Bergden Pinus mugo kleine conifeer

by Joost | Geupdate op:  januari 30, 2022

De bergden is een struikachtige conifeer. Lichtgele bloemen aan de toppen geven de plant extra kleur in mei. De de bloei zullen de zogenaamde jonge dennenappels zichtbaar worden.

En er zijn een paar verschillende varianten.

Bergden Pinus mugo

Pinus mugo ‘Wintergold’

Pinus mugo 'Wintergold'

(bekijk meer afbeeldingen)

Pinus mugo ‘Wintergold’ is een geënt boompje dat zich kenmerkt door zijn decoratieve compacte bolvormige groeiwijze. Bergden heeft mooie gele naalden. Die in de winter aan de tuinplant blijven en dan lichtgeel kleuren. De sierlijke Bergden wordt niet veel hoger dan 50 cm tot 80 cm en is daardoor heel geschikt voor de kleinere ruimte. Deze tuinplant staat eveneens decoratief in een pot op het terras of balkon. Pinus mugo ‘Wintergold’ verlangt een standplaats in de zon of halfschaduw in een vochthoudende voedselrijke bodem. Maak de grond goed doorlaatbaar bij het aanplanten. Het is het beste om Bergden niet te snoeien. De leveringshoogte bedraagt 15 tot 20cm.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Pinus mugo ‘Benjamin’

Pinus mugo 'Benjamin'

(bekijk meer afbeeldingen)

Een langzaam groeiende dennen soort is de Pinus mugo ‘Benjamin’. Deze Bergden heeft groene naalden in trosjes bij elkaar. De groeiwijze is zeer compact. Goed toe te passen in een kleine (rots) tuin.

Pinus mugo ‘Benjamin’ is een groenblijvende tuinplant. Deze Bergden wordt uiteindelijk ongeveer 100 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

Check de laatste prijzen hier

Pinus mugo ‘Mops’

Pinus mugo 'Mops'

(bekijk meer afbeeldingen)

Pinus mugo ‘Mops’ is een kleinblijvende conifeer, die een hoogte van 80 cm bereikt. De tuinplant heeft van nature een bolvormige groeiwijze en wordt ongeveer net zo breed. De Bergden is wintergroen, de grijsgroene naalden zorgen het hele jaar voor een groen accent in de tuin. Opvallend zijn ook de mooie denneappels, die in mei aan de tuinplant komen.
Pinus mugo ‘Mops’ is als solitaire tuinplant geschikt voor de kleine tuin, de rotstuin en kan zelfs in een pot op het terras of balkon. Met meer Begden- struikjes bij elkaar kan ook prima een plantenvak groen ingevuld worden.
Zet Pinus mugo ‘Mops’ in de zon of halfschaduw. Elke matig voedzame grond is geschikt. Zorg wel voor een goed doorlaatbare bodem. Wij raden aan om niet te snoeien. De leveringshoogte bedraagt 25 tot 30cm.

Check de meest actuele prijzen hier

Pinus mugo ‘Varella’

Pinus mugo 'Varella'

(bekijk meer afbeeldingen)

Pinus mugo ‘Varella’ – 40 cm stam kenmert zich door zijn mooie bolvormige groeiwijze op de stam waarop de tuinplant geënt is. Bergden heeft mooie dondkergroene naalden. Dit boompje wordt niet veel hoger den 80 cm en daardoor heel ook geschikt voor de kleinere ruimte. Staat decoratief in een pot op het terras of balkon. De Pinus mugo ‘Varella’ – 40 cm stam verlangt een standplaats in de zon of halfschaduw in een voedselrijke bodem. Maak de grond goed doorlaatbaar bij het aanplanten. Het is het beste om Bergden niet te snoeien. De leveringshoogte bedraagt 40 tot 50cm.

Check prijzen en beschikbaarheid hier