkeld om extreem hoge prestaties te verrichten, maar toch energie zuinig te zijn. Op basis van de laatste led technologie ontwikkeld voor maximale opbrengst. Door het volledig kleuren spectrum is de lamp optimaal voor zowel de groei als bloei van de plant.

Tent:
Tent is extra robuust en voorzien van extra reflecterend folie voor maximale lichtverdeling. Door het extra sterke en dikke nylon van de tent heb je volledige lucht en lichtdichtheid. De ritsen zijn extra sterk en afgewerkt met extra nylon achter de ritsnaad voor maximale licht isolatie.

Ventilatie:
De Atomic ventilatie zorgt voor een geurloze kweek en genoeg lucht circulatie om eventuele schimmel te voorkomen.

Kweekmagazine:
Stap voor stap door het kweekproces met het AtomicGrow kweekmagazine. Voorzien van handige tips kweken is nog nooit zo makkelijk geweest.

De AtomicGrow set bestaat uit:

AtomX600 Full spectrum led lamp
Kweektent Atomic Grow 40x40x120cm
Atomic Fan afzuig installatie
Can-lite Filter
Can-lite Flens
2x spankabel
2x luchtslang
Atomic Pot
Tijdschakelaar
luchtvochtigheid en temperatuur meter
Kweek/instructie magazine
De AtomicGrow set is geschikt voor 4 kleine tot 1 grote plant.
De AtomicGrow set maakt optimaal gebruik van de kleine hoeveelheid ruimte die het in beslag neemt. (40x40x120cm)

Product specificaties:
verbruik complete set: 95±Watt
afmeting: 40x40x120cm
verbruik lamp: 65±Watt
Atomic Fan verbruik: 30±Watt
(Gereedschapsloze montage.)

Check de beschikbaarheid hier

Gemakkelijkste in gebruik: VITA5

Gemakkelijkste in gebruik: VITA5

(bekijk meer afbeeldingen)

✔️ KWEEKTENT MET 2 KAMERS: U kunt uw planten in alle stadia verzorgen zonder dat u veel ruimte nodig heeft.
✔️ EXTRA DIK DOEK & STEVIG FRAME: Dubbel gestikte naden. Scheurbestendig 600D doek houdt het licht buiten de kweekkast. Stabiele frameconstructie met pen / gat verbinding (geen plastic koppelstukken). Dubbele en solide ritssluiting is stevig vastgestikt.

✔️ LICHT BLIJFT BINNEN De Growbox zorgt dat het licht in de tent blijft. De binnenkant is met Mylar bekleedt dat tot 98% het licht reflecteert voor optimale plantgroei en lagere verlichtingskosten.

✔️ GEMAKKELIJK IN GEBRUIK: Alle toegangen zijn met dubbele trekbanden uitgerust voor aansluiten van elektrische- en beluchtingsapparatuur. Uitneembare waterdichte bak (bodemplaat) voor gemakkelijke reiniging. Horizontal stalen dragers zijn tot 25KG te belasten.

✔️ ZO IN ELKAAR GEZET: Kweektent kan zonder gereedschap in elkaar gestoken worden. Met Engelstalige en Duitstalige gebruikershandleiding.

VITA5 2-in-1 kweektent voor gebruik binnenshuis met 3 verschillende afdelingen
Makkelijk voor beginners. Aanpasbaar voor experts.

3 verschillende kweekgebieden voor planten in verschillende groeistadia.
De scheidingswand tussen de planken en de hoofdkamer is een verwijderbare Mylar-doek.
U kunt de tent volgens uw eigen kweekplan opzetten.
Totale afmeting zonder verdeler: 90x60x135cm Kleine afmeting oppervlakte: 30x60x135cm Grote afmeting oppervlakte: 60x60x135cm
Wat zit er in de doos?
1x kweektent
2x nylon riemen kunnen worden gebruikt als filterkoorden
1x gebruikershandleiding
1x verwijderbare waterdichte vloerpan

Dubbele ritsen
De dubbele ritssluiting is stabiel genaaid; Doordat het de dubbel gestikt is en de ritsen van dubbele kwaliteit zijn is deze groeiruimte volledig lichtdicht.

Een uitneembare waterdichte opvangbak
De waterdichte mat maakt het echt gemakkelijk schoon te maken.

Robuuste metalen constructie
De stabiele metalen paalconstructie vervormt niet tijdens gebruik, en zorgt ervoor dat de growtent zeer stabiel is.

Verschillende toegangen
Het systeem is uitgerust met vier ingangen van 10 cm met trekkoord, een toegang van 15 cm voor elektrische aansluiting en ventilatie.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste lichtreflectie: Boxwood Highpro

Beste lichtreflectie: Boxwood Highpro

(bekijk meer afbeeldingen)

Met de Boxwood™ Kweektent wordt het kweken in huis echt makkelijk gemaakt. De tot 99.9% lichtdichte en vochtresistente stof is bekleed meet een reflecterende folie, welke tot 95% van het licht reflecteert. Hierdoor wordt de groei van groente, kruiden, fruit en meer bevordert.

Hoogwaardig design
Het design bevat 4 gaten met banden wat ventilatie, het monteren van lampen en andere accessoires mogelijk maakt. Door een af te dekken kijkopening kun je zonder veel moeite even naar de stekken kijken.

Gemakkelijk te verplaatsen
Het aantrekkelijke ontwerp van de Boxwood™ Kweektent. Zorgt voor een professionele uitstraling in een kas, op een boederij of in een tuinwinkel en de lichtgewicht materialen zorgen ervoor dat de Boxwood™ Kweektent gemakkelijk van plaats te veranderen is.

Waarom kiezen voor Boxwood™
Wij bij Boxwood™ werken al geruime tijd in de huis & tuin-branche en hebben daarom zeer veel ervaring opgedaan over de eisen waaraan een kwalitatief goede kweektent aan moet voldoen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat u de best mogelijk service ontvangt.

Boxwood™ Kweektent

Lichtgewicht
Innovatief design
Gemakkelijk accessoires aan te bevestigen

Check de laatste prijzen hier